Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan dolgozzam fel ha az...

Hogyan dolgozzam fel ha az anyám nem szeret engem ?

Figyelt kérdés

Elég későn kb 25 évesen jöttem rá arra hogy az anyám nem szeretett valójában,hanem funkciógyerek voltam. Mindig megfelelési kényszerem volt, hogy majd hátha akkor szeretni fog, de soha nem éreztem azt hogy szeretne. Utolsó 20 forintot is a szememre hànyta holott sosem voltam az, akire sokat kellene költeni és elég hamar is elköltöztem. Testvéreimet is ellenem hangolta, mióta az eszemet tudom. Más nem él màr. Mindig bántalmazott lelkileg és irigy rám, a saját sikereimet is gyakran sajátjának tekinti, holott képbe sincs a világgal. Gyakran kapom rajta, hogy gázlángol, kutatja a holmimat, kifaggat, mártírkodik.

Így nagyon egyedül érzem már magam.

2022. jún. 7. 23:16
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
72%

Ez a zuhanyzós dolog tényleg durva már! Megkérdezted, hogy miért csinálta?

Amúgy tényleg szakítsd meg vele a kapcsolatot!

Gondold végig, hogy ő mennyit tett meg azért, hogy jó legyen a kapcsolat és, hogy te mennyit tettél! Szerintem feléd fog billenni a mérleg!

2022. jún. 8. 00:12
 12/19 anonim ***** válasza:
76%
Meglepődnétek, hogy mennyi az ilyen. Amennyi feminista nőt látni a neten, akik magukat szuperanyának tartják, és akiknek senki sem mondhat semmit, pont ugyanannyi ilyen alak van, akik szeretetlenül bánnak a családjukkal és félrenevelik a gyermekeiket. Egy nagyon szomorú jelenség ez. Ha Magyarország igazi bajait kutatjuk, akkor ez sokkal előrébb való, mint az anyagi problémák.
2022. jún. 8. 01:18
 13/19 anonim ***** válasza:
86%

Imadom, komolyan imadom mikor valaki irja hogy mit kell ezen feldolgozni. Meg hogy fogadd el, ez van. Nyilvan el kell fogadni mert nem tudsz mit csinalni.

Oruljetek annak hogy titeket szeret anyatok es szeretetben nottetek fel, nincsen szorongasotok, panikbetegsegeket, mentalis gondjaitok mert egy nem normalisan mukodo csaladban nottetek fel. Persze ezek attol fuggetlenul is kialakulhatnak, nem azert irtam.

Ez a no valoszinuleg orok eleten at hordozni fogja ezt. En meg konnyen irkalok ide mert en siman lemondtam anyamrol. Szarba se vett. Nem ertem minek szult meg, ha csak teher voltam neki. Ott volt 3 masik testverem, oket persze elvetette. En voltam biztos a szerencsetlen kivalasztott.

2022. jún. 8. 08:14
 14/19 anonim ***** válasza:

#6 szerintem fontos, hogy kommunikáld, hogy mi hogy hat rád. szóval, hogy ne érezd úgy, hogy te passzív fél vagy. Már felnőtt vagy tudsz cselekedni, így hogy ennyire külön laksz nem vagy kiszolgáltatva neki.

Amúgy ilyen szülő gyerek elcseszett dolgokról ez szerintem elég jó, meg arról is szól, hogy tudjuk magunkat nem mis másolva kifejezni, de úgy, hogy ne szálljunk be abba a körbe, hogy mi is vissza bántunk. Szóval, hogy ne vigyük tovább a rossz mintákat, de nem is húzzuk be fülünk farkunk. Nagyon ajánlom:

https://www.youtube.com/watch?v=g8dDDtjrrow

2022. jún. 8. 10:52
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
De amúgy a te esetedben lehet egyszer egy nagy üvöltözés is jót tenne a részedről. Szóval, hogy nem összetöréssel reagálsz, hanem beleállsz a helyzetbe. Nem rossz céllal, csak hogy lássa, hogy nem tud már elfújni. Már csak magának árt, hogy ebben a pöcegödörben tartja magát. De lehet ehhez még érned kell az sem baj.
2022. jún. 8. 10:53
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
pl amikor észreveszed, hogy kutatja a holmidat, akkor mond meg világosan, hogy NE.
2022. jún. 8. 10:54
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Terapeuta. De tényleg. Nem ciki, segít

Vagy olvasd el a Mérgező szülők c. könyvet. Én most tartok a felénél. Jól felépített szerzemény, nagy tapasztalata van az írónak.

2022. jún. 9. 11:40
 18/19 A kérdező kommentje:
Kedves válaszadók, köszönök minden tanácsot. Már mindent bevetettem hogy befejezze,leszálljon rólam, erős vagyok és próbáltam már mindent ellene,( üvöltözés, konfliktuskerülés) mindent elolvastam már, mégis szándékosan azon van, hogy tönkretegyen vagy belém rúgjon és ezt már lehetetlen kezelni. Ok nélkül büntet, szemétkedik velem, sokszor már nem tudom anyámnak se tekinteni, hanem messziről elkerülöm. Elgyászoltam magamban számtalanszor őt, mint anya, de mégis kibukok amiatt a szomorúság miatt hogyha nem is szeret legalább ne alázna, de olyan mintha egy dedós ember lenne aki nem ért a szép szóból és továbbra is hergelni akar. :(
2022. jún. 15. 00:32
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Akkor lehet, hogy pszichológiai problémája van. Nárcisztikus, mérgező szülő, vagy rossz csillagzat alatt született. Sok ilyen ember van.

És nem, nem vagy erős. Ha az lennél, tényleg leszarnád, mi van vele, felé se néznél. Ugyanis hiába az anyád, az ilyen emberek ezt érdemlik!

2022. jún. 15. 07:32
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!