Amikor a szüleidnél élsz, mennyi az a havi hozzájárulás amikor már nem tartod jogosnak, hogy meg mondják mit csinálsz?
Én pl most 30-al szállok be a közösbe, gondolkodom azon, hogy legalább 50-nel érdemes lenne beszállni, még úgy is jóval jobban kijönnék mintha egy lakást kellene bérelnem
Ugyanakkor, az is jó lenne, hogy nem lenne meg mondva mit csinálok, amikor kicsivel több áramot használok valamire
Mekkora összegnek mondanád ezt?
Főleg pénzgyüjtés miatt költöztem vissza
28f
Vannak szülők, akik úgy is próbálnak belepofázni a gyerekük életébe, hogy azok már évek óta teljesen külön házban és külön kasszán élnek, ez egy embertípus, nem tudsz vele mit csinálni...
Szerintem is az lenne a legtisztább, ha az egész áramszámlát te fizetnéd.
Én mindig úgy voltam vele, hogy külön fogok költözni, de rájöttem, hogy semmi értelme. Szüleim idősebbek már, mint "kéne", már nyugdíjasok, én 26 vagyok. Most fogom befejezni az egyetemet nyáron, a tanárképzést pedig januárban. Most is dolgozom diákként, de mondtam, hogy miután rendesen, főállásban el fogok tudni helyezkedni, akkor beleadok a pénzbe. Szerencsére nincsenek anyagi gondjaink, úgyhogy nem szorulnak rá a szüleim, de így lesz majd.
Azért érzem azt, hogy felesleges elköltözni, mert nincs senkim, egyedül minek menjek, a ház nagy, van három kutyánk, egyszerűen nincs értelme, albérletbe biztos nem fogok költözni, mert az úgy ahogy van, hülyeség (szerintem), Budapesten pedig esélytelen házat venni csak úgy a semmiből, egyedül pedig nem fogok (nem is biztos, hogy tudnék) hitelt felvenni. Igazából nekik is jó így meg nekem is, pedig korábban nagyon elleneztem. Mondjuk tanárként nem tudom, hogy mennyi pénzt fogok keresni, bár szerencsére van másik szakmám is, amivel jobban fizető álláshoz is jutnék (ezt fejezem be 2 hét múlva), de a tanárság sokkal jobban vonz. Én is úgy terveztem, hogy kiszámoljuk a havi kiadások harmadát és azt én állom, vagy valami ilyesmi.
És mielőtt valaki azzal jönne, hogy 26 évesen miért élek otthon, jelezném, hogy a kaját leszámítva (persze az elég nagy összeg) mindent magamnak állok, szóval nem eltartatom magam és verem a pöcsömet, hanem tanulok és dolgozok. :D Általános iskolás és gimis barátaim közül csak egy pár van, akik nem otthon élnek már, de ők meg együtt. Az az igazság, hogy sokszor tényleg nem éri meg elmenni otthonról, ha nem szorulsz rá és anyagilag meg helyileg se nyomorogtok.
#11 te okostojas! 🥚🍳🤏🧠
Nem mindenki szuloje dolgozik vezeto beosztasban!!!
Hát annyi értelme van, hogy úgymond meg kezded a saját független életed abba amiben gyakorlatilag ha akarnának sem tudnának beleszólni, nincs befolyásuk feletted ez jó persze
De amilyen ára van ennek ilyen lakás árak mellett? Szerintem nem ésszerű, mondjuk úgy
Aki pedig azt mondja, most már neki úgy is mindegy egész életében albérletben, vagy 50 éves korára lesz saját háza.
Addig lesz pár gyereke, hogy elnyomja ezt az érzést önmagában, legalább nekik él
én 30at adok le a számlákra, rezsire, és hogy használhatom a dolgait, pl mikró, sütő, mosógép stb (igazából maga a rezsi szét osztva az én részem 15ezer lenne havonta, nem több)
ezen kívül a saját ételemet én fizetem, nyilván mosóport és fürdő dolgokat is saját magamnak, néha anyám ha csinál heti 1szer valami kaját akkor eszek belőle egyszer-kétszer és ennyi, szóval igazából mintha albérletbe laknék csak olcsóbban megúszom, sajnos semmi értelme elköltözni albérletbe egyedül, 110 erre felé az albérlet, és hát nincs akkora fizetésem hogy megérje elköltöznöm, ha elköltöznék maradnak kb havi 50ezrem saját magamra amit félre tudnék rakni havonta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!