Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek kinek van igaza?

Szerintetek kinek van igaza?

Figyelt kérdés
17 eves fiu vagyok, szuleim elvaltak, anyukammal elek. Apam egy alapbol nyugodt termeszetu, munkamanias ember. Most hetvegen szalonnat akart sutni nala. 2 lany testverem lement segiteni takaritani a a hazaban, engem nem hivott, hiszen takaritani amugy se szokott engem hivni, csak ha valami hogyismondjam ferfiasabb feladat van. En ugy volt, hogy csak este 6fele megyek le, viszont kozben elhivtak focizni, ezert teljesen normalisan felhivtam es megkerdeztem, hogy nem jo-e, hogyha en csak 7fele megyek le a foci utan. Eme artatlan kerdes utan olyan szinten felhaborodott, hogy elkezdett velem kiabalni a telefonba, hogy sose segitek neki, most is itthon voltam ahelyett hogy lementem volna hozza fuvet nyirni stb. Na most az, hogy sose segitek neki szimplan hazugsag, hiszen barmikor szol egybol megyek, szo nelkul, maximum akkor nem, amikor betervezek valami programot es az utolso pillanatban szol, de ez 20bol 1 alkalom. Tenyleg segitek neki hetvegen is, amikor nala vagyok, amikor anyukamnal, hetkoznap suli utan barmikor amikor szol szo nelkul, hiszen csak az apam, emellett sokat tett ertem, nem vitatom. Ez a funyiros dolog pedig azert abszurd, mert takaritasrol volt szo, oda sose hiv, ezert meg se kerdeztem hogy kell e segiteni, es sajnos nem tudtam a csillagok allasabol kideriteni, hogy megvan nove a fu ezert segitenem kene levagni. Egyebkent nem mindig kisebb dolgokra kell gondolni, van 2 lakasa amit ujitott fel, ott is segitettem barmikor amikor szolt, emellett epitkezik is egy telken jelenleg, ahol hazat epit maganak,ott is segitek barmikor. A lenyeg az, hogy emiatt az egesz miatt nagyon osszevesztem vele, engem megbantott ezzel az egesszel hogy sosem segitek neki, mert amint mondtam nem igaz, o pedig felvan ram haborodva hogy milyen gyerek vagyok en. Egyebkent anyam, 2 tesom, meg apam baratnoje is nekem adott igazat, tesomnak azt mondta, hogy azon akadt ki, hogy magamtol sose jut eszembe segiteni, errol pedig annyit, hogy ez is hulyeseg, nemreg koltoztek at a cegevel uj uzlethelysegbe, akkor is mondtam neki, hogy barmiben kell segiteni szoljon, illetve volt hogy eppen az uj haznal volt kint, es akkor pont nem hivott segiteni, viszont pont beszeltem vele, akkor is mondtam neki hogy szoljon nyugodtan ha kell segiteni, megyek. Tehat ezt sem igazan ertem, mar csak azert sem mert egy teljesen artalmatlan kerdesbol fajult idaig a dolog.szerintetek tenyleg en vagyok a rossz vagy igazam van?
2022. ápr. 18. 23:16
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
89%
ezt nem értem én sem. miért nektek kell csinálni ennyi mindent?
2022. ápr. 19. 05:04
 12/20 anonim ***** válasza:
95%

Nekem ebből az jön le, hogy apádnak volt valami más problémája amin feltépte az iszapot. Kapóra jött a ti közös kis atrocitások, hogy később érkezel. Ez jó ürügy volt, hogy kiadja a gőzt magából.

Bolhából elefántot csinált.

2022. ápr. 19. 06:22
 13/20 anonim ***** válasza:
86%

Neked van igazad, apád háborodott fel a semmin.

Nem tudom, hány éves lehet, de ez jellemző a változó korra, ami az 50-55 éves emberek érinti leginkább.

2022. ápr. 19. 08:09
 14/20 anonim ***** válasza:
74%

Úristen mennyien nem értik a történetet. Vissza iskolába.

A srác nem tudhatta, hogy megnőtt a fű, ha látta/tudta volna, szó nélkül lenyírja. Az apa nem szólt neki, a fiú meg minek "kuncsorogjon" a munkáért?

Mondja meg az apja, ha segítség kell neki, ne utólag panaszkodjon.

Egyébként jogos a bántottságod, apukád valószínűleg valami miatt ideges volt és így töltötte ki, hamar elfelejti.

2022. ápr. 19. 08:12
 15/20 anonim ***** válasza:
15%
ezek a füvek már csak ilyenek tavasszal, nőnek mint a bolondgomba
2022. ápr. 19. 08:36
 16/20 anonim ***** válasza:
89%

Kérdező, én férfi vagyok és az apukád korosztályához tartozom. Megnyugtatlak: nem a te készülékedben volt a hiba.

Apukádnak valami nem úgy alakult a munkájában, ahogy szerette volna; esetleg valami nővel akart összejönni, ami nem sikerült; rosszul aludt, front jön, a választáson az ellenzéknek drukkolt, prosztatájával vannak gondjai stb. stb. ....... ÉS TE VOLTÁL KÉZNÉL.

Rázd le magadról a bántó szavakat, mint kutya a vizet. Ha legközelebb tartózkodóbban fogadod a közeledését, teljesen érthető. Lehet, hogy másnapra már ő is bánta ezeket a mondatokat és igyekszik majd megbékíteni (noha direktben valószínűleg soha nem fogja kimondani, hogy helytelenül viselkedett veled).

Amúgy szerintem se dolga sem a takarítás, sem a fűnyírás egyik gyerekének sem, ha nem nála laktok. Annak kell rendben tartania, aki ott lakik. Ha egymaga, akkor egymagának.

Az egy másik kérdés, ha lenne egy balatoni nyaralója, ahol nyáron heteket töltenétek, és nyár elején kérné, hogy segítsetek rendbe tenni. De itt nem erről volt szó.

2022. ápr. 19. 09:01
 17/20 anonim ***** válasza:
22%
Milyen fura, hogy senki nem sejti azt, hogy a gyerek magát kedvezően tűntette fel a sztoriban. Máskor ez az első vád a kérdező felé.
2022. ápr. 19. 09:08
 18/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2022. ápr. 19. 09:51
 19/20 anonim ***** válasza:
84%
Ritkítsd vele a kapcsolatot, max havi 1. Apád nem nyugodt természetű! Bátorkodom azt is állítani, hogy apád nem szeret, rabszolgának tart. Ideje felébredned!
2022. ápr. 19. 10:01
 20/20 anonim ***** válasza:
15%

Vegyesfelvágott.

Valóban nem korrekt, hogy te elnézed, hogy a tesóid dogloznak, te meg otthon nézed a köldököd, aztán meg focizni mennél.

A takarítás éppúgy "férfimunka" is - mondom ezt férfiként. A punci nem dolgozik a lány fél embernyi munkát, ha hárman vagytok, akkor megoszlik (értsd két lány meg két punci az három embernyi munka).

Te is felajánlhatod, hogy besegítesz, és ha ő erre azt mondja, hogy nem, és akkor pampog, akkor valóban neked lenne igazad, de így. Sőt én kérdés nélkül segítenék, mert ez kicseszés a tesóimmal.

Mondjuk, a kommunikáció vitatható, de neki van igaza.

2022. ápr. 19. 11:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!