Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért tagadja le hogy vert?

Miért tagadja le hogy vert?

Figyelt kérdés
Apámrol van szó,egész kiskoromtól vert.meg ugye ivott.(0-6 évesig,utanna már nem volt)És tagadja,azt mondta ő nem emlékszik semmire.én meg tisztán emlékszem,amikor már idősebb voltam.Nem mostani történet de amikor legutóbb láttam mindent tagad es nem érti miért volt olyan a kapcsolatunk(mára már semilyen)
2022. máj. 26. 13:54
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
24%

Ha nincs kapcsolatotok, akkor nem mindegy?

Teljesen elképzelhető, hogy fogalma sincs miről beszélsz, ha alkoholista, sajnos! Sokkal fontosabb kérdés, hogy anyád miért nem védett meg tőle.

2022. máj. 26. 16:35
 12/33 anonim ***** válasza:
34%
Kérdezd meg anyádat.Anyád is kussol?
2022. máj. 26. 16:47
 13/33 anonim ***** válasza:
81%
Miért ne tenné? Nyilván nem fogja azt mondani: "tudtam hogy apád rendszeresen ver, de azért rábíztalak, sőt eszembe se volt válni"
2022. máj. 26. 16:51
 14/33 anonim ***** válasza:
97%
Én alkoholista "apám" is letagadja hogy agyba-főbe vert minket gyerekkorban.
2022. máj. 26. 18:10
 15/33 anonim ***** válasza:
36%

Ja ezt úgy hívják hogy gaslighting (nem tudom hogy mi a magyar neve ha van neki egyáltalán).

Egyfajta érzelmi manipuláció ahol az elkövető személy meggyőzi, elhiteti a sértett személlyel azt, hogy az emlékei hibásak és ezzel együtt bűntudatot is kelt az áldozatban

2022. máj. 26. 18:30
 16/33 anonim ***** válasza:
0%
Ahányszor letagadja adj neki egy pofont. Ha összeverekedtek, hát összeverekedtek. Letagadni valamit, amit akkor követett el rajtad amikor gyengébb voltál, most meg gyáván hazudni szerintem sokkal de sokkal aljasabb és gusztustalanabb dolog, mint elszenvedni egy pofont a fiadtól.
2022. máj. 26. 19:13
 17/33 anonim ***** válasza:
10%
15 nem kell mindennek ilyen külföldi hülye neveket adni amiket a médiából olvasol. Ez szar emberség, jellemtelen gerinctelen fos jellem. Nem több, ennél nem kell tovább cifrázni
2022. máj. 26. 19:14
 18/33 anonim ***** válasza:
24%
Aranyom, azért mert neked gondot okoz a "hülye külföldi név" az még létező jelenséget ír le. Az már más dolog hogy Magyarországon ennek nincs neve, mert leszarják.
2022. máj. 26. 19:19
 19/33 anonim ***** válasza:
44%
18 gondolom akkor a bullyingnak (basztatás), body shamingnek (illetlen beugatás), és a victim blamingnek (sajnálni valakit, legyen az bármekkora idióta is) - mint fogalmaknak - is látod értelmét.
2022. máj. 26. 19:26
 20/33 anonim ***** válasza:
21%

Régen ez elfogadott volt, hogy az apa verte a gyerekeit.

Minden nap ok nélkül egyszerűen ez volt a fekete pedagógia elve, már az apádat is verték gyerek korában azaz ezt tanulta és adta át neked.

Okolni őt ezért nem lehet, hisz mint korábban írtam őt is és az ő apját is verték mindenféle indok nélkül.

Ennek a fekte pedagógiának a hátterében az volt, hogy azért kell verni a gyereket, hogy embert faragjanak belőle.

Tudom nehéz ezt felfogni mai fejjel, de régen az emberek sokkal inkább az erőből értettek mint ma amikor fiúnak születtél és mosógépnek vagy helikopternek képzelheted magad nemtől, kortól, iskolai végzettségtől függetlenül.

Fogadd el, hogy vertek és nyugtasson az, hogy bárki lehet belőled, Hitlert pld végig verték egész gyerek korában minden nap ahogyan haza ért az iskolából és még egyszer lefekvés előtt is elverte az apuka a kis Hitler -t ha volt benne elég erő hozzá vagy csak egyszerűen nem kanalazta be a káposztás tésztát(vacsit).

2022. máj. 26. 19:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!