Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim bántanak és megszégy...

A szüleim bántanak és megszégyenítenek azért, mert a baráti társaságomban van egy roma srác?

Figyelt kérdés

Van egy 8-10 fős társaságom (fiúk, lányok) vegyesen és az egyik srác roma. Teljesen rendben van a fickó. Becsületes, rendezett, dolgozik, tehát nem ez a telepi, lopós c. Csak látszik rajta, hogy roma. De erről nem tehet. Én a tettei alapján ítélem meg az embereket.

Szóval van ez a társaságon. Mindenki más magyar köztünk, de teljesen befogadjuk ezt a srácot.

A szüleim viszont folyton azzal piszkálnak, hogy undorító vagyok, amiért szóba állok vele, meg mindenki rosszat fog rólam gondolni ha romával mutatkozok stb. Már titokban lépek le itthonról ha velük megyek, mert jönnek a megjegyzések

19 éves lány vagyok. Tudom, tudom, nagykorú, de a szüleimmel élek az ő házukban, így valamennyire muszáj hallgatnom ezeket a monológokat.

2022. jún. 3. 13:11
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
39%

ez nem megszégyenítés...

Joguk van hozzá, hogy elmondják a véleményüket. Neked meg jogod van ignorálni.

2022. jún. 3. 13:20
 2/14 anonim ***** válasza:
89%
A szüleid előítéletesek. Nagyon jó, hogy te nyitottabban gondolkodsz. Ha nem tudsz velük beszélni, ignoráld a megjegyzéseiket, amennyire tudod.
2022. jún. 3. 13:28
 3/14 anonim ***** válasza:
35%
Ebben mi a megszégyenítés?
2022. jún. 3. 13:34
 4/14 anonim ***** válasza:
85%
Joguk van hozza hogy elmondjak a velemenyuket, neked meg jogod ahhoz hogy telibeszarod 🤷‍♀️
2022. jún. 3. 13:36
 5/14 A kérdező kommentje:

Utolsó, te miket nem hordasz itt össze?

1, nem a pasim, hanem haver, semmiféle poronty nem lesz

2, nem hiszem, hogy lopós lenne, dolgozik, becsületes, az egész családja dolgozik.

2022. jún. 3. 13:57
 6/14 anonim ***** válasza:
91%
Kérdezö: az olyanokkal, mint a 6-os, nem érdemes fogalkozni, annyira egycsatornás agya van, hogy képtelen gondolkodni. A legokosabb észre sem venni, enki ez a legnagyopbb büntetés!
2022. jún. 3. 14:03
 7/14 anonim ***** válasza:
49%

Joguk van elmondani a véleményüket, nekem meg azt hogy a hétköznapokban rasszista egyének kizárólagosan lelki ny*morult, félelemben és gyűlöletben élő, morális és személyiségfejlődésben megrekedt lúzerek akik nem látnak az orruknál tovább és sok esetben pont azok a negatív jelzők jellemzik őket (semmirekellő, agresszív, erkölcstelen, alattomos) amivel a cigányokat jellemzik.

Ezen túllépve, attól mert szülőként az alkotmányos szólásszabadság adta jogod napi szinten csesztetni és megszégyeníteni a lányod mert a lelkivilágodba nem fér bele hogy más színű emberekkel barátkozik, nem biztos hogy így is kell tenned.

2022. jún. 3. 14:17
 8/14 anonim ***** válasza:
90%

Én biztos visszaszólnék nekik, hogy inkább az az undorító, ha valaki a származása alapján lenéz valakit.

Arra meg, hogy mások rosszat fognak rólad gondolni, arra megmondanám, hogy akik pusztán emiatt gondolnak rólam rosszat, azoknak a véleménye nem érdekel.

Ja, és több más válaszolóval ellentétben úgy gondolom, a másik ember b....ogatása nem véleménynyilvánítás. Nem vagy köteles végighallgatni, ahogyan ilyeneket mondanak. Nyugodtan rakd a helyükre őket, hogy te sem szólsz bele, hogy ők kikkel barátkoznak, kikkel járnak össze, pedig lehet, hogy te pont őket tartanád undorítónak és róluk gondolnád azt, hogy akik velük barátkoznak, azokról mások rosszakat gondolnak.

2022. jún. 3. 14:17
 9/14 anonim ***** válasza:
36%
Nem megszegyenites inkabb feltes lehet a hatterben. Nem neked akarnak rosszat.
2022. jún. 3. 14:43
 10/14 anonim válasza:
66%
A romák rendelkeznek egy bizonyos identitással. Ezt teszi őket romává, nem a bőrszínük. Azzal, hogy ezt figyelmen kívül hagyod, megfosztod az identitásuktól. Minden egyes faji, vallási... stb. csoport rendelkezik ugyanígy identitással. Mindenki szabadon eldönti, hogy ez neki tetszik, vagy nem. A véleményét mindenki a neveltetésének megfelelően fogalmazza meg. Nem csak ilyen témákban, ezért ezt kár kiemelni, hanem bármilyen más témában is. Gondolom a szüleidnek rossz tapasztalatai vannak a romákkal, így féltik tőle a kislányukat. Biztos vannak más szülők, akik pedig szeretik őket. Ők arra bíztatnának, hogy minél több roma barátod legyen.
2022. jún. 3. 14:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!