Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan érjem el...?(többi lent)

Hogyan érjem el...?(többi lent)

Figyelt kérdés
Sziasztok!Igazából szeretném a segítségeteket kérni.Nagyjából 2 éve visszaköltöztünk a régi lakóhelyünkre.Ebben az időszkban anyukámmal még teljesen jó volt a kapcsolatunk.Nekem itt van egy nagyon jó barátnőm akivel 9 éve vagyunk jóban.És elkezdtem formálódni személyiségileg,Ez volt kb 1 éve,és ugye suliban nem jók a jegyeim,nem is vagyok valami fényes példamutató diák,mivel elég sok balhém volt már a suliban.És nem vagyok valami hú de jó gyerek sem,és anyukám elkezdett távolodni tőlem(igazából sosem volt valami szoros az anya-lánya kapcsolatunk),és nagyon sokat vitázunk,általában arról van szó hogy milyen sz@r gyerek vagyok,és lány létemre eléggé szégyen ahoogy viselkedem,és látom a világot.Nyáron Augusztus végén,volt egy barátom,és úgy jött el hozzám,hogy akkor még nem mondtam el anyukámnak,hogy van valakim.és idejött a srác,és nyilván úgy hogy el sem hívtam,és ennek annyi a lényege,hogy anyukám kihívta a srácra a rendőrséget.Ez volt nagyjából 10 hónapja,és azt mondta hogy "régen nem ilyen voltam"(ezt arra érti hogy mindíg van valami a suliban,meghogy nem úgy viselkedem ahogyan régen),és tudom,hogy sok rosszat tettem,de szeretném vele rendezni a viszonyom,és azt elérni hogy nagyjából újra bízzon bennem,de nem tudom hogy hogyan kellene nyitnom felé,vagy hogy mit tehetnék hogy bízzon bennem.Ha össze-vissza mondtam mindent,akkor előre is bocsánat,de már tenni szeretnék valamit annak az érdekében hogy legalább egy egészséges viszonyom legyen az anyámmal.

#család #anya-lányakapcsolat
2022. jún. 20. 19:28
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Ülj le vele beszélgetni erről,szeptembertől a suliba viselkedj normálisan,valamennyit azért tanulj.

Segíts neki a hàzimunkában,mesélj neki a barátaidról,ne zárd ki az életedből.

2022. jún. 20. 19:54
 2/10 anonim ***** válasza:
82%
Az már jó dolog, hogy próbálsz változtatni. Kerüld a balhékat és balhés embereket, tanulj rendesen és kommunikálj többet anyukáddal. Ha nem is egyik napról a másikra, de változni fog a helyzet és anyukád is észreveszi a változásod. A kamaszkor ritkán zökkenő mentes és nem végleges állapot.
2022. jún. 20. 20:15
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Beszélgess vele. Milyen problémák vannak a suliban, miért vagy te "problémás"? Nem tudsz kezelni bizonyos szitukat? Rossz társaság? Rossz jegyeid vannak? Szorongsz és emiatt agresszívan reagálsz dolgokra?

Kicsit kifejthetnéd hogy jobban tudjunk tanácsot adni.

Azért az elég durva hogy a fiúra ráhívta a rendőröket, mégis mit csinált?

Ha máshogy nem megy, írj egy levelet anyukádnak, hogy mit érzel, hogyan próbálsz változtatni, mire lenne szükséged, ő hogyan tud támogatni?

2022. jún. 20. 20:42
 4/10 anonim válasza:
78%

Az én viszonyom is ilyen volt az anyukámmal… így felnőtt fejjel már tudom, mi volt az oka, és korántsem magamban kellett keressem… bár én nem voltam “problémás” tini, anyám sosem bízott bennem, mindent kiforgatott, és lelki terrorral próbált nevelni.

Így felnőtt fejjel talán csak azt tudom tanácsolni, hogy kérd meg, legyen veled őszinte. Kérdezd meg, mi a problémája valójában veled? Mit szeretne tőled? És mond el neki, hogy szeretnéd, ha jobban támogatna, többet tudnátok beszélgetni ítélkezés nélkül.

2022. jún. 20. 20:46
 5/10 anonim ***** válasza:
0%
Na amúgy totál véletlen, hogy megint valahogy elmaradtak a szóközök? Mert próbáltam telefonról is még direkt sem tudtam így írni....
2022. jún. 20. 23:13
 6/10 anonim ***** válasza:
25%

6

Így van, kamu.

2022. jún. 20. 23:50
 7/10 anonim válasza:
100%
Miért kamu? Mármint mi ezen a kamu?
2022. jún. 21. 07:59
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen jó ez így. Egyértelmű, hogy majd a nagyonjóbarátnő személyiségformáló erejéből megélsz.
2022. jún. 21. 15:12
 9/10 A kérdező kommentje:
Először is,nem kamu,és nem kitaláció.Nem értem hogyha egy ember segítséget kér az emberek egyből megbélyegzik,de mindegy.És igazából rossz társaság is,és eléggé rosszak a jegyeim,kettes tanuló vagyok.És néha agresszívan reagálok dolgokra,és a srác igazából nem csinált semmit,csak anyám felkapta a vizet,és kihívta a rendőröket rá.Kérdeztem tőle hogy ez mire volt jó,de ő maga sem tudott rá választ adni,és köszönöm a segítséget,ma este írok neki egy levelet,amiben leírom az érzéseimet,és hogy mit tehetnénk hogy jobb legyen a kapcsolatunk.:)
2022. jún. 21. 15:28
 10/10 anonim ***** válasza:
69%
Pl tanulhatnál.
2022. jún. 21. 15:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!