Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Most leszek pár nap múlva 22....

Most leszek pár nap múlva 22. Anyám néha azzal idegesít h mikor csinálom meg a jogsit kifizetik stb. mert azzal foglalkozik hogy már másnak van ennyi idősen meg elkezdi nekem hogy ugy se lesz meg ilyenek. Mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
Más miatt is idegesítőek még gyűjteni akarok még és külön akarok költözni majd nem bírom már őket sokkal jobb lenne ha mindent úgy csinálnék ahogy akarok bár már nyilván nem számolok be a dolgaimról csak hát értitek. Semmi élet nincs itt meglehet zavarodni fiatal létemre. Ha elmennék bulizni nem tudnék még délig se aludni mert már hallanám hogy ők mocorognak. Albi árak kicsit fentvannak de most mitcsináljak. Együtt lenne jobb valakivelm de erre is aztmondják hogy jajj elmegy a pénz az albérletre.
2022. jún. 5. 10:10
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%
22 évesen már nincs beleszólásuk, ha elköltözöl.
2022. jún. 5. 12:26
 22/30 anonim ***** válasza:
39%
Ezek a szörnyű, elviselhetetlen szülők. Még a jogsit is ki akarják fizetni.
2022. jún. 5. 12:32
 23/30 anonim ***** válasza:
100%
De miért akarják kifizetni, ha a kérdező nem érzi magát késznek rá, hogy elvégezze? Az talán jobb, hogy 16-17 éves kis hülyék jogsit kapnak, aztán balesetet okoznak? Akkor már inkább csinálja meg később.
2022. jún. 5. 12:45
 24/30 anonim ***** válasza:
100%
Én csak a jogsis témára válaszolnék. Ha nem akarsz jogsit, akkor ne erőltesd. Majd te eldöntöd, hogy akarsz-e vezetni vagy nem. Van olyan, aki nem szeret vagy nincs hozzá érzéke. Az se lesz jobb, ha nagy nehezen megszerzed, de aztán nem fogsz vezetni. Az pénzkidobás lenne szerintem.
2022. jún. 5. 13:04
 25/30 anonim ***** válasza:
16%
13-14 éves lehettem mikor apám beíratott segédmotor tanfolyamra,pedig addig még motoron sem ültem...később ő intézte el hogy a honvédség által végezzem el a B-C-t,a szüleim fizették az önerőt-máig hálás vagyok érte,és örülök hogy fiatalon,ahogy lehetett túlestem rajta...Tulajdonkép csak a nagymotor jogsi ment saját zsebből,de ha kértem volna valószínűleg segítenek...
2022. jún. 5. 13:13
 26/30 anonim ***** válasza:
90%

"Ennyire nincs a válaszolókban empátia? Ne a saját vágyaitok induljatok ki, azok nem a kérdezőéi. Akarat nélkül nem lehet vezetni megtanulni."

ennyire nincs, és az átlag magyar tényleg ennyire nem tud gondolkodni. nem képesek megérteni, hogy azért mert ők jogsit akartak, vagy később kellett az gyári melójukhoz, még nem biztos, hogy a kérdezőnek is kelleni fog, arról nem beszélve, h az se biztos, h a kérdező alkalmas rá. az még végképp nem érdekel senkit, hogy frusztrálja őket, hogy annao szüleik nekik nem fizették.

sajnos az én szüleim is hasonlóak, közel 30hoz azért csináltattam meg a jogsit, mert a családi cégnél dolgozom, így nem volt képem nemet mondani.

azóta vezetek néha, de utálom, és azzal h erőltették (meg alapvetően minden másba is bele akarnak szólni), annyit mindenképp elértek, hogy pár éven belül szeretnék minél távolabb költözni (akár külföldre), hogy meglegyen a távolság a mindent jobban tudó szülőktől és nagyszülőktől.

nagy eséllyel az kérdezői szülei is így fognak járni, és az összes hasonló szülő.

2022. jún. 5. 13:22
 27/30 anonim ***** válasza:
100%
18 évesen nekem is így lett meg, vizsga óta nem vezettem egy km-t se. ( Most 29 vagy ). Mondjuk ennyi idővel utána már szimplán nem is mernék. Értelme nem sok volt, de családi béke miatt meglett, fiókban fogja a port.
2022. jún. 5. 16:43
 28/30 anonim ***** válasza:
90%

Nem való mindenkinek a vezetés.

Autót sem akarok.

Pénzkidobás.

2022. jún. 5. 18:36
 29/30 anonim ***** válasza:
15%

"Ő nem akar jogsit. Szóval az hogy konkrétan rákényszerítik, hogy menjen, neki egy "átok".

Biztos nem véletlenül nincs jogsija 22 évesen. Vagy fél vezetni, vagy nem tartja annyira fontosnak hogy időt szánjon rá, vagy tanulni nem akar, vagy valami egyéb."

Én értem mire gondolsz, de az nem merült fel benned hogy a szülei a sokkal nagyobb élettapasztalatukkal tudják hogy ennél csak nehezebb lesz a jogsit megszerezni? Hogy tudják, 22 évesen fölöslegesnek tűnhet a jogsi de 10-20 év múlva ez megváltozik?

Vagy szerinted az is átok hogyha a szülei egy 16 éves gyerekre ráerőltetik a nyelvtanulást ahelyett hogy videojátékozna napi plusz egy órát?

2022. jún. 6. 00:23
 30/30 anonim ***** válasza:
100%
Anyámék kettő. Én 30 vagyok és férfi és külön élek tőlük 300 km-re. Engem is állandóan a jogsi témával zaklattak, míg otthon éltem, csak engem hidegen hagy a vezetés, végképp nem izgat. Már 17 éves koromban kezdték ezt a 'de csináld meg, jó lesz az egyszer még, sose tudhatod' mantrát. Azóta se volt szükségem autóra, hirtelen fuvarra meg hasonlókra. Őket ismerve ha megcsinálom a jogsit az lett volna a következő, hogy no akkor van jogsid, veszünk autót is. Akit nem vonz a vezetés, annak ez nyűg és extra kiadás (kötelező biztosítás, benzinárak!!, Meg ne adj isten bæszódjon el rajta valami, viheted szerelőhöz, ahol otthagysz egy valag pénzt, amit mondjuk magadra is tudnál költeni) és ha megoldja a munkábamenetelt máshogy, teljesen felesleges is. Én a munkahelyemtől 15 percre lakom gyalog. Gondolom a kérdező is megoldja a bejárást a munkahelyére vagy gyalog, bringával, tömegközlekedéssel, ami lényegesen olcsóbb stb.
2022. jún. 6. 01:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!