Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apukám miért nem tud legalább...

Apukám miért nem tud legalább csak átmenetileg felelősségteljes szülő lenni?

Figyelt kérdés
Anyu most kórházban van, és lesz is még egy ideig. Még csak 4 napja van bent, pénteken volt az első műtéte, de itthon már minden felbolydult… Most én csinálom azt amit anyu szokott, reggel suliba viszem az öcsémet, délután elhozom, a húgomat apu viszi oviba, főzök, mosok takarítok, úgy nagyrészt, de van több feladat amire őket kérem meg. Csak azt mesélem el hogy ma mi volt csak hogy értsétek. Szóval reggel elmentünk 3an vásárolni a tesóimmal, hogy hagyjuk aput aludni, hazavittünk mindent, betettem a sütőbe ebédre a húst, és megkértem aput hogy porszívózzon össze lent, addig mi kimentünk a játszótérre, persze az öcsém unta magát, a húgom még maradni akart, hazaértünk 11-re, nem volt összeporszívózva, apu a tegnapi sprintfutamot nézte (f1). Nekiálltam köretet csinálni a húshoz, meg odatettem egy levest, és főztem közben egy borsófőzeléket is, hogy legyen majd mit enni, közben a húgom mesét nézett, az öcsémet próbáltam rávenni hogy írja meg a környezetháziját, mert már így is van két 1-ese. Úgy ahogy nyugalomban megebédeltünk, akkor aput újra megkértem hogy porszívózzon fel, akkor elkezdett velem kiabálni hogy a gyerekek miatt nem tud (ezért kértem hogy addig csinálja amíg nem vagyunk itt…). Közben a húgomnak van egy kedvenc kutyás fémbögréje amibe tettem teát, de mondtam hogy várjon mert meleg, persze megfogta és el is ejtette. Apu kiabálni kezdett vele emiatt, a húgom sírni kezdett, én takaríthattam. Aztán a tesóim még kicsit kirakóztak, olyan 3 körül a húgom elment aludni, addig én főztem meg az öcsémmel matekoztam. Ma főztem egész hétre hogy hét közbe ne kelljen, és mellette figyeltem a tesóimra, mert apu kb semmit nem csinált. Mikor megtanultam az öcsémmel, elmosogattam, vártam hogy kihüljenek a kaják hogy el tudjam rakni, a húgom felkelt és lejött, mesét akartak nézni az öcsémmel, de apunak valami baromi fontos műsora ment éppen ezért nem lehetett… ebből megint hiszti lett. Most apu elment edzeni, az öcsém legózik, a húgom itt színez mellettem, rám még két irodalom beadandó, egy töri kisesszé és fizikatanulás vár, de halál fáradt vagyok, hamarosan vacsora idő van, aztán a húgomnak segíteni kell fürdeni, majd meseolvasás amíg az öcsém fürdik, mire mindenki lefekszik van fél tíz, és én még alig tanultam holnapra. Apu viszont már délben panaszkodott hogy milyen fáradt és nincs ehhez kedve, ami miatt anyut hívogatta, aki emiatt a kórházban idegeskedik hogy mi van itthon. Tudom hogy ez nem egy jó helyzet, senki nem élvezi, de nem értem apu miért nem tudja 3 hétre megemberelni magát, aztán majd ha anyu itthon lesz, már egy fokkal könnyebb lesz, de akkor is lábadoznia kell még. Ezt az egészet csak azért csinálom mert szeretem anyut, és fontos nekem hogy jól legyen. Mostmár jövő héttől a nagymamánk húga is jön segíteni, ami jó, mert akkor majd levesz némi terhet a vállamról, de akkor is lesz feladata apunak is. Hogyan beszélhetnék vele hogy segítsen? 18l előre köszi!

2022. ápr. 24. 18:55
1 2
 11/12 Katona Dius ***** válasza:
88%

Aki azt írta,hogy tanuljon csak, majd apa észre vesz magát és bevasarol,ha látja,hogy nincs kaja. Nem fog. Én így töltöttem a gyerekkorom. Csak nálunk anyám volt a lusta picsa. Apa k.rva sokat dolgozott,hogy legyen pénzünk mindenre. Ha volt ideje,besegített. Anyám háztartásbeli volt, de semmit nem csinált. És itt úgy értem,hogy semmit. Én mostam, főztem ha volt időm és takarítottam,tanultam az ocseimmel, csinaltam a saját tanulmányaimat. És ha épp nem volt időm főzni vagy vásárolni,anyámat csak addig érdekelte,míg el hordott mindennek,hogy erre sem vagyok képes. És kérdezőnel pedig had ne eheztesse már a tesoit csak azért,hogy kiderüljön,apuka ezt sem csinálja meg.

Kérdező, kitartást. Sok erőt kívánok neked. Húzós időszak lesz, de ki fogod bírni🙂 sok sikert.

2022. ápr. 25. 07:26
 12/12 anonim ***** válasza:
91%

1. mert anyukád kezdettől fogva kiszolgálta őt

2. nyugi ez nem fog változni, és amikor anyukád hazajön a kh-ból, megint beleszakad mindenbe

3. én ilyen lusta embernek egy gyereket sem szültem volna, nemhogy hármat - pont ezért

2022. ápr. 25. 07:33
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!