Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy megy tovább az élet??...

Hogy megy tovább az élet?? Sokszor nézek másokat is akik gyászolják, hogy vígan élik az életüket.

Figyelt kérdés
Édesapám fél éve halt meg hirtelen. Még mindig nem tudom elfogadni. Nagyon furcsa hogy megy tovább az élet nélküle. Most eltelt a húsvét is. Mindig az eszembe van. Nagyon hiányzik.
2022. ápr. 18. 21:19
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
99%
Az idő fog segíteni rajtad. Nekem 5 hónapja ment el a testvérem (örülök, ha anyámék túlélik),de nagyon nehéz egyenlőre.Látok másokat , akik régebben gyászolnak, 1-2 év múlva már könnyebb lesz, úgy látom.
2022. ápr. 18. 21:32
 2/23 anonim ***** válasza:
97%
En sem tudom elfogadni, ugyanez a helyzet. Bűntudatom is van többször, amikor jól érzem magam véletlenül. :( Még mindig várom, hogy találkozzunk, nem vagyok képes felfogni, hogy nem fogunk. Videóban mikor meghallom a hangját, mintha itt lenne. :(
2022. ápr. 18. 21:34
 3/23 anonim válasza:
88%

Részvétem, kedves kérdező. Nagyon változó, hogy ki hogyan éli meg. Fél év ilyen szempontból még nagyon kevés eltelt idő.

Szerintem sokan megpróbálják fenntartani a gondtalan élet látszatát, mert azt gondolják, hogyha nem foglalkoznak vele és nem jár ezen az agyuk akkor elmúlik a gyász. Lehet, hogy néhány embernek ez tényleg segít, de én azt ajánlom, hogy igyekezz emlékezni a jó pillanatokra. Ne hagyd, hogy csak egy távoli alaktalan figurává váljon a szeretted.

2022. ápr. 18. 21:37
 4/23 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem egy családtag elvesztését sehogy sem lehet feldolgozni,az egy nagy űrt,ürességet hagy maga után...én elsem tudom képzelni,hogy dolgoznam fel,valószínű sehogy :( de akiknek könnyebben megy,azok hisznek abban,hogy egy másik világban újra találkoznak,vagy nem volt túl szoros a kapcsolatuk...de az is lehet,hogy ilyen beallitottsaguak,hogy könnyebben megy az elengedés! Részvétem apukád miatt!
2022. ápr. 18. 21:39
 5/23 anonim ***** válasza:
95%
Én olyan vagyok, hogy az emberek előtt pörgök, nevetek, boldognak látszom, aztán otthon, egyedül török csak össze. Lehet ezek az emberek is ilyenek.
2022. ápr. 18. 21:47
 6/23 anonim ***** válasza:
95%
Utolsóval értek egyet. Mutatják hogy minden rendben, pedig csak nem kérnek mások szánalmából. Aztán hogy a négy fal között mennyit sírnak, nem tudhatod.
2022. ápr. 18. 21:58
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

2,5 éve lesz hogy anyukám a kezeim között hunyt el,hirtelen. Mai napig nem dolgoztam fel .

Kívül mást mutatok,mint amit belül érzek. Lehet kívülről úgy tűnik hogy minden rendben, túl tettem magam,nevetek pedig közel sincs így. Ha egy magam vagyok akkor totál ki vagyok

2022. ápr. 18. 21:58
 8/23 anonim válasza:
96%

Az édesanyám nyolc éve halt meg, akkor én 22 voltam. Azóta is eszembe jut minden egyes nap. Már a halála utáni napokon is nevettem, ha valami nevetséges volt, tudtam én is és a testvéreim is, hogy anya nem azt várná tőlünk hogy életünk végéig szomorúak legyünk, mindig mondogatta, hogy ez az élet rendje, még akkor is, hogy súlyos betegségben és ötven évesen ment el.

Viszont ami nehéz, az az, hogy hozzál szokj, ő már semmivel nem fog tudni segíteni, nem láthatja az unokáját, nem lesz ott az esküvődön stb

2022. ápr. 18. 22:08
 9/23 anonim ***** válasza:
97%
"„Az idő minden sebet begyógyít" Az idő csak lekerekíti a fájdalom éles sarkait, hogy lehetőségünk legyen gyógyulni. De a fájdalom egy része örökre velünk marad. Az idő segít az átmenetben, de nem gyógyít. Erre nincs gyógyszer."
2022. ápr. 18. 22:13
 10/23 anonim ***** válasza:
93%
Én nagymamám halála óta vagyok furán, most szeptemberben lesz két éve, hogy elment. Nem sírok meg ilyenek (amúgy sem vagyok sírós), de ő állt a legközelebb hozzám a családból, a másik felem volt szinte. Anyám irigyelte is a kapcsolatunkat mindig. Amit én tapasztaltam magamon, hogy eszméletlen sokat kattog az agyam, kb. le sem tud állni. Mindenképp tudni akarom, hogy ahol van, ott jól van-e és hogy találkozhassak majd vele valamikor valahol. Én magamon ezt tapasztalom, ez az érzés pedig stagnál, nem csökken semmit sem.
2022. ápr. 18. 22:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!