Én reagálom túl?
3 éves koromban meghalt apukám. 4 éves koromtól anya együtt van nevelőapámmal a mai napig.
Nevelőapám egy iszonyú negatív ember. Világ életében ilyen volt. Ő mindenben csak a rosszat látja, mindenen csak idegeskedik. És ahogy öregszik, egyre durvább.
Multkor pl azért kapott idegsokkot, mert 2 percel késöbb kezdödött a híradó. És ilyen dolgokon képes órákig morogni.
24évesen elköltöztem otthonról, ezt a mai napig nehezen emészti meg.
Meg az elején azt is megkaptam, hogy elköltöztem, ezzel már nem vagyok a család része... anya kb csak veszekszik vele ilyenkor, vagy inkább ráhagyja.
Van már egy fiunk. 2 éves múlt. Kb hetente, vagy 2 hetente megyünk hozzájuk. Alapban szereti a fiamat, büszke is rá a maga szintjén. Eddig nem nagyon hagytam ott náluk a gyereket. Mentünk, ottvoltunk, hazajöttünk.
Ám most a második babánkat várjuk, már tul vagyok a terhesség felén.
A vizsgálatok alkalmával nem tud férjem mindig itthon maradni, a fiam meg nem vihetem a vizsgálatokra.
Ezért mar párszor anyáeknál hagytam. Anyával elvan nagyon.
Tegnap is így volt. Elvittem a gyereket, onnan mentem a kórházba, majd vissza a gyerekért. Kb 3 és fél óra volt, 3 órát kellett várnom a kórházban, mert egyszerüen nem haladtak a vizsgálatokkal.
Mikor visszaértem hozzájuk, anya mondja, tök elvolt a fiam velük. (Van 2 kisebb tesóm, imádják egymást). De nevelőapám kifakadt. Mert ez nem gyerekmegőrző, van annak a gyereknek apja, miert nem vigyáz rá ő.. meg amúgyis minek kellett ilyen hirtelen még1 gyerek, csak a gondot okozom, akkor kellett volna szülnöm újra, mikor a fiam már ovis/sulis...
Kb köpni nyelni nem tudtam.
Anya persze csititgatta, de eredménytelenül.
Szívem szerint nem vinném többet, de most indulnak csak igazán a vizsgálatok, máshogy nem tudom megoldani.
Csak túlreagálom? Vagy mit tehetnék?
Hat nézd, ha azt mondtad, elmegyek a vizsgálatra, egy óra múlva itt vagyok, közben meg 3 és fél óra múlva értél vissza, érthető hogy nem ugrik ki oromeben a borebol. Plane, ha mondjuk nem is telefonáltál.
Nem minden idős ember értékeli a körülötte ugráló kisgyerekeket.
Amit tehetsz: anyádat hívod el magadhoz, ha a gyerekre kell vigyázni vagy valóban, ott a gyerek apja is.
Ereszd el a füled mellett és örülj, hogy anyukád melletted áll.
Persze, egy bunkó ökör a nevelőapád, de úgysem fog megváltozni.
Ha nagyon kötekszik, akkor mondd neki, hogy nem őhozzá hoztad, hanem anyukádhoz. Abba pedig bele ne merjen pofázni, hogy anyukádhoz mikor és milyen okból hozod.
"Ha nagyon kötekszik, akkor mondd neki, hogy nem őhozzá hoztad, hanem anyukádhoz. Abba pedig bele ne merjen pofázni, hogy anyukádhoz mikor és milyen okból hozod."
Jaja, mert nyilván nem együtt laknak 20 éve. Ugyan,ár, mégis mi köze lenne hozza a férjenek, ki mikor jön az ő otthonába. Nálatok is bármikor megjelenhet akárki, aki a feleségedet akarj a látni, te nehogy már meg merj szólalni a saját házadban, ugye.
Hát nem tudom, eszem ágába nem jutna megtiltani a feleségemnek, hogy vendégül lássa egy barátnőjét, ha ahhoz van kedve.
Egy nagymama meg ne láthassa vendégül az unokáit? Mégis mit képzel az a fickó magáról?
Nem bárki jelenik meg, hanem a felesége lánya és unokája hetente, kéthetente. Aki ebben kivetnivalót talál és morog, az bunkó. Ráadásul ha jól értem, az ő gyerekei (a kérdező testvérei) is szeretnek a kicsivel együtt lenni.
Ahhoz meg semmi köze nincs, hogy a kérdező mikor akar második gyereket. Ráadásul a terhesség felénél már mit akar elérni? Ez egy ultranagy gigantikus bunkó barom.
Igazából túl is reagálod meg nem is.
Egy begyöpösödött vén fsz, akit csak a rosszindulat éltet, és ezzel te is tisztában vagy, így nem kell vele külön foglalkozni. „Igen, úgy van, ahogy mondod, mindenben igazad van”, aztán bekussol az öreg. Nem kell felkapni a vizet, le kell rendezni. Ha meg nem sikerül, akkor meg lehet neki mondani, hogy egyelőre ő költözött anyád házába, nem fordítva, úgyhogy majd akkor legyen nagylegény, hogyha az ő háza van elfoglalva.
Meg ő egyébként milyen jogon jelent ki olyat, hogy ha te elköltöztél, akkor már nem vagy családtag? Nem vagy a gyereke, anyád meg majd eldönti, hogy családtag vagy-e.
Nem is értem, hogy az ilyen emberek hogy találnak párt, a normális emberek meg egyedül vannak...
48 éves, szóval annyira nem öreg.
Anyanak kb fél óránként írtam, mi van a gyerekkel, mennyien vannak elöttem, stb.
Nem anyám nyakán él, közös házuk van, 2 éve vették.
Oké, nem vagyok a vér szerinti gyereke, de 20évig akent nevelt... azóta meg 4 év telt "csak" el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!