Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Bosszút tudnék állni így?

Bosszút tudnék állni így?

Figyelt kérdés

Édesapám egy nárcisztikus hímsoviniszta. Miatta nem volt önbizalmam, miatta voltam anorexiás évekig, miatta tartok a férfiaktól, miatta akartam öngyilkos lenni, miatta utálom hogy nőnek születtem. Sokszor megalázott, verbálisan bántott. Minden egyes lépésem sz@r volt neki, sose csináltam semmit jól. Nem engedte tiniként a diákmunkát, így a kollégium ki volt zárva. Már elkezdtem az egyetemet, kollégiumot nem kapnék. Egy ideig a költözést hanyagolnám, mivel bosszút szeretnék állni. Elkezdtem edzeni, mert tudom, hogy bántja az egóját, hogy ő nem tudott fitt lenni és pocakos. Sportolt, kondizni is eljárt, de nem ment neki. Szerintem ha egy kicsivel is izmosabb lennék, mint ő, az nagyon bökné a csőrét. Szeretnék ebből kitörni és megerősödni. Kerestem pszichiátert is, szeretnék eljárni.

Akiknek van tapasztalata hasonló szülőkkel! Vajon mennyire bosszantaná, ha nem tudna többet bántani? Ha azt látná, hogy az ellenkezőjét éri el vele és sokkal sikeresebb lesz a gyereke, mint ő maga?

2022. ápr. 24. 22:41
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%
Hm.. Egen.. Még véletlen sem lehet örökölt a hajlam.. Ha már apád szerinted nárci..
2022. ápr. 25. 11:42
 22/25 anonim ***** válasza:
100%

Ha most lehetőséged van menni, de bosszúból maradnál, az rossz döntés lenne, mert lehet, hogy a bosszú nem sikerülne, esetleg fordítva sülne el, pl. nem vagy elég kitartó stb. és a kudarc súlyosbítaná a negatív érzéseidet.

Ha maradsz, az viszont BIZTOS, hogy az apukád mérgező tulajdonsága továbbra is rombolna téged.

Ha gyógyulni szeretnél, akkor menj el otthonról, és élj, ha meg ragaszkodsz a betegségedhez, akkor meg tulajdonképpen minden okés.

2022. ápr. 25. 11:46
 23/25 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező: maximális empátiával szeretném mondani, hogy a bosszú semmit sem oldana meg.

A jó megbocsátás nem azt jelenti, hogy az illetőt "felszabadítod az elkövetett bűnei alól", hanem hogy megpróbálod elengedni az iránta érzett gyűlöletet, mert akit gyűlölsz, addig van csak (lelkileg) hatalma feletted, amíg gyűlölöd... Nem tudom mennyire érthető ez...

A témában:

[link]

2022. ápr. 25. 12:17
 24/25 dregor ***** válasza:
100%
Nem... de ha ifalökhárítóvá gyúrod magad, azzal nem hogy még bosszút se állsz, de egyenesen a saját jövőd cseszed el vele. Nagyon kevés férfi tartja vonzónak a kigyúrt nőket és azoktól meg nem igazán kapnád meg, amire tényleg szükséged van.
2022. ápr. 25. 14:21
 25/25 anonim ***** válasza:
100%
Én apám is nárcisztikus, a legjobb bosszú ha nem figyelsz rá és nem reagálsz semmire. Az enyém kikészult attól hogy nem vettem fel a kesztyűt. Lassan 10 éve nem láttam és jó ez így.
2022. ápr. 25. 15:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!