Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális hogy anyám ezt...

Normális hogy anyám ezt csinálja velem?

Figyelt kérdés
Szóval nagyon rossz a kapcsolatunk, sosem volt az a tipikus anya. Sosem ölelt, meg sose dicsért meg, más gyereket es most arrol beszélek amikor gyerek voltam(6-7 eves koruli) szoval mas gyereket mindenert agyon dicsérnek, osztálytársaim is ha jó dolgozatot írtak agyon lettek dícsérve, én 5.ik kitűnő voltam,de semmit nem kaptam. Max a lebaszást, hogy béna vagyok stb. Jártam úszni erre anyam nem jott el a bemutatóra a nagynéném jött el, és kérdezte hogy honnan ismer fel, anyám mondta hogy ő lesz a legbénább. Ha csúfoltak a suliban vagy szemétkedett a tanár anyám annyit mondott hogy magamnak köszönhetem biztos az én hibám. Ezt még tudnám folytatni sokszor kicsúft lealázott rokonok előtt megrángatott buszon stb. Most ugye 16 éves vagyok. Minden hibámat elmondja a mai napig ha valamit “rosszul” csinálok, üvölt velem mint valami elmebeteg, mindog elmondja hogy bárcsak megdögölnék, ha nincs rend a szobámba vagy a táskáma kiborít mindent a földre hogy csináljak rendet, kidobálja a szekrénybő a ruháimat. Alapból kevés ruhám van nem is öltözködök menőn egy utcai gatyám van plusz egy szoknyám és egy ruhám ennyi. És nem tulzok. Ha megmerem mondani kidobálja azt a pár ruhámat hogy ez nem elég? Pénzt nem kapok, amikor mondtam h jo akkor diákmunkázok suli mellett, úgy hogy így is ötkor kelek rengeteg órám van rengeteget tanulok plusz különóra, de jo bevállaltam, erre mondta hogy nem szó sincs róla.így is hülye vagyok, nem kell hogy tanulatlanokkal dolgozzak együtt. A sulimba másfel ora beutazni egyszer csak egyszer kertem h vigyen el kocsival mert szar az idő elkezdte hogy még mit nem hogy nem fogysztja miattam a benzint stb. Aztán a tanáraim a különórán mondják hogy de ügyes vagyok anyám mondja h tehetsegtelen vagyok béna vagyok meg ilyenek. Eldugja a telefonomat hogy ne nyomogassam. És szinte mindenbe beleköt, ha jo dolgozatot írok elkezdi hogy ez az ő érdeme neki köszönjem. A barátaimat is leszólja kritizálja. Ha végre tudok valami okosat mondani akkor lekezdi hogy nem okoskodjak. Na szóval ennyi nagyon gáz ahogy viselkedik. Mással is volt ilyen van én vagyok ilyen szerencsétlen? Mit csináljak? Bocsi a hibákért elírásokért gyorsan írok és ideges vagyok xd. Amúgy tudok írni nyugi.
2022. máj. 11. 22:08
 1/8 A kérdező kommentje:
Ja a másik meg hogy semmit nem tud rólam. Ha végre elmondok neki valamit, vagy hogy mi a problémám vele vagy elsírom magam akkor azt mondja hogy színészkedem.
2022. máj. 11. 22:11
 2/8 anonim ***** válasza:
86%
2022. máj. 11. 22:19
 3/8 anonim ***** válasza:
93%

Dehogy normális, te is tudod, hogy nem. Sajnos még nyelni kell 2 évig, aztán olyan messze menni tőle amilyen messze csak tudsz. Ahogy idősödik csak jobban meg fog keseredni, rosszabb lesz.

És az ilyen szülők azok, akik meglepődnek a szülőgyilkosságokon.

2022. máj. 11. 22:55
 4/8 anonim ***** válasza:
90%

Kb mintha én írtam volna, csak nekem apám volt ilyen. Anyával meg a nagyanyám volt ilyen. Apám azért volt ilyen, mert így próbált motiválni, plusz úgy gondolta, h vicces, ha ilyeneket mond nekem...

A nagyanyámnak meg az volt a baja anyámmal, hogy anyám egyáltalán megszületett, mert elvette a fiatalságát, elrontotta a terhességgel az alakját, meg úgy egyáltalán teher volt neki, oda lett a szabadsága.. volt, h anyám meghalt miatta majdnem..

Amikor egy szülő ilyen, akkor rendszerint az ő gyerekkorában volt vmi nagy probléma, pl rossz szülői minta. Pl az anyjával való kapcsolat rossz vagy éppen nem is volt anyja. Az ilyen emberek gyakran nem tudnak mély kapcsolatokat kialakítani, szeretni, kötődni. Nem tudják, hogy hogyan kell. De lehet, h más lelki trauma érte, amitől ilyen lett.

Nagyon sajnálom, hogy ilyeneken mész keresztül. Anyám szenvedett egész életében az anyja miatt, még felnőtt korában is. Szerencséjére ott volt neki a nagymamája, mint jó minta.

Te is csak maradj olyan ügyes es kitartó, amilyen eddig. Jó úton jársz, ez egyértelműen látszik. Ne hagyd, hogy anyád visszavessen téged. Tanulj jól, menj egyetemre és mihamarabb költözz el otthonról, hogy ne ilyen mérgező környezetben kelljen élned. Szerintem, te nagyon sokra viszed még. Az élet ugyan most megtanít téged a küzdésre, és hogy ne hagyd magad elnyomni, de Te ne add fel, csak higgy magadban, és abban, hogy tehetséges vagy, és akkor bárki lehetsz, aki lenni akarsz. Képes vagy rá!

2022. máj. 11. 23:08
 5/8 anonim ***** válasza:
73%

Apukádról nem írtál semmit. Gondolom anyukád egyedül nevel, de közel sincs semmi tehetsége hozzá.

Ha van egy kis időd, nézz utána, mit jelent a mérgező szülő. Ez egy létező kifejezés a pszichológiában, talán megoldást találsz a problémádra, ha kutakodsz a témában.

Amit lehet tanácsolni: minden szempontból zárkózz el tőle. Ha érdeklődik, rázd le annyival, hogy nincs semmi. Ha elkezd flegmázni, akkor azt lehet válaszolni, hogy azért vagy ilyen, mert tőle szar géneket kaptál. Ha azt mondja, hogy valamit szarul csináltál, akkor mondhatod neki, hogy még így id jobban csinálod, mint ő bármikor.

Közben pedig nézz utána, hogyan tudnál minél hamarabb lelépni otthonról, mert ezek után én kinézem belőle, hogy ahogy betöltöd a 18-at, onnantól lapátra tesz. A legjobb lenne, hogyha egyetemre jelentkeznél, felvennének államira, és akkor lenne lehetőséged kollégiumba költözni.

Tudom, hogy fáj, hogy gyakorlatilag anyád azért okoz neked fájdalmat, mert ebben leli örömét, de 2 évet mindenképp ki kell még bírnod. Vagy ha apukád még él, akkor kérvényezheted, hogy nála lakhass, mert anyáddal nem tudsz meglenni egy fedél alatt. Vagy esetleg másik rokonhoz költözhetsz, ha van, aki befogad.

2022. máj. 12. 02:14
 6/8 anonim ***** válasza:
74%
Az iylnnel nem kell foglalkozni amenynire csak elhet.
2022. máj. 12. 08:36
 7/8 anonim ***** válasza:
9%
more minek kell ezt csinálni, csak a bánatot olvasom soraidban. Jack daniels minden van nálunk, pusztuljon a világ csak baj ne legyen, pusztuljon a pénz, veszek 10 iphone 12-t kit érdekel csak boldogság legyen. Áldjon a jóisten mindenkit felejtsétek a bánatot mulassatok
2022. máj. 12. 11:30
 8/8 anonim ***** válasza:
59%

Nem normális, de törekedj arra, hogy két év múlva, felnőttként ki tudj otthonról szakadni.

Esetleg, a koli nem megoldás? Írtad is, hogy másfél órára van a suli, szerintem az egyébként is eléggé sok, szóval én a kolival is bepróbálkoznék.

2022. máj. 12. 12:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!