Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy megy tovább az élet??...

Hogy megy tovább az élet?? Sokszor nézek másokat is akik gyászolják, hogy vígan élik az életüket.

Figyelt kérdés
Édesapám fél éve halt meg hirtelen. Még mindig nem tudom elfogadni. Nagyon furcsa hogy megy tovább az élet nélküle. Most eltelt a húsvét is. Mindig az eszembe van. Nagyon hiányzik.
2022. ápr. 18. 21:19
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Jah és még annyi, hogy nekem valamiért a második karácsony ezerszer rosszabb volt nélküle, mint az első.
2022. ápr. 18. 22:29
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is van, aki évek óta minden egyes nap eszembe jut.

Az élet megy tovabb. Nekem egy év után lett jobb.

2022. ápr. 18. 22:39
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Sajna tenni nem tudsz semmit csak " várni ".
2022. ápr. 19. 00:12
 14/23 anonim ***** válasza:
22%
Akkor akivel ilyen történt, az már nem is lehet boldog? Ölje meg magát ő is vagy mi?
2022. ápr. 19. 00:21
 15/23 anonim ***** válasza:
86%

Szeretted elhunyt édesapádat,, hiányát érzed.

Ez teljesen természetes dolog, ám vigyázni is kell ezzel az érzéssel.

Feltételezem, ő is szeretett téged.

Ennek alapján kijelenthető, hogy azt kívánná, ne halálán keseregj, hanem emlékeidben idézzed fel azokat a perceket, amikor igazán boldoggá tett léte, hozzád viszonyulása.

.

(Ismétlem): Feltételezem, ő is szeretett téged.

Ennek alapján kijelenthető: nem akarná, hogy életed végéig szomorkodj és ez határozná meg minden gondolatod - és emiatt maradnál le életed szép és jó pillanatairól további életedben.

Igen jusson eszedbe Ő, de ne állandóan a változtathatatlan miatt érzed szomorúság határozza meg azt, hogy az életed szép és boldog pillanatai észrevétlen menjenek el melletted.

Ne azon gondolkozz, hogy nincs többé, hanem az együtt töltött szép pillanatokra/időre emlékezz - és tudd, hogy azt kívánná ő is, szép és boldog, keserűség-mentes életed legyen!

2022. ápr. 19. 07:21
 16/23 anonim ***** válasza:
95%

Nagyban függ attól, hogy ki kit hogyan veszít el. Például egy hirtelen autóbalesetben elvesztett egyén halála sokkal nehezebben feldolgozható, mint egy hosszú ideje súlyos beteg, haldokló emberé. Az sem mindegy, hogy az elhunyttal egy háztartásban lakott-e, és a későbbiekben kerülgetnie kell-e a cuccait, vagy esetleg el tud költözni.

Mindenesetre a gyász feldolgozásához idő kell, kinek több, kinek kevesebb. Egyik ismerősöm 30(!) éve vesztette el az édesanyját, mindig elkezd zokogni, ha valahogy szóba kerül. Ezt már én sem tartom normálisnak, de nem az én tisztem megítélni.

Ha nagyon nem sikerül feldolgozni, akkor pszichológus/pszichiáter felkeresése ajánlott.

2022. ápr. 19. 07:33
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

4 éve halt meg a mamám a kezeim között. Ma sem könnyebb. Nagyon hiányzik, napi kapcsolatban voltunk.

Talán annyi, hogy nem sírok már miatta, elfogadtam. De ahogy telnek az évek, ugyanúgy hiányzik.

2022. ápr. 19. 07:50
 18/23 anonim ***** válasza:
86%

Igen, az élet megy tovább, mert mennie kell.

Nem ragadhatsz benn a gyászban, előbb-utóbb csillapodik, a jó dolgokat pedig attól mert apád meghalt, ugyanúgy meg kell élned.

Nem foszthatod meg magad a vidámságtól, nem "halhatsz" utána, mert nem tisztességes magaddal szemben és ő sem akarná ezt.

Tudom, hogy könnyűnek hangzik. Nem az :), de hogy jól legyél, nem zárkózhatsz be a fájdalmadba.

2022. ápr. 19. 08:49
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is fél éve halt meg az apám. Társaságban nem vagyok szomorú, tudok nevetni, de mikor senki nem lát, gyakran sírok miatta.
2022. ápr. 19. 09:02
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is apum halt meg tavaly ilyenkor. Mi nagyon szoros kapcsolatban álltunk egymással. Azóta már kicsit jobban vagyok, de borzasztóan hiányzik. Sokat gondolok rá, mindennap eszembejut. Nehéz, nagyon nehéz.. de az élet megy tovább. Én úgy fogom fel, hogy megvaltoztatni úgysem tudom a megváltoztathatatlant, semmire sem megyek azzal, ha teljesen összeomlok. Min változtat? Semmin. Ja, de mégis, a hangulatomat és lelki világomat tönkrevágja, de a halott szerettemet nem hozza vissza! Én így fogom fel, nekem ez segít, valamint az, hogy apum biztosan nem szeretné, hogy örökké szomorú legyek miatta.
2022. ápr. 19. 14:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!