A szüleim nem engedik, hogy befessem a hajam. Ti mit tennétek?
Sziasztok!
A szüleim nem engedik, hogy befessem a hajam. Hát közepéig érő, sötétbarna (szinte fekete) hajam van, és az alját szeretném világosbarnára festetni (nyilván fokozatosan). A testvérem meg is csinálná a hajfestést, a költségeket pedig én vállalnám. A szüleim viszont nem engedik, mondván "még túl kicsi vagyok hozzá". Idén kezdtem a kilencedik osztályt, de évvesztes vagyok, '22-ben töltöttem be a 16-ot. A jegyeim jók (egy tantárgyon kívül mindenből ötös vagyok), szakkörökre is járok, hangszeren tanulok stb., így ez sem lehet kifogás. A velem egykorú lányok közül néhányan már szőkítik a hajukat, műkörmöt csináltatnak stb., ez pedig még csak nem is végleges. Most így tetszene, és tudom, hogy ki fogom nőni, de egy hajfestést el lehet távolítani, le lehet mosni. Az érveket meg sem hallgatják, azt mondták, hogy minél jobban kérlelem, annál később fogják engedni. Színezve volt már a hajam tavaly nyáron, érdekes azt megengedték, a festésre is azt mondták, hogy "majd nyáron", de ha itthon vagyok egész nyáron és senki nem látja, úgy mi értelme van?
Mit tennétek a szüleim, illetve az én helyemben?
Szerinted jogos, hogy nem engedik?
Előre is köszönöm a válaszokat!
16/L
Nekem sem engedték meg.
Túléltem, 18 éves koromban befestettem, mostanra meg már a nagy része ki is hullott.
4!
Genetikarol meg nem hallottál?
Szerinted mindenkinek dús vastag szálú erős haja van ?
Nem, váltig állítom hogy 10 nőből 7-8 legalább vesztett a haja mennyisegebol vagy romlott a minősége ha folyamatosan évek óta festi a hajat !
A KEMIKALE TUD RAJTA RONTANI !!!! Találd már ki hogy egyáltalán nem hat negatívan a hajra a hajfestek ! 🤦♀️🤦♀️
De te orulj hogy neked nincs baja a hajadnak ennyi festés meg hidrogénezés után ! 👏
De miért akarod befesteni azt a gyönyörű színű hajad?
Kérdezd meg a hennát az természetes, illetve vannak olyan festékek is amit következő mosásnál ki tudod mosni a hajadból. Valaki mintha mesélte volna.
A szüleid jogosan nem engednek, a festék tönkreteszi a hajad szerkezetét, ahogy 8-as írta.
A henna talán kompromisszum lenne, de nem is biztos hogy befogná a sötétbarna hajad. Én vettem hennát de csak azért hogy tápláljam a hajam, egyáltalán nem fogta be, nekem is sötétbarna hajam van, de én nem is bánom. Amúgy dióhéjból készítették azt a hennát amit én használtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!