Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim nem engedik, hogy...

A szüleim nem engedik, hogy befessem a hajam. Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A szüleim nem engedik, hogy befessem a hajam. Hát közepéig érő, sötétbarna (szinte fekete) hajam van, és az alját szeretném világosbarnára festetni (nyilván fokozatosan). A testvérem meg is csinálná a hajfestést, a költségeket pedig én vállalnám. A szüleim viszont nem engedik, mondván "még túl kicsi vagyok hozzá". Idén kezdtem a kilencedik osztályt, de évvesztes vagyok, '22-ben töltöttem be a 16-ot. A jegyeim jók (egy tantárgyon kívül mindenből ötös vagyok), szakkörökre is járok, hangszeren tanulok stb., így ez sem lehet kifogás. A velem egykorú lányok közül néhányan már szőkítik a hajukat, műkörmöt csináltatnak stb., ez pedig még csak nem is végleges. Most így tetszene, és tudom, hogy ki fogom nőni, de egy hajfestést el lehet távolítani, le lehet mosni. Az érveket meg sem hallgatják, azt mondták, hogy minél jobban kérlelem, annál később fogják engedni. Színezve volt már a hajam tavaly nyáron, érdekes azt megengedték, a festésre is azt mondták, hogy "majd nyáron", de ha itthon vagyok egész nyáron és senki nem látja, úgy mi értelme van?

Mit tennétek a szüleim, illetve az én helyemben?

Szerinted jogos, hogy nem engedik?

Előre is köszönöm a válaszokat!

16/L

2022. ápr. 6. 21:07
1 2 3
 11/22 anonim válasza:
75%
Szerintem hagyd. Ha betöltöd a 18-at, elköltözöl, továbbtanulsz, munkába állsz stb és még mindig szeretnéd, akkor tedd. Hajfestést bármikor tehet az ember nemcsak tinikorban
2022. ápr. 6. 23:27
 12/22 anonim ***** válasza:
79%
Nekem is sötétbarna. Volt már minden színű. Visszatértem az eredetire. Ok, nekem 16 évesen volt elsőnek festve, megértem, hogy az újdonság varázsa, na meg jól esik változtatni a külsőn, de ha eredetileg szép hajad van, nem biztos, hogy jó hozzányúlni. Semmit nem veszítesz azzal, ha nem fested, főleg ha nem f.sbarna a színed. Akkor érthető.
2022. ápr. 6. 23:31
 13/22 anonim ***** válasza:
38%
Vársz 2 évet aztán meg vna oldva.
2022. ápr. 6. 23:32
 14/22 anonim ***** válasza:
94%
akkor varsz. amugy ne otthon kotyvasszatok mert nagy baj lehet belole. varj amig 18 leszel es menj fodraszhoz
2022. ápr. 7. 00:07
 15/22 anonim ***** válasza:
91%
Ha 22-ben töltötted be a 16-ot akkor nem vagy évvesztes, mert január és április eleje között születtél. Aki évvesztes, az 19 évesen érettségizik. Ha nyelvi előkészitőre is járt, akkor 20 évesen. Hogy a bánatban fogsz te 21 évesen érettségizni? Hova tűnt 3!
2022. ápr. 7. 06:22
 16/22 anonim ***** válasza:
97%
Ha nem engedik, akkor nem fested be és kész, ez van, nem maradsz le semmiről.
2022. ápr. 7. 06:58
 17/22 anonim ***** válasza:
89%

Ilyen sötét haj festése (főleg világosítása) nagyon komoly előkezelést igényel, ha nem akarod, hogy teljesen tönkremenjen a hajad. Azt írod: egy "hajfestést el lehet távolítani, le lehet mosni" - nos, nem. Valódi, normál hajfestést NEM lehet lemosni, az a hajszínező, ami néhány mosás után kikopik (közben jó eséllyel mosásról mosásra rondább, "foltosabb" lesz). Ráadásul utóbbi a nagyon sötét hajnál egyáltalán nem biztos, hogy működik.

Szerintem várj még, attól, hogy a korodbeliek már most elkezdik műanyagosítani magukat, nem muszáj birkaként követni őket. Légy egyéniség, ne akarj beolvadni a nyájba.

2022. ápr. 7. 08:04
 18/22 dregor ***** válasza:
80%
Hidd el, semmi szükséged hajfestésre. Főleg nem ilyen fiatalon.
2022. ápr. 7. 08:57
 19/22 anonim ***** válasza:
79%

Nem mosod le.

Meg a tesód fodrásznak tanul? Meg tudja szépen csinálni? Vagy lesz egy egyenes csik, amitől lefelé világosabb?

Inkabb vegyel sampont, amitől fényesebb vagy sprayt, az is fel fogja dobni.

Nekem megengedtek tinikent, de tok mindegy. Hulyeseg volt. Aztan abbahagytam, megtetszett a hajam színe, erre őszülni kezdtem, pár évig élvezhettem. Most meg várok több ősz szálra, akkor festem be

2022. ápr. 7. 09:20
 20/22 anonim ***** válasza:
85%

Sajnálom, kérdező. Nekem mindenféle színű volt, és nem roncsolódott. Nem bántam meg, és kb 15 éves korom óta nem láttam az eredeti hajszínem.

A világosítást viszont nem lehet lemosni. Az "kifehéríti" a hajad, mint mikor hipós lesz valamilyen szövet. Azt sem tudod kimosni, marad fehér. Világos színt csak lenöveszteni, levágni, vagy visszafesteni tudsz, akkor sem lesz szép, mert el fog térni a többi résztől.

2022. ápr. 7. 09:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!