Elegem van a fiamból! Hogy szabaduljak meg tőle egy időre?
Előző: tökéletesen így van!
Középkorú felnőttként ugyanezt mondom.
Pszichológust javasolnék én is az előttem szólókhoz hasonlóan.
Mivel a "gyerek" erőszakos és tiszteletlen, megoldás lehet még a katonai szakközépiskola elvégzése. Ott majd fegyelemre nevelik, és megtanulja mi az a tisztelet. Nem kell erőszakra gondolni, sok lány is jár ilyen suliba. Megtanulják a rendet és a fegyelmet. Nagy hangsúlyt fektetnek a sportra is, ami szintén jót tesz a fiatalok pszichés fejlődésének. Kollégiumi elhelyezés is van.
24!
16 éves. Ha betoltotte a 16-ot, nem tankoteles. Ergo, apuka ha fejre áll se tudja beiratni a katonai szakközépiskolai iskolába.
Én úgy gondoltam hogy ezt a szülők megbeszélik a gyerekkel, és nem erőszakkal kényszerítik rá. Hanem leülnek és elbeszélgetnek vele, hogy ezt az ő érdekében érdemes lenne megpróbálni. Akár 18 éves kora után hivatásos katonaként.
Nyilván ha "elzárnák a pénzcsapot", akkor valahogy meg lehetne vele egyezni. De amíg finanszíroznak neki mindent, addig kiskirályként palira veheti a szüleit. Tudom, hogy amíg kiskorú addig kénytelenek etetni, de azért azt nem lenne szabad megengedni, hogy lelkileg kicsinálja a szülőket.
26!
Hja, nyilván ha lehetne vele bármit megbeszelni, nem így viselkedne. A pénz csap nem ertem hogy jön ide, sehol nem latom, hogy agyon lenne tömve penzzel
Minek irkálok olyanokat hogy ez a nevelés eredménye. Gondolom gyermektelen ember írhat csak ilyen ostobaságot aki messziről látott csak gyereket. Az én lányom 5 éves és ha valami nem tetszik neki belémrúg. Volt hogy megtépte az apját. Van hogy emeli rám a kezét.
-Nem erre neveltük.
-Nem látott ilyet itthon.
-El magyarázom neki százszor
hogy nem szabad.
-Bekuldöm a szobájába
büntetésből.
Nem nevelés kérdése csupán.
Vannak barátai, akik befolyásolhatják? Bizonyos mértékig nem kell aggódnod, bár a balhézás nem buli. Megőszülsz, megértem, a te felelősséged, ha csinál valamit és mindenképp aggódsz, de ne felejtsd ki az empátiát! Próbáld meg elképzelni a fiad helyébe magad, ha erre rájössz, hogy ő körülbelül hogy érezhet, akkor könnyebb lesz vele a kommunikáció. Nem fog a szemedbe hazudni, visszadumálni. Ilyenkor az van egyszerűen, hogy a barátok befolyással voltak rá, talált magának olyan bizalmasokat, akikkel hasonló baromságokat kiélhet, mint amit ő szeretne.
Jelenleg, amit tehetsz, az az, hogy megvonsz minden juttatást tőle, zsebpénz, ajándékok, kedvenc kaják készítése kívánságra, tanulj meg te is nemet mondani! Ne légy durva, egyszerűen te is hazudj a szemébe, mint pl.:
- Anya nincs kedved csinálni palacsintát?
- nincs, de ha összekészíted a tésztát hozzá megcsinálom, de most fáradt vagyok nincs kedvem.
Nyilván ez csak egy példa, de a zsebpénzről is mondhatod neki, hogy nincs, nem tudok adni.
Dolgozik a fiad? Hagyd, hogy feltalálja magát, hagyd, hogy megkérdezze, hogy mi a baj, mi a helyzet veled?
Egyszerű dolgok ezek, de ne uralkodj felette, mert most fejlődik felnőtté, sérted ezzel a személyiségét és úgy érzi, hogy gyerekként akarsz vele bánni, mint pl. 5 évvel ezelőtt.
Engedj neki is, próbáld az őszinteségre rávenni!
Nem fegyelmezni kell, hanem lekötni a figyelmét a tudásoddal és motiválni a fejlődésre.
Mutass neki valamit amitől leesik az álla, vidd el gokartozni, siklóernyőzni, motorozni.
16 évesen már nem "kisfiú", ha nem kötöd le, majd ő leköti magát, de azt rossz lesz nézni :D
Addig örülj amíg nem csinál jutub csatornát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!