Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy tudjak végre elszakadni...

Hogy tudjak végre elszakadni otthonról?

Figyelt kérdés
A legtöbben sikeres életet jósoltak nekem, szép eredményeket értem el iskolában, szorgalmas voltam mindig. Apámmal sosem volt jó a kapcsolatom nagyon erőszakos és agresszív, néha nagyon gyerekes is. Sosem fogom megtudni milyen egy jó apa-lánya kapcsolat, milyen az, ha a legközelebb élők támogatnak és segítnek a céljaim elérésében, ott vannak, ha úgy érzem nehéz és nem bírom tovább. Általában mikor a legnehezebb akkor még belém rúg egyet, apám elintézi ilyen mondatokkal, hogy: ,,Ne bőgj", "Ilyen az élet", "Szedjem össze magam, olyan vagyok, mint egy baszott róka" és sok hasonló ilyet kaptam. Nehezen vészeltem át itthon, miután felkerültem egyetemre, jobb lett olyan szempontból, hogy nem láttam. Az egyetem viszont baromi nehéz, nem tudtam beilleszkedni, kihagytam órákat, nem tanultam, a maradék önbizalmam is eltűnt, úgy éreztem magam, mint egy árnyék, és senkinek nem tudtam elmondani, szüleim nem tudnak/akarnak ilyenekben segíteni, inkább homokba dugják a fejüket, pedig érdekelt a szak, de a lelki oldalával nem tudtam megbírkózni. Otthagytam az egyetemet, annyira nincs önbizalmam, hogy félek munkát keresni. Kb. 10 éve érzem úgy, hogy jobb lenne öngyilkosnak lenni. Nincs pénzem pszichológusra, nem érzem, hogy bárkinek is fontos lennék és már nincs is erőm harcolni magamért. Nem tudok elszakadni otthonról, pedig tudom, hogy ez lenne a megoldás és félek is apám sokszor avval fenyeget, hogyha megpróbálom agyon veri a kutyámat, ő az egyetlen támaszom. Nincs pénzem, nincs munkatapasztalatom, és nagyon félek. Hogy tudjak így eljutni otthnról? Van ebből kiút? 24/L

2022. ápr. 19. 12:59
 1/8 anonim ***** válasza:
91%

Hát kiút csak akkor van, ha teszel magadért. Csak úgy nem fog megoldódni.

Munka lenne az első, nem tudom, miért félsz attól, teljesen irreális dolog, munkát találsz, ha akarsz.

Utána félretenni, majd első legolcsóbb társbérletbe elhúzni.

2022. ápr. 19. 13:15
 2/8 anonim ***** válasza:
69%
Húha, hát én nagy segítség nem leszek, de majdnem ugyanez vagyok férfiben ami nem csak rossz is de még gáz is. Nehéz elszakadni, legrosszabb, hogy barátaim sincsenek akikkel kimozduljak néha vagy esetleg elköltözni közösen valahova. Neked ha vannak barátaid, az nagy segítség lehet. A kutyád érdekében is remélem, hogy sikerül elköltöznöd és őt is vinned magaddal...tudom mennyit tud jelenteni, nekem is van egy :). Még a munkás része is stimmel, mennék dolgozni, de az önbizalmam igen csekély. Sajnos nehéz így. Segíteni ugyan nem tudtam, de ahogy megláttam a kérdést, mintha én írtam volna ki, leszámítva az egyetemes rész, én középsuli után azt meg sem próbáltam.
2022. ápr. 19. 13:16
 3/8 anonim ***** válasza:
38%

Ne haragudjatok, de ez szánalmas mindkettőtök részéről.

Nincs önbizalmatok elmenni dolgozni, de ahhoz nem vagytok szégyellősek, higy eltartassátok magatokat a semmire, nulla kilátással. Gratulálok. A szüleiteket sajnálom a legjobban.

2022. ápr. 19. 13:23
 4/8 anonim ***** válasza:
88%

Nagyon sok ember gyűlöl dolgozni! Én sem szeretetből dolgozom, hanem, mert muszáj!

Pénz nélkül az ember előbb - utóbb lecsúszik a lejtőn!

Jön az alkohol, drogok, majd az ember hajléktalan lesz, onnan meg már nincs visszaút!

Ha mi nem teszünk magunkért, hogy jobb legyen, senki nem fog segíteni! Az a helyzet, hogy az elesettekkel, gyengékkel senki nem törődik!

Elhiszem, hogy nehéz ilyen körülmények között bármibe is belekezdened, de pont ennek kell motiválnia téged!

A jelek szerint van eszed, nem vagy buta! Tehát, jó képességeid vannak! Biztosan tudsz majd érvényesülni a munkahelyeden!

Keress állást, tegyél félre pénzt, majd költözz el!

Ha nem így teszel, sajnos akkor vége az életednek...

Hidd el, van kiút! Csak a kezdő lépés a legnehezebb!

2022. ápr. 19. 13:36
 5/8 anonim ***** válasza:
61%
Gyári munkát ajánlom, oda simán felvesznek érettségivel, és ha tényleg jó eszed van akkor egyáltalán nem lesz nehéz. Egyáltalán nem olyan rossz mint ahogy az emberek beállítják. A cél lebegjen a szemed előtt és csináld amilyen gyorsan tudod, akkor meg fognak becsülni és szívesen látnak. Ettől majd nő az önbizalmad picit. Egy évig még nem kell adóznod, ez azt jelenti hogy 250.000 környékét hazaviszed. Ha szüleidnek leadsz mondjuk 50.000-et, akkor is félre tudsz tenni havonta 200.000 forintot. Vidéki egyszobás házat már találsz 10 millió környékén: ha 25% önerővel és biztos állással bemész a bankba, nem fognak elhajtani. Utána ha ügyes vagy tudsz szakmát tanulni munka mellett, az eszed megvan hozzá. Sok szerencsét és kitartást kívánok :)
2022. ápr. 19. 13:52
 6/8 anonim ***** válasza:
16%
20% önerő, bocsi.
2022. ápr. 19. 13:52
 7/8 anonim ***** válasza:
Pedig ez meló nélkül nem fog menni, anélkül pénz sincs.
2022. ápr. 19. 23:22
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

El kell menni dolgozni, ahogy korábban is írták, akár gyárba, vagy eladónak, vagy akárhova. Spórolj kicsit, aztán keress vmi olcsó albérletet. Persze nem lesz az igazi, de inkább élj egy egészséges, önálló életet, minthogy otthon szenvedj. Később, esetleg ha lesz (vagy már van) párod, összeköltöztök és 2 fizetésből könnyebben vesztek egy saját lakást. Én - aztán mi - 7 éveig voltunk albérletben, most saját házban lakunk. Sajnos nekem is fura a családom, ha nem keresem őket, sohasem hívnak. Utoljára gondoltam kipróbálom, mennyi idő fog eltelni, míg ŐK keresnek engem, na ez 2 éve volt, azóta sem :D

Mindig úgy éld az életed, hogy a saját boldogságod legyen a központban, ha nem vagy vmiért boldog, változtass, rövid az élet hogy éveket b@sszunk el boldogtalanul...

2022. ápr. 21. 08:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!