Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy szülőnek kell szeretnie a...

Egy szülőnek kell szeretnie a gyerekét?

Figyelt kérdés

Eszembe jutott ez a gondolat és igazából arra jutottam, hogy nem kell. Pontosabban nem lehet kierőszakolni a szeretetet, az vagy van, vagy nincs.

Simán benne lehet a pakliban, hogy nem várt gyermek lett, vagy pusztán irritálja a gyereke, nem hasonlít rá, a hozzá fűzött reményeket nem teljesítette be és ezért utálja, ez teljesen rendben van 🤷‍♂️🤷‍♂️.

Nem lehet pisztolyt szegezni a szülő fejéhez, hogy szeretnie kell. Már miért kellene? A vér miatt? Na és akkor mi van?? Semmi. Attól még ha a gyerek egy szar alak, vagy rossz fát tett a tűzre, állandóan csak a bajt csinálja, akkor miért szeretné a gyerekét? Azt ki kell érdemelni. Mint embert tisztelje, de csak mert a gyereke abból nem következik, hogy szeretnie kell.

Mint embert tisztelje talán, vagy legalábbis ne gyűlölje. Én sokszor elég rossz viszonyban voltam apámmal, rengeteg veszekedés volt és erre jutottam. Így tudom feloldani a dilemmát. Nem várhatom el a szeretetét, hiszen én azt nem érdemlem meg, nem jár nekem.

2022. ápr. 14. 02:04
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
68%

Csak amennyire minden embertársát.

Ha felneveli szeretetben, de nem hasonlítanak, akkor felnőttként bye bye.

Van ilyen. Teljesen normális. De addig is az ő felelőssége, hogy egy egészséges ember nevelkedjen alatta.

2022. máj. 1. 10:28
 22/26 anonim ***** válasza:
0%

Egyaltalan nem normalis, utolso

Normalisan mukodo emberben, foleg noben, osztonkent benne van h szereti a gyereket.

Akiben nem, az selejtes.

2022. máj. 1. 10:51
 23/26 anonim ***** válasza:
86%
22 köszönjük, attól még nincs így, te meg a valóság ellen küzdesz. Semmit nem kell, mindent lehet, és mindennek vannak következményei.
2022. máj. 1. 12:28
 24/26 anonim ***** válasza:
24%
23: szoval te is selejtes vagy? Ennyire veded oket..
2022. máj. 1. 22:09
 25/26 anonim ***** válasza:
83%
24 jaja... Aki nem tagadja a valóságot, az csak selejtekes lehet.. mivel is védtem? Hogy elfogadtam hogy van ilyen, bármennyit sirdogálok? Hát jah, van ilyen
2022. máj. 1. 22:32
 26/26 anonim ***** válasza:
78%
22 es ezek szerint en selejtes vagyok a te megallapitasod szerint. az baj hogy ez engem hangyanyit se erdekel? en no vagyok ki nem allhatom a gyerekeket es a sajatommal szemben sem voltam elajulva sosem, amit aztan az elet igazolt hogy sajnos nem igazan tartozik a szerethetok koze.
2022. máj. 23. 15:59
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!