Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Bosszút tudnék állni így?

Bosszút tudnék állni így?

Figyelt kérdés

Édesapám egy nárcisztikus hímsoviniszta. Miatta nem volt önbizalmam, miatta voltam anorexiás évekig, miatta tartok a férfiaktól, miatta akartam öngyilkos lenni, miatta utálom hogy nőnek születtem. Sokszor megalázott, verbálisan bántott. Minden egyes lépésem sz@r volt neki, sose csináltam semmit jól. Nem engedte tiniként a diákmunkát, így a kollégium ki volt zárva. Már elkezdtem az egyetemet, kollégiumot nem kapnék. Egy ideig a költözést hanyagolnám, mivel bosszút szeretnék állni. Elkezdtem edzeni, mert tudom, hogy bántja az egóját, hogy ő nem tudott fitt lenni és pocakos. Sportolt, kondizni is eljárt, de nem ment neki. Szerintem ha egy kicsivel is izmosabb lennék, mint ő, az nagyon bökné a csőrét. Szeretnék ebből kitörni és megerősödni. Kerestem pszichiátert is, szeretnék eljárni.

Akiknek van tapasztalata hasonló szülőkkel! Vajon mennyire bosszantaná, ha nem tudna többet bántani? Ha azt látná, hogy az ellenkezőjét éri el vele és sokkal sikeresebb lesz a gyereke, mint ő maga?

2022. ápr. 24. 22:41
1 2 3
 1/25 anonim válasza:
100%
Szerintem ha sikeres és erős ember vagy elérte a célját és ezért nem kell bosszút állni
2022. ápr. 24. 22:47
 2/25 anonim ***** válasza:
94%

Magaddal csesznél ki, de nagyon, nem vele.

Egyrészt ezzel is cukkolna, és talán ezzel is elvenné az önbizalmadat.

Én menekülnék otthonról, és jól érezném magam, és persze igen, edzenék - többek között, meg felejteném a fatert.

Aztán amikor egyszer csak haza megyek és látja, hogy jól nézek ki, ő meg egy hájrakás, na az lesz a pofon. De a kitartást simán meg tudja törni mindenféle megjegyzéssel, és akkor csak plusz egy kudarc lenne.

Egyébként se miatta csinálj semmit, hanem magadért! Ez a legfontosabb. A pofon majd egyszer csak bónusz lesz. :)

2022. ápr. 24. 22:52
 3/25 anonim ***** válasza:
61%

Szóval mégegyszer, cukkolni fog, hogy sportolsz, aztán meg avval, hogy semmiben se vagy kitartó... ez a kockázata annak, hogy maradsz.

Inkább megbocsátani kellene, az a gyógyuláshoz vezető út. A bosszúval csak dédelgeted a haragod, és a harag dédelgetésével meg a szerencsétlenség-tudatodat, önsajnálatot, öngyűlöletet és apád iránti gyűlöletét erősíted. nem jó az. Inkább megbocsátás, és továbblépés, gyógyulás, és sport.

Aztán legyél olyan, amilyen lenni szeretnél, és lásson olyannak, amilyen vagy, és ha tetszik neki, jó, ha nem tetszik, az is jó.

2022. ápr. 24. 22:58
 4/25 anonim ***** válasza:
74%
Megbocsájtani? Nem Bosszút állni? Szintén nem. Hisz ő motiválja azt is, rá figyelsz: vagyis megkapja amit akar.
2022. ápr. 24. 23:06
 5/25 anonim ***** válasza:
82%
Egészen rá vagy függve apádra, csak vele foglalkozol, a rabja lettél, kérdező.
2022. ápr. 24. 23:14
 6/25 anonim ***** válasza:
100%

Talán nem ugyanazt értjük ezalatt.

Megbocsájtás alatt azt értem, hogy ne kattogjon rajta az agya, ne eméssze a gyűlölet akkor is, amikor ott sincs vele, ne gyötörje az önsajnálat, hogy a fater miatt vagyok ilyen szerencsétlen, és semmire se vagyok képes... na emiatt még eszek egy tonna csokit.

Azt értem tehát ezalatt, hogy elengedni a sérelmeket, és továbblépni. Nem azt, hogy nagy örömmel, mintha mintaapa lett volna mindig a nyakába ugrani és beleszaladni az újabb pofonokba. Nyilván megtartanám a három lépés távolságot, de igyekeznék nem ezen kattogni.

És az, hogy sportolok a magam kedvére, meg hogy dögös legyek, az tök oké, és ha néha eszembe jut, hogy na leesne a fater álla, ha most látna, és jön egy kaján mosoly, az is tök oké. De ne a gyűlölet motiválja az embert, az sose vezet jóra, hosszútávon örömöt se okoz.

2022. ápr. 24. 23:17
 7/25 anonim ***** válasza:
100%

#5 pontosan. Akkor abból csak az lenne, hogy akárhova is költözik a kérdező, mindenhova hurcolja a faterját, és mindenhol csak küzdene ellene. Ezért mondom, hogy el kell engedni a sérelmeket, vagyis meg kell bocsájtani. Továbblépni, és járni a saját utadat.

Ha a faterod annyira gonosz, hogy csak rosszat akart neked szánt szándékkal, nem azért mert béna, vagy ostoba, stb. ha megtudná, hogy egész életedben rajta kattogott az agyad, vagyis egész életedben "kísértett" téged, na az lenne neki a nagy öröm.

2022. ápr. 24. 23:21
 8/25 anonim ***** válasza:
100%
Vagy csak amgadat fárasztanád vele.
2022. ápr. 25. 00:11
 9/25 anonim ***** válasza:
100%

A számodra az volna a legjobb, ha mielőb elköltöznél és megszakítanál vele minden kapcsolatot. Majd magasról tennél rá. Ez utóbbi nehezebb, amíg a közeledben van, de addig is érdemes gyakorolni.

Amíg foglalkozol vele, figyelsz rá, addig lesz lehetősége bántani. Ha leszarod, akkor megfőhet a pocakos levében és elgondolkozhat majd a halálos ágyán hogy mi mindent rontott el helyrehozhatatlanul, amiért most egyedül van annak ellenére hogy amúgy vannak rokonai...

2022. ápr. 25. 02:29
 10/25 anonim ***** válasza:
52%

Fú köpni nyepni nem tudok, akkora gonoszságon töröd a fejed... Hatalmas bosszú!

Ja nem..

Ahhoz képest, hogy egyetemet kezdtél, az IQ valahol a béka segge meg az óvodás szint között lebeg..

Arra persze jók a szüleid, hogy egyetemre menj, és támogassanak..

Menj el pszichológushoz, kezdj valamit magaddal, az életeddel és költözz el. Hidd el minden szülő számára ez a legnagyobb érvágás mikor a gyerek végre hajlandó felnölni és kirepülni..

2022. ápr. 25. 05:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!