Miért tagadja apukám, azok után, hogy tudja az igazat?
Nővéremet gimis korában csúnyán kikezdték az iskolatársai. Egy fiú ügy miatt az egyik barátnője megharagudott rá, és úgy döntött "kitálal" a nővéremről. Azt állította róla, hogy egy k_rva, pénzért volt együtt idősebb fiúkkal. Emiatt az egész iskolában kiközösítették, újjal mutogattak rá, iskolát is kellett váltania. Pszichológushoz járt, pánikrohamai voltak, évekbe tellett mire túllépett rajta. Akkor tagadott mindent, és apukám mindenben mellette állt és támogatta. Pár évvel később, mikor már felnőtt volt, bevallotta, hogy igazak voltak a pletykák, tényleg volt együtt idősebb férfiakkal, de akkor még föl se fogta mit csinál. Apukám nem reagált rá sehogy, csak azt mondta oké. Azóta ha szóba kerül az az időszak, úgy emlegeti, hogy az a szemét lány kitalált róla hazugságokat és kikészítették őt. Mintha nem venné tudomásul, hogy a nővérem bevallotta az igazat. Múltkor is mesélte valakinek, hogy az ő lányát hogy kikészítették gimnáziumba, mert hazug pletykákat terjesztettek róla. És hogy ezt soha nem bocsátja meg annak a lánynak. Miért csinálja ezt? Miért nem érti meg, hogy igaz volt? Ez olyan mintha a szeme előtt lenne egy piros labda és azt mondaná rá, hogy az zöld. És hiába mondod neki, hogy az piros, elengedi a füle mellett. Miért csinálja ezt?
L/18
Mert szereti.
Nekünk is volt hasonló a suliba, és igen, én védtem a haverom, még akkor is amikor tustam az igazat. Nem akartam, hogy otthagyja a sulit és, hogy öngyilkos legyen. Megérte, bár minket közösítettek ki, és jó volt ez a többesszám :).
Szóval hiába igaz lényegében senki nem érdemel ezért pszichés törést.
Én sem értem, hogy miért kell az igazság bajnokát játszanod. Szállj le róluk. Apukád tudja az igazat, mégsem alázza meg a nővéredet, mert szereti. Mindenkinek vannak olyan történések a múltjában, amire nem büszke, és érettebb fejjel el akarja felejteni.
És igen az iskolai pletykák terjesztése is szemét dolog volt, attól, még hogy igaz és az a szemét lány fogást talált a nővéreden, nem kellett volna kiteregetni más magánéletét. Most ez olyan, hogy valaki az iskolában bemegy utánad a WC-be és szétkürtöli, hogy milyen undorító büdöset tojtál és emiatt mindenki cikizni kezd. Igaz ez a pletyka? Igaz. Attól még senkinek nem lenne köze hozzá.
Az igazság röviden, a háttérben mi folyik, de senki se tudja
Én se értem, mintha azt várnád, hogy a nővéredet most apukád lehordja a sárga földig. Szerencsére ő szereti a nővéredet (veled ellentétben), és mellette állt akkor is, amikor kiderült, hogy hibázott.
Mellesleg: annyi pedig tökéletesen igaz a történetből, hogy az a másik lány ártó szándékkel rosszat mondott róla. Az se világos, hogy a nővéred tényleg anyagi ellenszolgáltatásért csinálta-e ezt? Ha nem, akkor nem k...va, ez tehát rágalom, csak könnyen kapható leány.
Ha pl. én megtudtam volna ilyet, akkor nem mondom tovább másnak. Mert hiába igaz, ha engem nem bántott valaki, én se akarom őt. Egy fiún vesztek össze, úgy kezdődött az rossz viszony. Nos én férfi vagyok. Ha egy lányt elvitt volna előlem egy másik fiú, azt tudomásul vettem volna, és nem haragudtam volna érte. Végül is a másik ember nem érzelem nélküli báb: ha ő engem szeretett volna, akkor engem választott volna. Ennyi erővel tehát az a lány a kérdéses fiúra is haragudhatott volna, nemcsak a nővéredre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!