Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha vannak gyerekeitek, akkor...

Ha vannak gyerekeitek, akkor laknátok inkább lakásban és lenne több lakásotok, mint egy házatok, hogy a gyerekeiteknek is lehessen aztán lakása?

Figyelt kérdés

Az én szüleim pl. egy 3 szobás lakásban laknak, mert úgy döntöttek az extra pénzeket nem abba fektetik hosszú távon, hogy lakásból házba költözzünk, hanem hogy több lakást vegyenek. Így van ezen felül még egy 1,5 szobás lakásuk és egy garzonlakásuk is. Gyerekkorunkban ki voltak adva mindig, én most beköltöztem az egyikbe így fiatal felnőttként. A másik lakás még ki van adva és a tesómra vár, vagy majd lehet eladják a szüleim a két kis lakást és elfelezik a pénzt köztünk, ha elég idősek lesz tesóm és ő is költözne (hogy ne az legyen az egyik egyszobást, a másik másfélszobást kapott). A lakások mostani értéke kb. 25, 18 és 14 millió ft.

Ezzel szemben vannak a legjobb barátomék, ők is lakásban laktak régen, de aztán házba költöztek és az ő szüleik erre költötték a pénzt, hogy házban lakhassanak, 5 szobás, 120 nm, gyönyörű szép az egész kívül-belül, ők rakták össze 10+ év alatt. A házuk érhet vagy 50-60 milliót, vagyis durván annyit, mint az én szüleim három lakása. Tényleg gyönyörű a házuk, viszont a gyerekeknek ott nincs hová költözni, nyilván sok év összegyűjteni fiatalon egy lakásra valót és ha rendesen spórolni akar otthon fog lakni vagy 30 éves koráig. Gyerekként jó volt a nagy ház, de felnőttként inkább külön lakna már a szüleitől huszonnéhány évesen. Csak eszembe jut, hogy vajon a szülők gondolnak-e általában ilyen dolgokra a későbbiekben? Nem szidni akarom aki nem vesz lakást a gyerekének, azt se aki vesz, csak ezek a dolgok mostanában merültek fel és elgondolkodtattak. Mivel a szüleim nekem adtak lakást, én is inkább lakásban laknék és vennék a plusz pénzemből újabb lakásokat a gyerekeimnek, minthogy házba költözzek. (Persze ha lenne pénz mindenre az lenne a legjobb, de tegyük fel nincs.)

2022. máj. 7. 21:49
1 2 3 4 5 6
 11/60 anonim ***** válasza:
88%
Én egy nagy házban nevelném a gyerekeimet, aztán ha felnőnek, és kirepülnének, eladnám a házat (minek nekünk ketten a párommal 1 nagy ,üres ház?)és vennék az árából 3 kisebb lakást, így a gyerekeknek és nekünk is jutna 1-1.
2022. máj. 8. 02:26
 12/60 anonim ***** válasza:
93%

Tudja fene. Egy házban minőségibb életet lehet élni, de ez a családon is múlik, ill. egészségesebb is, de ez is általánosítás.

Eladni a házat, és több kisebb lakást venni rajta később is lehet.

A bérbeadás lehet rizikós, tehetség kell ehhez is, mint minden vállalkozáshoz. Ha béna hozzá az ember, bukhat rajta nagyokat, mert taplóknak adja ki és tehetetlen.

2022. máj. 8. 04:26
 13/60 anonim ***** válasza:
12%
Egy angy ház elég kényelmesen, normál helyzetben gyerekek őgy is kirepülnek, aztán anyagilag is elhet segíteni őket ha házvásárlás lenne.
2022. máj. 8. 04:51
 14/60 anonim ***** válasza:
94%

Mi lassan eladjuk az 5 szobás házunkat es veszünk rajta egy 2 hálósat meg egy 1 hálósat jó helyen, a városban. Így a gyerekeknek is lesz (1 + lakás már van) de mi sem fogunk nyomorogni.

Mit csináljunk ketten a férjemmel egy hatalmas házban? A városban járhatunk moziba, színházba, táncolni. Bevásárlás, patika, orvos közel. A gyerekek meg elkezdhetik a külön életüket. Majd gyűjtenek nagyobb lakásra/házra.

2022. máj. 8. 06:54
 15/60 anonim ***** válasza:
77%

Sógornőm egyik gyereke külföldön (mindig rinyál, hogy jaj, nem látja), mert otthon nem jutottak egyről a kettőre, ott igen.

A másik nyögi a hitelt.

Erre mit csinál? Férje örököl.. van egy 70nm-s tehermentes, totál felújított lakás, a város szélén egy kétszintes, három szobás hétvégi ház... Épít magának a hétvégi ház melletti telekre egy családi házat. Lakást meg kiadja...

Lesülne a bőr a képemről :(

2022. máj. 8. 07:38
 16/60 anonim ***** válasza:
31%
En kaptam a szuleimtol 3at. Jo hogy nem adtam be kozosbe, ferjemmel mikor valtunk, penzert majd megolt volna. Szerencsere ezeket nem tudta elvenni, minden masom uszott, ott kellett hagynom ha nem akartam a nyakamba 10 evig tarto pereskedest, fenyegetest es ugyvedfizetest ami miatt nem jutottam volna elore. En egyben lakok a gyerekkel, kettot kiadok. Egyik videki lakas, abbol ado utan csak 30 ezer a bevetel, a pestibol 100 jon ado utan. Meg persze felujitani dolgokat cserelni is felre kell tenni, tehat sok nem jon belole. En keveset keresek es szeretnek olyan dolgokat mint pl szinhazba jarni vagy ilyesmi. Sajnos 10 ev kiesett a nyugdijambol a csalad miatt, gyerek utan semmit nem kapok de ugyanugy vennem kell mindent, telefont, ruhat stb mert heti valtasban vannak es mindkettonknel azt hasznalnak amit mi veszunk. Karrietem, jolfizeto munkam nekem mar nem lehet ilyen korban, de a gyerekek elott meg ott sz elet. Szegyen vagy sem, en azert vallaltam csaladot, mert volt lakas a seggem alatt. De ha nem lett volna, ketszer is meggondoltam volna hogy jobban odafigyeljek a karrieremre, a ferjembe se biztak ugy meg stb., Ugyeljek a penzre. Max egy gyereket vallaltam volna. En nem fogom odaadni a gyerekeimnek a lakasokat, nehogy igy jarjanak. Ok meg fiatalok, vannak lehetosegeik. Arra jobban odafigyelek, hogy okosabban neveljem oket es onallobbnak hogy tortessebek ha akarnak valamit es ne mas szamlajara vallaljanak gyereket ahogy en. Amugyis kell a berleti dij a nyugdij kiegeszitesemhez, orvosi koltsegeimhez, legalabb magammal nem terhelem oket. Nekik viszont csak az elorejutashoz szukseges dolgokat biztisitom, ha lustak vagy pasi/no miatt elszegenyednek a tanacsaim ellenere is, akkor igy jartak. Mehenek alberletbe. Csak akkor adnam oda a lakast ( kizarolag lakni, nem a nevukre) ha utcara kerulnenek. Azert mert sok no azok utan hogy a ferje elszegenyitette, elvesztette a lakasat miatta, van olyan hulye, hogy masodjara is eljatsza amije van egy masodik ferfival. De akar pasival is megtortenhet a forditottja, nem ez a lenyeg. Szoval amig nem jon a gyamugy, addig oldjak meg es tanuljanak a hibakbol. A sajat siker ad egyedul onbizalmat. 40 eves korara jut el oda az ember hogy vegig tudja gondolni az eletet. Ha meghalok, legalabb orokolnek annyit, hogy ne az utcara keruljenek. A gyerekednek nyugodt oregkort is lehet adni, nem csak lakast fiatalon. Oregen mar senkinek nincsenek jo lehetosegei, pont akkor jon jol a lakas is, mert munkat nem adnak, albit fizetni mar nehez igy. De amig fiatalok, oldjak meg.
2022. máj. 8. 08:13
 17/60 anonim ***** válasza:
58%

A

16- azért mert te hülye voltál, nem mindenki az automatikusan. Ha anyádék is úgy álltak volna hozzá, hogy amíg fiatal vagy, oldd meg magad, ők meg elutazzák, elköltik a pénzt, te is nagy sz4rban lennél most.Én inkább azt tanítanám meg a fiataloknak, hogy a házassági szerződés kötelező.

2022. máj. 8. 08:27
 18/60 anonim ***** válasza:
29%

"Erre mit csinál? Férje örököl.. van egy 70nm-s tehermentes, totál felújított lakás, a város szélén egy kétszintes, három szobás hétvégi ház... Épít magának a hétvégi ház melletti telekre egy családi házat. Lakást meg kiadja..."

És milyen jól teszi! Sosem értettem, hogy valakinek q saját orokseget miért kellene másra koltenie.

2022. máj. 8. 08:43
 19/60 anonim ***** válasza:
87%

18, amit a gyerekemre költök, azt magamra költöm.

Tavaly halt meg apu, a lányunk pont végzett, nem is volt kérdés, hogy vigye a lakást.

2022. máj. 8. 08:49
 20/60 anonim ***** válasza:
98%

A szüleim mindig spóroltak főleg az iskolázottságunkra (egyetemi költségek, albérlet, stb), gyakorlatilag én már kolis gimnazista voltam akkor amikor a 3 szobás lakásból átköltöztek házba. És imádják. Látom rajtuk, és amikor mindhárman hazamegyünk (már mind dolgozó felnőttek vagyunk) mi is imádjuk. Sokkal másabb mint lakásba, sokkal nyugodtabb, sokkal szabadabb.

Én még lakásba lakok a párommal, de ha lesz lehetőség rá, mindenképp házat veszünk inkább, mintsem több lakásba befektetni. Elvégre... én is boldog akarok lenni, és valószínűleg a gyerekeimnek is majd boldogabb gyerekkora lesz házban mint lakásban. Nekem pl. nagy álmom a házi veteményes, ezt a szüleim házánál is imádom. Jelenleg ebben nem tudok kibontakozni, mert a teraszomon összesen 2 koktélparadicsom és egy fokhagyma növekedik csupán. Szóval igen, önző vagyok és házban akarok élni, mindannak ellenére, hogy jól tudom, hogy nehéz lesz majd kitermelni hozzá az anyagiakat nekünk is, és majd a gyerekeimnek is.

2022. máj. 8. 08:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!