Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Bosszút tudnék állni így?

Bosszút tudnék állni így?

Figyelt kérdés

Édesapám egy nárcisztikus hímsoviniszta. Miatta nem volt önbizalmam, miatta voltam anorexiás évekig, miatta tartok a férfiaktól, miatta akartam öngyilkos lenni, miatta utálom hogy nőnek születtem. Sokszor megalázott, verbálisan bántott. Minden egyes lépésem sz@r volt neki, sose csináltam semmit jól. Nem engedte tiniként a diákmunkát, így a kollégium ki volt zárva. Már elkezdtem az egyetemet, kollégiumot nem kapnék. Egy ideig a költözést hanyagolnám, mivel bosszút szeretnék állni. Elkezdtem edzeni, mert tudom, hogy bántja az egóját, hogy ő nem tudott fitt lenni és pocakos. Sportolt, kondizni is eljárt, de nem ment neki. Szerintem ha egy kicsivel is izmosabb lennék, mint ő, az nagyon bökné a csőrét. Szeretnék ebből kitörni és megerősödni. Kerestem pszichiátert is, szeretnék eljárni.

Akiknek van tapasztalata hasonló szülőkkel! Vajon mennyire bosszantaná, ha nem tudna többet bántani? Ha azt látná, hogy az ellenkezőjét éri el vele és sokkal sikeresebb lesz a gyereke, mint ő maga?

2022. ápr. 24. 22:41
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem érdekelné. Nem tudsz így bosszút állni. Arról ábrándozol, hogy majd te nagy fölényesen mosolyogva állsz előtte fitten és csinosan, ő meg dúl-fúl, dühös, de nem tud mit tenni, és megszégyenül. Hiába fantáziálsz erről, nem lesz ilyen soha. Csak magadat fogod kínozni, "de hát még mindig nem látja, milyen fitt vagyok, ide nézz, apa, nézd már"! Nem fogja nézni, nem fogja érdekelni, nem fog megszégyenülni, ugyanúgy alázni fog. El kell költöznöd, hogy kikerülj ez alól a hatás alól, mert a bosszúd nem fog sikerülni és megint összeroppansz, visszaesel.
2022. ápr. 25. 05:39
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Ez a bejegyzés neked szól, ha még nem olvastad:

[link]

2022. ápr. 25. 05:55
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező: a saját jövődet, az életedet építsd és a bosszú tervéről tegyél le.

Tulajdonképpen számodra az lenne a bosszú, ha kétségbeesést látnál rajta azért mert "csináltál valamit, amit ő nem tudott"? Mi van ha sose mutat vagy tesz ilyet, akkor még sok-sok évig nem költözöl el (írtad, hogy a bosszú miatt nem költözöl) és próbálkozol továbbra is feltűnni előtte az ő rossz érzésének kiváltása miatt?

Szerintem dolgozd fel a múltat és költözz, ne fecsérelj rá több időt. A múltat pedig dolgozd fel.

2022. ápr. 25. 06:22
 14/25 A kérdező kommentje:

Amennyi szenvedést okozott nekem, legalább annyit kaphatok cserébe, hogy a tanulmányaimat támogatja, nem? Jártam már pszichiátrián. Összesen 3 diagnózist kaptam, és maradandó betegségem lett, amit egy életen át cipelni fogok. Gyógyszerrel lehet szinten tartani, meg terápiára járni évekig.

Más motivációm nincsen. Gondoltam talán ez segítene elindítani valamerre. Közben korrigálná a hibás gondolkodásomat az orvos és talán jobb irányba mennék el. Nem tudok már mást kitalálni.

2022. ápr. 25. 06:29
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Pont ilyen apám van. Ha sikeres a gyereke, az nagyon tudja bántani az ilyen kre.téneket. De ez az izmosság dolog ez nevetséges. Energiát fektetni egy ilyen apróságba teljesen felesleges, ez nem bosszú, apád vagy teljesen le fogja szarni, vagy egy vállrándítással elintézi.

Szerezz jó fej pasit, legyél boldog, keress jól, kb. ezekkel tudod a legrosszabb érzéseket kelteni benne. Ezeknek az eléréséhez pedig minél előbb el kellene költöznöd otthonról, mert apád akkor is mérgezi a lelkedet, ha te észre sem veszed.

2022. ápr. 25. 06:31
 16/25 anonim ***** válasza:
84%

Persze, persze.. Cserébe fizesse a tanulmányaid.. Ha ennyire szar lenne, akkor semmi nem kellene tőle, és azon lennél, hogy minél előbb függetlenedj..

De persze ez nincs meg benned.. Gyanítom apád közel sem olyan mint leírod, ahogy abban is, hogy nem hiába baszogat..

Kíváncsi lennék ugyan mi az a 3 diagnózis..

2022. ápr. 25. 06:57
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk én játszmázás helyett egyszerűen megszakítottam az ilyen emberrel minden kapcsolatpt és voilá.
2022. ápr. 25. 07:14
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Ha verbálisan "látnád a zavart az arcán" mert "elértél valamit ami őt bántja", hidd el, hogy az eziránti káröröm se tartana sokáig és nem adna hajtóerőt...

Indulat lenne emögött is és az indulatból meghozott semmilyen döntés vagy cselekedet nem jó, vagy nem tartós.

A legjobb az lenne, ha a terapeutának ezt is őszintén elmondanád, amit ide a kérdésbe leírtál. Olyan terapeutára gondolok, aki tényleges pszichoterápiát végez, nem "receptet ír pár perc alatt"

2022. ápr. 25. 08:08
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, szerintem játssz el a gondolattal, mi lenne, ha holnap úgy ébrednél, hogy tökéletessé vált a tested, és meglátna?

Elárulom: SEMMI nem változna... Észre se venné, hanem megjegyezné, hogy mit szúrtál el megint, vagy hasonló.

Nem vele kell foglalkoznod, nem a bosszú a lényeg, hanem az, hogy magadat helyrerántsd, hogy a lehetőségekhez képest minél jobb, boldogabb életet élj. És nem kell ezt az orra alá dörgölnöd, elég csak élvezni. Önmagadért.

2022. ápr. 25. 09:16
 20/25 A kérdező kommentje:
Borderline személyiségzavar, skizotip személyiségzavar és anorexia.
2022. ápr. 25. 11:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!