Édesanyám kijelentette, nem vihetem otthonba majd, jogos?
Igazából csak nem szeretem ha rám költ bármi miatt is, és mindig felszoktam ajánlani. (Természetesen ajándéknál nem, csak ha valami program van)
Nem tudom miért téma,elég rég előrukkol vele néha. Próbálom "lerázni" hogy az még messze van stb.. De így is folyton előjön. Úgy érezteti velem, nekem ez kötelességem, és hogy ez a minimum. Pedig tényleg nincs rossz kapcsolatunk, gyakran beszélünk, de nincs meg az a kapocs aminek lennie kéne.
Ez lesz egyébként a mai magyar társadalom egyik legnagyobb problémája. Mármint az, hogy nincs megoldva az idős, beteg emberek gondozása.
Régen amikor dédszüleink megöregedtek, akkor az ő gyerekeik 55 évesen elmehettek nyugdíjba. Tehát aki az idős ember ápolta, sokszor ő maga is friss nyugdíjas volt. Ráért ezzel foglalkozni.
Akik meg most idősek azok is elvárják, hogy a mai fiatalok gondozzák őket. Ami érthető is lenne az ő részükről, csak közben a világ megváltozott.
Ma már egy fiatalnak is dolgoznia kell, ha nem akar éhen halni. Akinek gyerekei vannak, iskolába, óvodába kell vinni őket, esetleg edzés, különórák, gyerekorvos stb, az nem teheti meg, hogy otthagyja a családját és csak az idős szülőket ápolja. Ma már ez nem úgy megy mint 20-40 évvel ezelőtt. És ezt sok idős ember nem érti meg. Sokan nem is hajlandóak a nagy házból egy kisebb lakásba sem elköltözni. Elvárják a fiataloktól még a hatalmas kert művelését is.
Addig amíg államilag nem építenek több kulturált, minőségileg felszerelt idősotthont (szakemberekkel), ez a probléma egyre nagyobb gondot fog jelenteni. És nem azért, mert hálátlanok és gonoszak a mai fiatalok, hanem mert ha nem dolgoznak, nekik sem lesz pénzük, TB-jük, nyugdíjbiztosításuk stb. Csakhogy te ezt magyarázhatod egy idős embernek. Nem fogja megérteni. Csak azzal tud jönni, hogy ő is ápolta a szüleit (igaz közben ő már nyugdíjas volt).
#12: csak az elmúlt pár hónapban volt vagy féltucat ezzel foglalkozó kérdés.
Tartok tőle, hogy itt is meg fog jelenni az a troll, aki szerint az otthon az egyenlő azzal, hgoy a család eldobja az idős szülőt. :(((((
Nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy egy mai 40-50-évesnek még 20+ év munkaviszonyra van szüksége, hogy saját jogon nyugdíja legyen. Nem tud elmenni gondozási díjra, mert aztán mi lesz vele később...???
És ha az idős nagymama még 20 évig eléldegél? Nem megoldható pusztán családi körben, főleg ha már olyan körülmények is befigyelnek, hogy Alzheimer, demencia, vagy más fizikai súlyos betegség.
11-es Nyilván mindennek van oka... A te megfelelési kényszerednek is, meg a szemét, és biztos nem csak ez irányból jövő érzelmi zsarolásának is.
Hány évesek vagy? Apád képben van, vagy más férfi most, illetve gyerekkorodban?
Apám nem volt képben, és 25 éves vagyok.
Nem szeretném drasztikusan sem intézni a dolgokat, hogy majd megoldja valahogy és kész.. Csak nem tudom mi lenne a megoldás, hogy ő is elfogadja ez később máshogy nem igazán működhet.
Figyelj, azzal hogy arra hivatkozik hogy mert ő is gondozott kiskorodban, ne is foglalkozz. 1) Mert nem te kérted hogy megszüless, ez az ő saját egyéni döntése volt. 2) Ha nem gondozott volna akkor elvettek volna a családtól ő meg jól megütötte volna a bokáját. 3) Egy normális egyén nem cselédeket szül magának hogy majd őt legyen kinek eltartani x év múlva.
Persze ha a szabad akartat meg van és az olyan kapcsolat lehet neki segíteni. De sosem lehet kényszerből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!