Amikor a szüleidnél élsz, mennyi az a havi hozzájárulás amikor már nem tartod jogosnak, hogy meg mondják mit csinálsz?
Én pl most 30-al szállok be a közösbe, gondolkodom azon, hogy legalább 50-nel érdemes lenne beszállni, még úgy is jóval jobban kijönnék mintha egy lakást kellene bérelnem
Ugyanakkor, az is jó lenne, hogy nem lenne meg mondva mit csinálok, amikor kicsivel több áramot használok valamire
Mekkora összegnek mondanád ezt?
Főleg pénzgyüjtés miatt költöztem vissza
28f
Osszegileg annyi, amennyi az egy főre eső rezsikoltseg, plusz étkezés és egyéb háztartási költség. 50 esélyes hogy nem takarja be. 30 minimum az élelmiszer.
28 évesen még költözzön külön.
4. Mi összesen fizetünk 35-40 ezer forintot rezsire 3-an élve itthon. Az egy emberre ~12-13 ezer. Ezen kívül azt mondod a kaja minimum 30. Tehát ezekre kijöhet az 50 ezer is. Csak magadnak ne mondj ellent ennyire kérlek.
Miért értetlenkedsz? Nyilván azért lakik otthon, mert ha külön költözne a fizetése hatalmas részét elvinné az albérleti díj. Sosem lenne saját lakása vagy vagyona felhalmozva. Így viszont van rá esélye.
Az ösz rezsi egyharmada lenne jogos (ha hárman éltek), plusz amit kajára költenek neked. (Ebbe beletartozik az "úgy is mindig vannak otthon ételek is), mégha az extrákat esetleg veszed is magadnak. Ha meg "kicsivel több áramot" használsz, azt terméseztesen neked kell pluszban fizetni.
A beleszólás teljesen független ettöl, az egyszerüen megállapodás kérdése. De ilyen idösen már kellöen önállónak kellene lenni, és ezt a szülöknek is tudomásul kellene venni, ha tényleg éretten tudsz viselkedni.
De érzésem szerint te még ennek közelében sem vagy, ha nem fogod fel, hogy ha többet fogyasztasz, akkor többet is kell fizetned, illetve ezek szerint nem tudod, mennyi az össz rezsi, hogy aszerint tudj tájékozódni.
5!
Nálatok. Másnál meg nem. Az élelmiszer pedig MINIMUM összeg volt. Nem mondtam magamnak ellent, kedves.
28 évesen ne otthon élve spóroljon, bakker. Ha meg így akár spórolni, akkor fogja fel az okos kis buksijaval veled együtt, hogy otthon, a saját hazaban/lakasaban a szülő a főnök, akkor is, ha 3, ha 23 és ha 63 éves a ygerek
Összeadod a rezsit minden hónapban és elosztod a lakók számával.
Aztán az ételt magadnak kéne venni és a tisztítószereket is amennyi rád jut. És mindent magadnak kéne már venni.
8. Azt írod ne otthon spóroljon, de az okát nem írod le. Több értelme lenne a válaszodnak, ha indokolnád is a véleményed. Pl. "Azért ne otthon élve spóroljon 28 évesen, mert..."
De nem írsz semmi indoklást a véleményedhez.
A másik azt írod, hogy fogja fel a szülő a főnök. De ezt miért írod? Senki nem írta, se a kérdező, se én, hogy otthon a saját ingatlanában ne a szülő lenne a főnök. Akkor miért írod, hogy fogjuk fel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!