Miért tagadja le hogy vert?

Ha nincs kapcsolatotok, akkor nem mindegy?
Teljesen elképzelhető, hogy fogalma sincs miről beszélsz, ha alkoholista, sajnos! Sokkal fontosabb kérdés, hogy anyád miért nem védett meg tőle.

Ja ezt úgy hívják hogy gaslighting (nem tudom hogy mi a magyar neve ha van neki egyáltalán).
Egyfajta érzelmi manipuláció ahol az elkövető személy meggyőzi, elhiteti a sértett személlyel azt, hogy az emlékei hibásak és ezzel együtt bűntudatot is kelt az áldozatban

Régen ez elfogadott volt, hogy az apa verte a gyerekeit.
Minden nap ok nélkül egyszerűen ez volt a fekete pedagógia elve, már az apádat is verték gyerek korában azaz ezt tanulta és adta át neked.
Okolni őt ezért nem lehet, hisz mint korábban írtam őt is és az ő apját is verték mindenféle indok nélkül.
Ennek a fekte pedagógiának a hátterében az volt, hogy azért kell verni a gyereket, hogy embert faragjanak belőle.
Tudom nehéz ezt felfogni mai fejjel, de régen az emberek sokkal inkább az erőből értettek mint ma amikor fiúnak születtél és mosógépnek vagy helikopternek képzelheted magad nemtől, kortól, iskolai végzettségtől függetlenül.
Fogadd el, hogy vertek és nyugtasson az, hogy bárki lehet belőled, Hitlert pld végig verték egész gyerek korában minden nap ahogyan haza ért az iskolából és még egyszer lefekvés előtt is elverte az apuka a kis Hitler -t ha volt benne elég erő hozzá vagy csak egyszerűen nem kanalazta be a káposztás tésztát(vacsit).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!