Igaza van anyámnak?
"De 3-4 havonta az is beleférne szerintem. "
Mindenki így kezdi, aztán azon kapja magát, hogy hetente is kevés....
Mit vársz? Hogy saját igazad alátámasztásaként nagyban helyeselünk itt, hogy igen, te teszed jól és anyádnak nincs igaza?
Egyébként hány éves vagy? 14-15 éves korosztálynak saccollak.
Te már túlléptél a határon. Egyfelől a korodat jótékonyan elhallgattad úgy sejtem, nem véletlenül.
A fű veszélye, hogy kapudrog, és nálad ez be is bizonyosodott. Ill. te rendszeresen tolod. Alkoholt szintén. Sajna fiatalkori alkoholfogyasztás, stb. jobban pusztítja az agysejteket, mint később, és bizony az csak rosszabb lesz. Az, hogy most megy a tanulás így is, az nem téged igazol, hanem azt, hogy milyen tehetséges vagy, hogy még így is képes vagy, de ez egyre fogy. És gondold át, hogy mennyivel többre lennél képes, ha nem barmolnád szét magad?! Nem csak az anyaggal, hanem az idővel is. Több dolog érdekelhetne, képezhetnéd magad, fejleszthetnéd az adottságaidat...
És milyen jövőd lesz? Így elkallódsz.
Másik probléma: ha ilyen szerekben keresed a boldogságot, örömöt, akkor sajna más fajta dolgokban már sokkal kevésbé tudod megtalálni, érzéketlen leszel, és kevésbé tudod értékelni. A drog az emberi kapcsolatokat is simán tönkreteszi: drogot választja az ember, a barát, a család helyett. Szépen lassan, ő nem veszi észre. Senki sem úgy kezdi, hogy na én most jól tönkreteszem magam. Mindenki ártalmatlan dolognak hiszi, azt gondolja, hogy ő jól fel tudja mérni a veszélyt, és ő biztos talajon áll.
Másfelől meg piszkosul önző dolog. Anyád szeret téged, és idegronccsá válik melletted, hisz aggódik, mert te éppen bulizol. Hol van ebben a szeretet?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!