Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell már most azon...

Miért kell már most azon agonizálnia a szüleimnek, hogy ki fogok bukni az egyetemről?

Figyelt kérdés

Holott csak 4 nap múlva kezdődnek a középszintű szóbelik nekem abból a "kemény" 2 tantárgyból..

Eddig azon voltak ki, hogy nem vesznek fel majd sehová, aztán azt látták, hogy korábbi években sosem volt orbitálisan magas a ponthatár az adott szakon, szóval mostmár az a kiakadásos hiszti tárgya, hogy ha fel is vesznek, tuti ki fogok bukni.

2022. jún. 18. 13:40
1 2
 11/20 anonim válasza:
100%

Amíg fel nem vesznek, azt hallgatod, hogy sosem fogsz bekerülni. Ha felvesznek, azt hallgatod, hogy ki fogsz bukni. Majs nem buksz ki. Onnantól azt fogod hallgatni, hogy sosem lesz munkád.

Az ilyen ember mindig találni fog valamit amivel lehúzhat. Vagy építesz több önbizalmat és leszarod, vagy kilépsz ezeknek az embereknek az életéből

2022. jún. 20. 12:44
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy az utolsó mondja. Általános iskolában azt hallgattam, hogy nem vesznek fel erős gimibe. Felvettek, majd azt, hogy nem lesz jó az érettségim. Jó lett. Utána azt, hogy nem tanulok egyetemen, ki fogok bukni. Nem buktam. Mostanában a doktori képzésemen azt, hogy sosem lesz ezzel rendes munkám. Meg néha azt, hogy ha ennyit tanulok, sosem lesz gyerekem, mert kifutok az időből.

Téma az nyugdíjas korod végig lesz... eldöntöd hogy leszarod vagy konfrontálódsz, esetleg megszakítod a kapcsolatot.

Én azt választottam, hogy röhögök rajtuk, amúgy meg élem a saját életem.

2022. jún. 21. 20:25
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, amennyire lehet, egyetemi éveid alatt nézz olyan keveset feléjük, ahogy tudsz. Vállalj diákmunkát, annyival is bentebb vagy anyagilag és ezt lehetőleg tedd hétvégére és akkor tudod azt mondani, hogy nem tudsz hazajönni, mert dolgozol.
2022. júl. 9. 21:12
 14/20 anonim ***** válasza:
81%
Biztos nem mennék egyetemre ennyire mérgező szülők mellett.
2022. júl. 9. 22:21
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Mert olyanok,mint az apám.Azt hiszik,hogy ezzel majd ösztönöznek,hogy tanulj többet.

Pedig igazából pont hogy lehúznak,szóval légy erōs és ne hagyd magad,hogy bebeszéljék neked a hülyeségeiket,mert a végén az tesz keresztbe,hogy elvették az önbizalmadat.

2022. júl. 10. 01:52
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Irigység mert te felülmúltad őket, vagy azt szeretnék hogy dolgozz és vigyél pénzt haza..
2022. júl. 10. 16:01
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen lehúzó szülőktől jobb mihamarabb elköltözni.
2022. júl. 10. 17:07
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Az én szüleimnél is előfordult ilyen de egyébként a sorozatokon hergelték magukat hogy " azt halljuk csak meg hogy drogozik... hogy nem jár be az egyetemre... hogy ebbe abba keveredett.." az volt a hobbijuk hogy megtervezték hogy számolnak le velem ha esetleg olyat tennék amit elképzeltek... de a képzelgéstől is annyira behergelődtek hogy ordibáljanak velem. De az egész szokás ott kezdődött hogy anyám egyszer azt álmodta hogy xy tantárgyból rossz jegyet kaptam. Pont szombat reggelre riad fel ebből a rossz álomból és üvöltözve küldött tanulni és ecsetelte mi vár rám ha valóra válik az álom
2022. júl. 10. 19:54
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
18: mint valami elcseszett vígjáték-jelenet, te jó ég :D
2022. júl. 10. 19:57
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

18

Teljes mértékben ugyanezt csinálták szüleim, hogy nézték a tv-t, és hülyeségeket vizionáltak.

2022. júl. 10. 21:18
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!