Édesanyám kijelentette, nem vihetem otthonba majd, jogos?
Figyelt kérdés
Nem volt soha felhőtlen a kapcsolatunk, de rossz se, olyan átlagos semmilyen. Még elég fiatal (51) De már kijelentette, hogy soha ne merjem otthonba rakni. Ha úgy van és bírom én is szusszal, természetesen segíteni fogok neki. De ha már folytonos felügyeletet igényel, jogosan várhatja el, hogy a saját munkám/családom és minden rá menjen? Értem én, hogy régen ő is ezt tette amikor megszült, de nekem eszembe nem jutna ilyen kérni a gyerekemtől hogy 10-20 évet az én ápolásomra áldozzon, mind anyagilag, mind lelkileg. Ha bármikor szülinap/névnap pl. ad valamit, meghív ebédre, de én ki szeretném fizetni, többször is mondta már, hogy hagyjam, majd meghálálom ha öreg lesz és foglalkoznom kell vele. Nem tudom, lehet önző vagyok, de nekem ez olyan fura. Nem arról van szó, ha pl. csak kaját kell csinálni neki, vagy néha elvinni ide-oda. Hanem amikor már szinte folyton mellette kell lenni.
Az a baj, azt látom rajta, tényleg fél az öregségtől, és az otthontól. Lehet van más oka is hogy mondogatja, de pl. múltkor is elküldött egy linket ahol valakivel rosszul bántak egy otthonba, és akkor is írta, hogy ígérjem meg hogy én nem teszem ezt vele..
2022. máj. 2. 15:21
22/33 anonim válasza:
21: Akkor te meg mutathatsz neki olyan otthonról szóló cikkeket, ahol színházba, hangversenyre viszik az időseket, és napi 3 menüből választhatnak, és saját lakosztályuk van...
Ja, persze, ehhez sok pénz kell.
De ahhoz mégtöbb, hogy 24-órás ápolót fogadj mellé....
2022. máj. 2. 15:22
23/33 anonim válasza:
Megmondond hogy nem, cserébe viszont egy fillér se kell az örökségből, abból a pénzből és a lakása árából fogadtok neki ápolót.
2022. máj. 2. 18:05
24/33 A kérdező kommentje:
Nincs örökség.
2022. máj. 2. 19:12
25/33 anonim válasza:
30 év múlva esedékes dologgal minek foglalkozol? Ne is válaszolj, ha belekezd a mantrába, menj ki vasalni olyankor vagy valami.
2022. máj. 2. 19:14
26/33 anonim válasza:
Miért? hol lakik anyád? a híd alatt? :-D
2022. máj. 2. 19:15
27/33 A kérdező kommentje:
Próbálok, csak aggaszt mi lesz akkor már most.
Utolsó, albérletbe.
2022. máj. 2. 19:17
28/33 anonim válasza:
27: hát akkor nem irigyellek....
Mi lesz, ha a nyugdíjából majd az albérletet se tudja majd fizetni...???
2022. máj. 2. 19:22
29/33 A kérdező kommentje:
Hát ezaz.. Nem tudom mi lenne a jó megoldás hogy őt se hagyjam cserben de nekem is legyen életem. És tudom, könnyebb lenne leszarni, ahogy írjátok páran, de nem megy.. Nem tudom mit tehetnék hogy mindenkinek megfelelő legyen.
2022. máj. 2. 20:06
30/33 anonim válasza:
de hogy lehet ilyen felelőtlen, hogy semmi lakása nincs???
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!