Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért vagyok képtelen elszakad...

Miért vagyok képtelen elszakadni otthonról? 20/F

Figyelt kérdés
Most készülök egyetemre Pestre. Mindenképp el szeretnék költözni , mert szeretnék önállósodni, itthon pedig nem szeretnék már lenni , apum is mondta hogy ha ki akarok innen vidékről törni akkor most van erre lehetőség. Anyum az évek alatt teljesen leépítette az önbizalmam és egyre kevésbé jövünk jól ki, és amit én tanulni szeretnék arra itt vidéken nincs lehetőség. Mégis úgy érzem ha fel kellene költöznom amire vágyok, pánikolnék mert nagyon egyedül érezném magam. Elég introvertalt vagyok, és a szűk baráti köröm van aki itt maradt van aki vidéken de fent egyedül lennék. Persze lennének biztos új barátok de képtelen vagyok elengedni az eddigieket . Ha valamelyik barátommal össze tudnék költözni az nagyon segítene nekem, de az a gond azok közül senki nem akar Pesten továbbtanulni. Az lenne a jó döntés ha el tudnék költözni, de mentálisan gyengének érzem magam mert félek hogy magányos leszek és a régi barátaim se lesznek ott, mert nem könnyen barátkozom.
2021. febr. 11. 10:43
 1/3 anonim ***** válasza:
Ennyire sajnálod Magadat ? Örülj annak, hogy van egy számodra megnyugtató háttered, ahová mindig visszamenekülhetsz, de a világot máshogy nem fogod megismerni, csak úgy, ha előre mégy.
2021. febr. 11. 11:11
 2/3 anonim ***** válasza:
36%

Hányingerem van ettől a korosztálytól, amibe sajnos én is beletartozok. Nemrég a korunkbeliek már háborúkban harcoltak, te meg nem mersz elköltözni. Te szegény fiú! :(

Én is introvertált vagyok, de erőt vettem magamon és 17 évesen már el is költöztem Angliába. Azóta már az utcán is éltem.

2021. febr. 11. 13:08
 3/3 anonim ***** válasza:
Egy ilyen anya mellől mindenképp menekülj, akkor is, ha nehéz. Az önbizalom visszaépítésében nagyon sokat tudnak segíteni az egyetemi évek, az önállósodás, és azok a kihívások, amiket magad elé állítasz.
2021. febr. 22. 18:32

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!