Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim nem engedik, hogy...

A szüleim nem engedik, hogy befessem a hajamat, mégis mit tegyek?

Figyelt kérdés
Most leszek 18 és mindenáron be szeretném festeni a hajamat világosbarnára(a hajam sötétbarna). A szüleim nem engedélyezik, ugyanis elég konzervatívak, nem tartják okos döntésnek. Szerintük a festék tönkre tenné a hajamat meg alapból szükségtelen. Régen megigérték hogyha elérem a 18-at befesthetem a hajamat bármilyen színre. Most viszont azt mondják, hogy amíg egyetemre nem mentem addig nem változtathatom meg a hajam színét. A döntésüket igazságtalannak tartom, különösen úgy, hogy szinte minden lány osztálytársam befestette legalább egyszer a haját. Ti mit tanácsoltok? Fogadjam el a szüleim döntését? Vagy tudtok javasolni valamit amivel esetleg meg tudnám lágyítani a szívüket? Előre is köszönöm a válaszokat.

2022. ápr. 19. 17:59
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
90%

A világosbarna nem szebb, mint a sötétbarna, de te tudod. Valóban nincs szükség engedélyre, de értem a problémát. Amíg valaki a szüleivel él, megpróbálja elkerülni a konfliktusokat, nem akar puskaporos légkörben élni. Ha olyasmit csinál, ami a szülőknek nem tetszik, abból vita, veszekedés, rossz hangulat származik. Akár nagykorú, akár nem.

N

2022. ápr. 19. 18:47
 12/23 anonim ***** válasza:
96%

Keress egy mesterfodrászt, akinek a küldetése az egészséges haj, elsőnek menj el hozzá egy tanácsadásra. Lehet-e a hajadból olyan, amit akarsz, mi kell hozzá, mi a legkíméletesebb eljárás, egyáltalán, ha tényleg rossz állapotban van a hajad, javasolt-e.

Az én fodrászom pl. kereken megmondta, hogy sose lesz olyan hajszínem, amit szeretnék, mert tönkretenné. De évek óta kísérletezünk azzal, hogy mi áll jól, és mit bír el a hajam. Imádok hozzá járni, és a hajam is sokkal jobb azóta. :)

Normális fodrász fog javasolni hajápoláshoz megfelelő rutint is, amivel javíthatsz a hajad állapotán.

Ha egy ilyen konzultáció után állsz a szüleid elé, hogy nem kókler, hanem hozzáértő nyúlna hozzá a hajadhoz, ezt és ezt tanácsolta, akkor esetleg ők is megengedőbbek lesznek, és még nem is jársz úgy, mint valamelyik válaszoló, hogy egy életre tönkreteszi a hajad az elkapkodott szőkítés.

2022. ápr. 19. 19:08
 13/23 anonim ***** válasza:
84%

Ha eleve rossz minőségű hajad van, akkor nem tanácsos még szőkíteni is, utána meg az lenne a következő kérdésed hogy miért hullik ennyire...

Én is azt tudom mondani hogy mesterfodrászhoz menj, ő tudni fogja mi lesz a legjobb a hajadnak.

2022. ápr. 19. 19:23
 14/23 anonim ***** válasza:
77%

Már akinek mindene a hosszú haj.

Én egyik (töredezés miatti) hajvágásomkor a szinte fenékig érő hajamat annyira vágattam, hogy nem lehetett megkötni lófarokba, pedig maga a töredezettség nem indokolta. De why not?

2022. ápr. 19. 19:37
 15/23 anonim ***** válasza:
30%
Gyerekkorom óta nőtt a hajam. Sokat foglalkoztam vele, gyönyörű, egészséges hajról van szó, ami akkor nem volt festve és töredezve sem, mert havonta csípett belőle a fodrász. Úgy gondolom, h ha már jön ilyen hóbolt,h egészséges, festetlen, hosszú hajat levágatok, akkor inkább ajanlom fel egy olyan nőnek paróka alapanyagként, aki kezelés miatt veszti el a saját fürtjeit, minthogy egy festés miatt kelljen levágni belőle 30+centit.
2022. ápr. 19. 19:48
 16/23 anonim ***** válasza:
10%
Tízes voltam.
2022. ápr. 19. 19:48
 17/23 anonim ***** válasza:
90%
Az is a téma kardinális pontja, hogy sötétbarna hajból kizárólag a legmodernebb anyagokkal és technikával lehet és érdemes világosabb hajszínt csináltatni, víszont olyan fodrász nem terem minden bokorban és nem két fillér, pontositva : horribilis drága! (20 ezer körül)
2022. ápr. 19. 20:03
 18/23 anonim ***** válasza:
96%
Hát nem tudom, az enyémek tök gyökerek voltak, de 16 éves koromtól engedték, hogy festessem.
2022. ápr. 19. 20:03
 19/23 anonim ***** válasza:
84%
17, Hát a 20ezres fodrász hosszú haj esetén még nagyon messze is van a horribilistől... :)
2022. ápr. 19. 20:16
 20/23 anonim ***** válasza:
86%

Kérdezö: ha neked fontos a másik hajszín és hajlandó vagy bevállalni pár napos stresszt, akkor fogod magad, elmégy fodrászhoz és befesteted.

Ha nem akarsz problémát, akkor meg nem festeted be.

2022. ápr. 19. 20:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!