Hogyan dolgozzam fel ha az anyám nem szeret engem ?
Elég későn kb 25 évesen jöttem rá arra hogy az anyám nem szeretett valójában,hanem funkciógyerek voltam. Mindig megfelelési kényszerem volt, hogy majd hátha akkor szeretni fog, de soha nem éreztem azt hogy szeretne. Utolsó 20 forintot is a szememre hànyta holott sosem voltam az, akire sokat kellene költeni és elég hamar is elköltöztem. Testvéreimet is ellenem hangolta, mióta az eszemet tudom. Más nem él màr. Mindig bántalmazott lelkileg és irigy rám, a saját sikereimet is gyakran sajátjának tekinti, holott képbe sincs a világgal. Gyakran kapom rajta, hogy gázlángol, kutatja a holmimat, kifaggat, mártírkodik.
Így nagyon egyedül érzem már magam.
Ez a zuhanyzós dolog tényleg durva már! Megkérdezted, hogy miért csinálta?
Amúgy tényleg szakítsd meg vele a kapcsolatot!
Gondold végig, hogy ő mennyit tett meg azért, hogy jó legyen a kapcsolat és, hogy te mennyit tettél! Szerintem feléd fog billenni a mérleg!
Imadom, komolyan imadom mikor valaki irja hogy mit kell ezen feldolgozni. Meg hogy fogadd el, ez van. Nyilvan el kell fogadni mert nem tudsz mit csinalni.
Oruljetek annak hogy titeket szeret anyatok es szeretetben nottetek fel, nincsen szorongasotok, panikbetegsegeket, mentalis gondjaitok mert egy nem normalisan mukodo csaladban nottetek fel. Persze ezek attol fuggetlenul is kialakulhatnak, nem azert irtam.
Ez a no valoszinuleg orok eleten at hordozni fogja ezt. En meg konnyen irkalok ide mert en siman lemondtam anyamrol. Szarba se vett. Nem ertem minek szult meg, ha csak teher voltam neki. Ott volt 3 masik testverem, oket persze elvetette. En voltam biztos a szerencsetlen kivalasztott.
#6 szerintem fontos, hogy kommunikáld, hogy mi hogy hat rád. szóval, hogy ne érezd úgy, hogy te passzív fél vagy. Már felnőtt vagy tudsz cselekedni, így hogy ennyire külön laksz nem vagy kiszolgáltatva neki.
Amúgy ilyen szülő gyerek elcseszett dolgokról ez szerintem elég jó, meg arról is szól, hogy tudjuk magunkat nem mis másolva kifejezni, de úgy, hogy ne szálljunk be abba a körbe, hogy mi is vissza bántunk. Szóval, hogy ne vigyük tovább a rossz mintákat, de nem is húzzuk be fülünk farkunk. Nagyon ajánlom:
Terapeuta. De tényleg. Nem ciki, segít
Vagy olvasd el a Mérgező szülők c. könyvet. Én most tartok a felénél. Jól felépített szerzemény, nagy tapasztalata van az írónak.
Akkor lehet, hogy pszichológiai problémája van. Nárcisztikus, mérgező szülő, vagy rossz csillagzat alatt született. Sok ilyen ember van.
És nem, nem vagy erős. Ha az lennél, tényleg leszarnád, mi van vele, felé se néznél. Ugyanis hiába az anyád, az ilyen emberek ezt érdemlik!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!