A szüleim bántanak és megszégyenítenek azért, mert a baráti társaságomban van egy roma srác?
Van egy 8-10 fős társaságom (fiúk, lányok) vegyesen és az egyik srác roma. Teljesen rendben van a fickó. Becsületes, rendezett, dolgozik, tehát nem ez a telepi, lopós c. Csak látszik rajta, hogy roma. De erről nem tehet. Én a tettei alapján ítélem meg az embereket.
Szóval van ez a társaságon. Mindenki más magyar köztünk, de teljesen befogadjuk ezt a srácot.
A szüleim viszont folyton azzal piszkálnak, hogy undorító vagyok, amiért szóba állok vele, meg mindenki rosszat fog rólam gondolni ha romával mutatkozok stb. Már titokban lépek le itthonról ha velük megyek, mert jönnek a megjegyzések
19 éves lány vagyok. Tudom, tudom, nagykorú, de a szüleimmel élek az ő házukban, így valamennyire muszáj hallgatnom ezeket a monológokat.

Azért a vélemény és a napi ócsárolás közt van egy méretes lófsznyi különbség. Ha meg már a jogokról, meg törvényi keretek között akarunk maradni létezik az emberi méltósághoz való jog hol marad a kérdező esetében..? Mert azt meg eléggé sérti, ha naponta hozzávágjak, hogy undorító és stb.
Kérdező, az a baj, hogy rasszisták, vagy ok nélkül, vagy okkal a rossz tapasztalatok miatt és ezen nem tudnak túl lépni. Kezdeni vele nem igen tudsz semmit, ha ignorálod úgyse unják meg, ha fellépsz ellene, akkor meg betudják annak, hogy rossz hatással volt rád a roma barátod.
Egyébként nekem is vannak roma barátaim, gimiben kolis voltam, a legjobb max létszámos szobabeosztás az évek alatt akkor volt, amikor négyen voltunk a szobába, abból ketten romák. Ők máig a legjobb barátaim, pedig az egyik csajszi még tartja is valamilyen szinten a hagyományokat. Viszont róluk meg azt kell tudni, hogy a zűrösebb rokonokkal le van építve a kapcsolat, mert normális életet élnek, amibe nem fér bele a betörő unokabátty és egyéb finomságok. De aki normális életet él, az leépíti a gáz családtagokat, ez az én családomban is megtörtént, az agresszív alkesz rokonnal nem tartom a kapcsolatot. Semmivel nem veszélyesebb egy normális roma, egy normális nem románál.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!