Ha vannak gyerekeitek, akkor laknátok inkább lakásban és lenne több lakásotok, mint egy házatok, hogy a gyerekeiteknek is lehessen aztán lakása?
Az én szüleim pl. egy 3 szobás lakásban laknak, mert úgy döntöttek az extra pénzeket nem abba fektetik hosszú távon, hogy lakásból házba költözzünk, hanem hogy több lakást vegyenek. Így van ezen felül még egy 1,5 szobás lakásuk és egy garzonlakásuk is. Gyerekkorunkban ki voltak adva mindig, én most beköltöztem az egyikbe így fiatal felnőttként. A másik lakás még ki van adva és a tesómra vár, vagy majd lehet eladják a szüleim a két kis lakást és elfelezik a pénzt köztünk, ha elég idősek lesz tesóm és ő is költözne (hogy ne az legyen az egyik egyszobást, a másik másfélszobást kapott). A lakások mostani értéke kb. 25, 18 és 14 millió ft.
Ezzel szemben vannak a legjobb barátomék, ők is lakásban laktak régen, de aztán házba költöztek és az ő szüleik erre költötték a pénzt, hogy házban lakhassanak, 5 szobás, 120 nm, gyönyörű szép az egész kívül-belül, ők rakták össze 10+ év alatt. A házuk érhet vagy 50-60 milliót, vagyis durván annyit, mint az én szüleim három lakása. Tényleg gyönyörű a házuk, viszont a gyerekeknek ott nincs hová költözni, nyilván sok év összegyűjteni fiatalon egy lakásra valót és ha rendesen spórolni akar otthon fog lakni vagy 30 éves koráig. Gyerekként jó volt a nagy ház, de felnőttként inkább külön lakna már a szüleitől huszonnéhány évesen. Csak eszembe jut, hogy vajon a szülők gondolnak-e általában ilyen dolgokra a későbbiekben? Nem szidni akarom aki nem vesz lakást a gyerekének, azt se aki vesz, csak ezek a dolgok mostanában merültek fel és elgondolkodtattak. Mivel a szüleim nekem adtak lakást, én is inkább lakásban laknék és vennék a plusz pénzemből újabb lakásokat a gyerekeimnek, minthogy házba költözzek. (Persze ha lenne pénz mindenre az lenne a legjobb, de tegyük fel nincs.)
51
Nagyon okos vagy, mondod a megoldást is? Nincs pénzünk ingatlanra!
Örülünk ha azt a fejenként 5 milliót is össze tudjuk nekik rakni!
Akkor majd vesznek belőle 10 tojást. Ennyi!
Mindenestre ha már annyi segítség lesz nekik, hogy végig vigyék vele az egyetemet, az is jó kiindulás.
Nem kell mindenhez rosszindulatúan hozzáállni. Ennyi erőből akinek nincs gyerekvállaláskor 30-40 millió a számláján meg nincs 2 vállalkozása az ne is szüljön gyereket, mert úgyse tud neki lakást venni!
Inkább több lakás.
Azokat kiadni, és ha úgy van akkor a gyerek bekoltozik, vagy esetleg eladni és ott vesz lakást ahol akar.
Mi a férjemmel 18 éves korunk óta dolgozunk, külföldet is megjártuk, két munkahelyen toltuk, munka mellett tanultunk, és keményen spóroltunk, így sikerült 30 évesen saját kertes házhoz jutni. Még kell rá költeni egy keveset, de mondhatni ennyi idősen van egy klassz kis házunk. És nem, nem kaptunk bele önerőt.
Na most, nekem a gyerekeim a mindeneim, és nagyon nem értek egyet azzal, ha az ember csupasz fenékkel indítja útnak a gyerekét, de a házunkat azért nem fogjuk eladni. Gyűjtünk nekik önerőt, ha az kevés, akkor ha egyszer öröklünk, azt ők fogják megkapni, ha ez kell, hogy tovább léphessenek, de talán nekem is jusson már valami az életben, ha 18 éves korom óta gürcölök, nem?
Azt gondolom, ha mi a nulláról indulva meg tudtuk teremteni az otthonunkat, ők anyagi segítséggel indítva szintén meg fogják tudni teremteni.
Vicces ez a családi nem családi kérdés. Lehet kapni 60 millióért Vecsésen is családi házat meg 200 millióért a Várban az Anjou házban lakást.
Nem mindenki szeret családi házban lakni, de vannak jobb minosegu társasházak is.
A gyűjtögetés ilyen mértékű inflációnál valóban értelmetlen, ahogy ezt feljebb már írta valaki. Mire összeszenvedsz X összeget, lófszt se fog érni!
Gondolj csak bele: 3 éve vettem egy 20 milliós lakást pesten, amit most 45 millióért tudnék eladni. 3 év telt el! Mi fog történni a pénzzel 15 év alatt, ha 3 év alatt a felére csökkent a vásárlóereje ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!