Lehet-e harmonikus jövő képe egy olyan embernek, akinek a szüleinek terhessége első idejében megfordult az abortusz?
Én lennék az-az ember. 31 éves vagyok, és a anyukám elmondta, hogy mivel kései gyerek voltak, ő maga is kései gyerek volt, így megfordult a fejében, hogy mint 4. gyermeket nem tartanak meg. Aztán apám kimondta a kulcs szót, hogy ide mi mindig örülni jöttünk és anyum sírva visszakérte az abortuszos papírt és hazamentek.
A gyermekkorom csodás volt, de úgy olvasgatva erről, úgy elgondolkodtam, hogy valóban befolyásolja az életemet ezt negatívan?
Ja, így már értem! Tehát ezek a dolgok csak a tudatos családtervezés lehetősége óta működnek, akkor léptek életbe. Most tényleg tanultam valami újat. Rám is fért.
Kérdező, simán lehet bármilyen jövőképed és bármilyen jövőd, a döntéseiden múlik. A döntésekről pedig csak visszanézve derül ki, hogy jó, vagy rossz volt-e. Nem az indulás a meghatározó, hanem maga az út.
Anyum is szeretetett, sőt sokszor kompenzált is, mert én eléggé anya centrikus voltam, meg úgy egymásba passzolnak a gondolataink, a szempontjait megértettem, bármennyire is hideg logika mentén próbálom mérlegelni, hogy ő se volt egészséges, és korban se volt toppon és rosszabb lett a csípőficama 4. szülés után...
Apámat meg már elvesztettem kamaszkoromban, nem él. Anyám mindig ott volt, ha kellett, pl mikor szívritmuszavarom lett fesztiválon és honvéd kórházba kötöttem ki, és másnap ott termett.... és abszolút nem hitte el amit állítottak ott a nővérek...
42
De, én írtam hogy korábban a nők többsége csak szült és szült. Ott tehát nem játszott annyira fontos szerepet az, hogy tervezett gyerek volt-e valaki vagy sem. Manapság van ennek nagyobb jelentősége.
41
Tényleg nem érted, hogy ha kiderül, hogy valakit nem akartak, az sok mindent megmagyarázHAT? Nyilván nem kell erre fogni bármit, akármit vagy mindent. Azért felteszem, hogy annyit csak felfogsz, hogy jobb az a tudat, hogy akart gyerek volt valaki.
És természetesen simán lehet, hogy valaki sokkot okoz a szüleinek a fogantatásával, de a szülők előbb-utóbb elfogadják, hogy lesz gyerek (még egy gyerek) és SEMMIFÉLE káros és rossz hatása nem lesz annak, hogy eredetileg nem így tervezték.
Tudsz kategóriákban gondolkozni? Mert ha nem, ideje lenne megtanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!