Amikor a szüleidnél élsz, mennyi az a havi hozzájárulás amikor már nem tartod jogosnak, hogy meg mondják mit csinálsz?
Én pl most 30-al szállok be a közösbe, gondolkodom azon, hogy legalább 50-nel érdemes lenne beszállni, még úgy is jóval jobban kijönnék mintha egy lakást kellene bérelnem
Ugyanakkor, az is jó lenne, hogy nem lenne meg mondva mit csinálok, amikor kicsivel több áramot használok valamire
Mekkora összegnek mondanád ezt?
Főleg pénzgyüjtés miatt költöztem vissza
28f
50 ezer forintból nem jön ki egy ember havi megélhetése. Én egyedül élek albérletben, és ha a bérleti díjon kívül csak 30 vagy 50 ezer menni ki minden másra, már milliomos lennék.
De nem. Rezsi nélkül is 90 ezer környékén jövök ki, rezsivel 120 körül. És nem, nem járok éttermebe és nem luxuskajákat eszem. Napi ennivaló, innivaló(nem alkohol, hanem ásványvíz, kávé,szörp), a munkába amit magammal viszel tisztálkodási szerek, tisztító szerek, és ami éppen kell a háztartásba, pl.egy új edény, vagy ami nekem kell pl.egy új cipő, vagy egy póló. 1000 forint semmire sem elég, 1 kg kenyér 500 forint felett van.Gondolom senki sem üres kenyeret eszik a szüleinél minden nap.
Szóval az hogy 30 ezerből meg lehet élni, illreális és csak azok mondják akiket mások tartanak el és nincsenek tisztában azzal hogy minden kell egy háztartásba.
Persze nyílván vannak szülők akik megtehetik hogy eltartják a felnőtt gyereküket, ezzel nincs is baj. De nem minden szülő teheti meg, tudom a gyakorin mindenkinek milliárdos vállalkozók a szülei, de a valóságban nem. Egy átlagos magyar családnak nagyon nagy teher egy 30 ezret haza adó, kvázi ingyen élő eltartása.
Tehát én azt mondom, hogy aki hazamegy az örüljön hogy az albérleti díjat meg tudja spórolni és adja oda tisztességen azt amit felél. Így is havonta minimum 150et félre lehet tenni, és ne a szülei kárára spóroljon.
30 ezer rezsire es kajara? Nevetseges osszeg...kajat sem fedezi egy felnott ferfinel...
Lehet, hogy a szulok szeretnek, ha a fiuk gyujtene es minel elobb onallo eletet kezdene, es ezert ok nekik a 30 ezer, viszont ebben az esetben jogosan varjak el a sporolast!
Adj minimum 60-at es ezzel is jobban allsz, mint egy 100+ ezres albival.
11: Bagoly mondja verébnek, ozzászólásod alapjén neked nincsen gyereked.
A kérdező pedig egyértelműen elmondta, hogy a szülei keveslik a hazaadott pénzt, mert rászólnak, hogy miből mennyit használ, ez a kérdése, problémája. Hogy jön ide a legjobb barátod?...
24-eske miért lenne élősködés az ha otthon él a családjával? Élősködés az ha idegen mellett élsz..
MIért ne spórolhatna saját házra? mert divat albérletbe menni? Nézd már meg az árakat az egekben minden..
7-es!
Mi okod volt rá, hogy megvedd a szüleidtől a házat? Pláne így, hogy így is-úgy is együtt laktok, ráadásul alapból megörökölnéd majd egyszer. Csak kíváncsi vagyok.
Témához szólva, hacsak nem veszélyeztetné a megélhetésünket a dolog, én semmit nem fogadnék el a gyerekemtől. Annál hamarabb gyűlne neki össze sajátra, örülnék, ha ilyen módon hozzásegíthetném. Én anno 17 évesen elköltöztem, de már akkor megvolt a párom(idestova 30 éve férjem), 2 keresettel ezt könnyebb volt megtenni. Nagyon vágytam arra, hogy saját lábra álljak, mindegy milyen áron. Nem is volt könnyű...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!