Én kezelem rosszul a normális családi kapcsolatokat? AITA?
De szeretnek az itt kommentelők belerúgni másokba. Jobb elfoglaltságotok nincs, ha már értelmes választ nem tudtok adni?
Kérdező: megértem a helyzeted, engem is megőrjítene. Itt anyukádnak lenne szüksége pszichológusra, van benne hajlandóság arra, hogy felkeressen egyet?
Azt is megértem, hogy ide zúdítottad a panaszaidat, megkönnyebbülés lehet kicsit kiírni magadból a sok sz.rt. Nekem mamám volt kicsit hasonló, ő is értetlen volt, nem lehetett neki elmondani semmit, mert mindent elpletykált a faluban, hiába mondtuk neki, hogy ez bizalmas, meg ne mondja el senkinek a család dolgait, csak nem bírta ki. Amikor meg számon kértük, akkor meg jaj, dehát ő csak a Marikának mondta el... hát kösz b+. :D Meg sok minden másban is értetlen volt, el volt neki mondva 100x, hogy ne hordja tele az udvart szeméttel, ne dobáljon be minden gazt a tyúkoknak, nyulaknak, mert direkt vannak csak táppal etetve... Egyszer sikerült 40 nyulat megetetnie permetezett kukoricalevéllel... Szóval kiakasztó volt. Élete végéig sem sikerült ezekről leszoktatni. Amikor meg direkt nem mondtunk már el neki valamit, hiába kérdezte, akkor meg sírt, hogy mert ő csak egy értéktelen sz.r ebben a családban, stb. Szóval igen, vannak ilyen családtagok sajnos.
Nem megszakítani. Lazítani rajta. Miért élsz vele...?? Így minden áldott nap hallgathatod.
Amúgy csak szólok, nem tartozol semmivel, mert felnevelt. Gondolom, nem kéredzkedtél a világra.
10 mondtam neki a múltkori után. Azt mondta, hogy nézett ki orvost, és ha lesz pénze fog menni.
Heti négyszer kondizom, úgyhogy a sport megvan. Ráadásul kapcsolatom is van bár az nem nagyon működik jelenleg, hogy ott tudjam a feszültséget levezetni, mert problémáim vannak. Szerintem alacsony a tesztoszteron szintem, de jövő héten megyek vérvételre tesztelni mindent hogy mi lehet a probléma.
#11: a napi együttlét és a teljes kapcsolatmegszakításon kívül rengeteg átmeneti megoldás van, ami javíthatna a helyzeteden.
Pl. kéthetente v. havonta találkozni, és az ötpercenkénti sms/insta/stb. lehetőségeket pedig megszüntetni.
"család vagyunk, nem szakíthatom meg a kapcsolatot. Ki az aki képes teljesen elvágni a szüleivel a kapcsolatot? Milyen szörnynek kell ehhez lenni hogy ne állj szóba azzal aki mindent megtett érted és felnevelt??"
Itt látszik meg, hogy mentális beteg vagy még mindig, anyuci függő. A kérdésedre a válasz, MINDENKI megtudja tenni, hogy nem beszél többet a szüleivel, vagy csak havi egyszer, azt is telefonon. Tudod miért? Mert az emberek többsége szeret boldog lenni. Ha pedig valaki boldogtalanná tesz, dühössé vagy szomorúvá állandó jelleggel, akkor az a személy csak kárt okoz neked, állandó nyomást hoz az életedbe.
Tök mindegy, hogy megszült meg felnevelt. Ez nagy nagy cucc. Ez kötelesség, amit ő vállalt!
Konkrétan a kérdésre válaszolva:
"Én kezelem rosszul a normális családi kapcsolatokat?"
1)
Amit leírtál, az eleve nem normális családi kapcsolat.
2)
Valóban rosszul kezeled, mert alapban idegrohamot kapsz még attól is, ami nem jogos, olvasd vissza magad!
3)
Anyáddal mindketten terápiára szorultok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!