Az a gyerek aki 30 fölött még mindig a szüleivel az életképtelennek számít?
62
pedig ez is életképtelnség. Attól még, hogy jársz dolgozni, ugyanúgy függő viszonyban vagy valakitől, nem boldogulsz egyedül. Hiába nem rajtad múlik, hogy nem fizetnek meg.
Aki úm. lustaságból nem jár dolgozni, annak is sokszor van mélyebb oka, ami ugyanúgy nem rajta múlik - például szociális fóbia, vagy egyéb komplex betegség, amit nem tesz az ablakba.
Nem, a régi időkben ez teljesen természetes volt, csak a modern világban alakult ki ez, hogy mindenki külön akar lakni. Eleve nehezebbé vált az együttélés, mert nagyobb különbségek annak a generációk között. Pl a nagyszüleimnek még természetes volt, hogy együtt élt a család, máshogy nem is lett volna fedél a fejük felett. El voltak együtt, nem is gondolták emiatt életképtelennek magukat, pedig ha ma kéne boldogulniuk, akkor nem sokra vitték volna, mert mindig elszórták az utolsó pénzüket is.
Manapság nehezebb lakáshoz jutni és mégis most kezdek mamahotelezni, mintha olyan könnyű lenne külön költözni. Én albérletben lakok tinikorom óta, de rengeteg pénz elmegy rá feleslegesen és erősen kompromisszumos volt az összes. Ha lett volna családi ház, valószínű inkább ott maradok és beleadok a rezsibe+gyűjtök az önerőre. De sajnos nálunk nem volt erre lehetőség.
Szerintem akkor nem lenne az ha ő is dolgozna,befizetne a családi kasszába és kivenné a részét a házimunkabol.
De mivel a leírt emberre egyik se igaz így szerintem a kerdesben szereplo ember nagyon is az.
Utálom amikor valakire ezt a szót használják hogy “életképtelen”. Ilyet szerintem senkire se mondjunk. Undorító kijelentés, undorító emberektől, akik a saját frusztrációjukat vezetik le.
Kérdező, szerintem ne menj a házhoz a pofonért a GYK népéhez...Egyáltalán nem vagy elkésve 30 évesen, a mai világban sokan későn érnek. A lényeg az hogy ne azon gondolkozz hogy ez az undorító jelző rád passzol-e vagy nem, hanem változtass az életeden.
Mindennek a kulcsa az önbizalom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!