Én reagálom túl?
A nyolcason felnevettem!😂
Egyébként, gyakran érzem azt, hogy én valami földönkívüli vagyok!
Akármikor volt barátnőm, mindig szívesen segítettem az anyukának is! Sosem volt büdös a munka, ha fizikai munkáról volt szó!
Tudok sütni - főzni, vannak házi állataim, mégis csak negyvenes nőknek kellek "elrendezni" őket, a velem egykorú nőknek nem kellek semmire sem...😅
A környezetemben is az ilyen link, lusta, semmirekellő hímeknek még mindig van barátnőjük, családjuk...
Aztán, hetente látok itt olyan kérdést, hogy a feleség panaszkodik, milyen lusta, senkiházi a férje!
A dolgos, jólelkű férfiak meg nem kellenek senkinek...
A nők meg még a nyers húst sem fogják meg, nehogy koszos legyen a méregdrága műkörmöcskéjük...
Elnézést a kifakadásomért, csak idegesítő, hogy a mai női társadalommal milyen hatalmas probléma van, ami ezt eredményezi, hogy ilyen kérdések "születnek", amit a kérdező hölgy kénytelen feltenni kétségbe esésében...
A kérdésre válaszolva annyit, hogy őszintén sajnállak kérdező! Ne sajnáld, ha el akarnak költözni és bátran mondjad ki a véleményed nekik, különben a fejedre nőnek!
Pár éve szóba elegyedtem egy középkorú nővel egy plázánál. Könnyes szemekkel mondta, hogy a saját lánya lenézi, szégyelli őt és állandóan beszól neki, mert ő csak takarító, a lánya meg egyetemre jár!
Megkérdezte a lányát, miért nem beszélget vele, erre az volt a válasz: "Mit lehet beszélgetni egy takarítóval...? Mit takarítottál egész nap...?"
Ráadásul, ott is ez volt a helyzet, csak fordítva, hogy a lánya pasija odaköltözött hozzájuk és ez a nő főzött - mosott rájuk, csak addig jöttek ki, míg bevitték a szobába az ebédet...
Szegény nő, elnézést kért, hogy nekem panaszolja el az életét, de annyira el van keseredve, hogy úgy érezte, valakinek muszáj erről beszélnie!
A szívem megszakadt szegény nőért!
Akkoriban még láttam néha arrafelé, azóta viszont sajnos többé nem láttam a hölgyet. Remélem, jobb élete lett azóta!
Jo tanacs:
1) Eszedbe ne jusson marasztalni oket! Nem akarnak koltozni (az ilyen lehutok nem talanak fel magukat a nagy vilagban es meg egy csekket sem tudnanak befizetni), csak szinhaz az egesz, hogy kerleld oket..es kerj bocsanatot...
2) Mond nekik, hogy nyugodtan koltozzenek.
3) Ha latod, hogy elakadt a nagy project, akkor kerdezd meg oket, hogy na mi lesz?
4) Ha mondjak, hogy meg keresgelnek stb, stb: "Jo, de amig az en hazamban laktok, addig: beszalltok a koltsegekbe, magatokra mostok, foztok es takaritatok! Ha ez nem megy, akkor azonnal cuccoljatok kifele"
5) Nyugi, sehol sem fogjak megturni az ilyeneket! Ha elmennek, akkor lehet meg at is gonfoljak, hogy mennyire nem becsultek azt, amit ertuk tettel.
6) Nagyon elkenyelmesedtek, az o erdekukben es persze a sajatodeban NE hagyd magad! Egyszer majd azon kapod magad, hogy rakasra szuli a gyereket a nyakadra es ott fogsz megboldondulni!
Ne hagyd magad! Neked van igaza!!
Nem reagálod túl. Én ha odakoltoznék valahova, a világ legtermeszetesebb dolgának tartanám, hogy kiveszem a részem a teendőkből.
Persze ha míg csak a fiad lakott ott, akkor sem segített, akkor most furcsa lehet neki ez a Pálfordulás. Mert megszokott valamit, és most hirtelen más az elvárás.. És bár bevallom, ezzel a hozzáállással mai napig küzdök én magam is,hogy el tudjam fogadni, de nem vehetjük alapbeállításnak, hogy ami nekünk magától értetődő, az másnak is. Plusz szar belegondolni, de a te nevelésed :D
Szóval üljetek le, es beszéljétek meg, fektessetek le pár szabályt. Ha ezek után rögtön sincs változás, akit már kiakadhatsz. Ezután nem nagyon adnék türelmi időt, mert felnőtt ember, es nem is fogyatékos, meg kell értenie.
Ha ezután is húzza a száját, akkor hadd menjen, lassan úgyis időszerű lesz.
30N
Az utolsó jól írja! Ha esetleg majd jön a gyerek, azt is rád fogják hárítani!
A szembeszomszédunk egy hatvan feletti néni.
Az egyik fia kiköltözött Németországba. Kihívták a nénit, mikor megszületett a gyerek, hogy segítsen nekik a kisbabával járó kezdeti nehézségekben meg hogy tudjon dolgozni a menye. A néni is pont akkor ment nyugdíjba, így kapóra jött a lehetőség.
Ebből az lett, hogy rabszolgaként kezelték őt! Ő csinált minden házi munkát: főzött, mosott, takarított, a kisbabát ő gondozta!
A fia meg a menye meg jártak ide - oda és csak jó éjt puszit adtak a kisbabának...
Ráadásul, a menye állandóan kötekedett is a nénivel, hogy miért ezt az ebéd meg hasonlók...
A néni egy évig csinálta ezt, majd hazajött, mert elege lett, hogy csicskaként bánnak vele! Persze, utána a menye is megbánta a dolgot és hívta vissza...! De, eszében sincs visszamenni!
Azóta vége számukra a kényelmes életnek! A kishölgynek végre úgy kell viselkednie, ahogy egy szülőnek kell!
Körülbelül fél évente látom, hogy haza látogatnak.
Szóval, nyugodtan teremtsd le őket! Mondd ki az igazat!
Különben a fejedre nőnek és azt veszed majd észre, hogy te neveled a gyereküket is, meg olyan életed van, mint egy rabszolgának!
Vicces, ha belegondolok, mindkét nagymamám 10 évesen már kenyeret dagasztott, mentek ki kapálni a földekre!
Az egyik nagymamám volt a legidősebb lány a családban. Előfordult, hogy neki kellett megfőznie 12 évesen az 5 testvérére meg a szüleire! Mondta is az anyja, hogy finom legyen ám, mire mi haza érünk a földről!
A másik nagymamám meg azt mesélte, amikor 12 éves volt, akkor kellett először nyulat nyúznia és elhányta magát!
Viszont, csinálnia kellett vagy ment a maflás!
Mindkét nagymamám rendkívül ügyesen sütött - főzött, varrt, értettek az állatokhoz!
Ma már az 5 éves vidéki gyereknek is okostelefont, tabletet adnak a szülők a kezébe, csak ne kelljen vélik foglalkozni...
Majd lám, itt az eredmény! Egy lusta, életképtelen, hálátlan felnőtt lesz a gyerekből...
Dehogy akar elköltözni a fiad, van egyáltalán munkája hogy eltartsa magát meg a nőjét? Hidd el hogy jó kényelmes nálad neki, csak járatja a száját.
Én egy ilyen kijelentés után saját magam kezdeném el pakolni a cuccait és raknám az ajtó elé.
Ez se semmi, hogy rengeteg nőt egyáltalán nem zavar, hogy milyen lusta, senkiházi a pasija...
Most még! Majd 10 év múlva látjuk itt a kérdést kiírva a nőtől, hogy: "Nem segít semmit a férjem, csak kocsmába jár estig... Mit tegyek?" vagy "A férjemmel nem lehet beszélgetni, csak a tévét bámulja, ha haza jön a munkából. Szex sincs közöttünk már csak 3 havonta. Mit tegyek?"...😅😅
Jön még a kutyára dér!
Engedd el! Nyilván az érintett suttyók pontozták le a válaszodat, mert fáj az igazság!
Ahogy engem is lepontoztak - 16 - is válasz - az anyucik meg a töketlenek, mert igazat írtam!
Bizony, kellemetlen, ha az ember magára ismer egy válaszban!😉😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!