Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy szülőnek kell szeretnie a...

Egy szülőnek kell szeretnie a gyerekét?

Figyelt kérdés

Eszembe jutott ez a gondolat és igazából arra jutottam, hogy nem kell. Pontosabban nem lehet kierőszakolni a szeretetet, az vagy van, vagy nincs.

Simán benne lehet a pakliban, hogy nem várt gyermek lett, vagy pusztán irritálja a gyereke, nem hasonlít rá, a hozzá fűzött reményeket nem teljesítette be és ezért utálja, ez teljesen rendben van 🤷‍♂️🤷‍♂️.

Nem lehet pisztolyt szegezni a szülő fejéhez, hogy szeretnie kell. Már miért kellene? A vér miatt? Na és akkor mi van?? Semmi. Attól még ha a gyerek egy szar alak, vagy rossz fát tett a tűzre, állandóan csak a bajt csinálja, akkor miért szeretné a gyerekét? Azt ki kell érdemelni. Mint embert tisztelje, de csak mert a gyereke abból nem következik, hogy szeretnie kell.

Mint embert tisztelje talán, vagy legalábbis ne gyűlölje. Én sokszor elég rossz viszonyban voltam apámmal, rengeteg veszekedés volt és erre jutottam. Így tudom feloldani a dilemmát. Nem várhatom el a szeretetét, hiszen én azt nem érdemlem meg, nem jár nekem.

2022. ápr. 14. 02:04
A kérdező szavazást indított:
Igen.
Nem.
80 szavazat
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
87%
Vannak dolgok a világon, amelyeknek magától értetődőnek kellene lennie, ez pedig a szülő szeretete a gyereke iránt és viszont. Ez kódolva van az emberekben, de a mai beteg világban sajnos számtalan sebből vérzik a dolog, ezért egyre gyakoribbak a pocsék gyerek-szülő kapcsolatok. Az, hogy a szülő és a gyerek más, nem lehet gátja a szeretetnek, mi pont erről beszéltünk a napokban anyámmal, hogy mennyire más egyéniségek vagyunk, ég és föld, de mégis szeretjük egymást nagyon. Pedig sokat vitázunk, rengeteg mindenben nem értünk egyet, de nekem sosem kéne más anya. Az apa-téma már nagyon más... de félig mégis szerencsésnek mondhatom magam. Normális családban pedig szerintem nem nő fel olyan ember, aki annyira megbocsáthatatlan dolgot művel (pl. gyilkosság) ami miatt a szülő joggal vonná meg tőle a szeretetét.
2022. ápr. 14. 02:13
 2/26 anonim ***** válasza:
94%
Kellene de nem minden esetben van így.
2022. ápr. 14. 02:14
 3/26 anonim ***** válasza:
95%
Amíg pici, addig a fajfenntartó ösztön miatt szeretniük "kell" egymást. Később, a kamaszkortól már elkezdődik egy leválási folyamat. Onnantól kölcsönösen tenni kell a jó a szülő-gyerek kapcsolatért.
2022. ápr. 14. 04:48
 4/26 anonim ***** válasza:
100%
A kettes és hármas válaszoló tökéletesen írta meg. Ugyan azt írtam volna.
2022. ápr. 14. 05:06
 5/26 anonim ***** válasza:
65%

A szülői szeretet megkérdőjelezhetetlensége a társadalom legnagyobb hazugsága. Ugyanúgy nem jár, mint a hűséges házastárs, a nagy szerelem, az igaz barátság. Néhány embernek szerencséje van, és megnyeri, mások nem.

Apám egy brutális, ostoba barom volt. Meg sem tudom számolni, hányszor vert össze, alázott meg. De állandóan jártatta a pofáját, hogy OLYAN NINCS, hogy a szülő ne szeresse a gyerekét! OLYAN NINCS, hogy egy nő megölte a gyerekét, ilyen biztos nem volt a tévében, ezt csak én találtam ki, hogy őt bosszantsam!

Azóta megfigyeltem, hogy az ilyen szentimentális álmodozásokat mindig az erőszakos és buta emberek terjesztik. Aki valóban szereti a gyermekét, az nem prédikál róla.

2022. ápr. 14. 06:17
 6/26 anonim ***** válasza:
93%

Az lenne a normális.

Mondjuk mindig is erőltették az emberekre a gyerekvállalást. Tőlem is mindig kérdezik mikor lesz gyerek, miért nem, hogy lehet gyerek nélkül élni, hjaaaajjjjj úgyis meggondolod magad, csak a gyerek az élet értelme ha nincs gyerek nem vagy normális, hogy tehetem ezt anyámmal hogy nincs unoka stb stb..

Tök mindegy hogy azt mondom rühellem a gyerekeket, megverném mert idegbeteg vagyok, ugyanúgy erőltetik. Kell. Anyámtól is kérdezgetik.

Sokan beadják a derekukat a társadalmi nyomásnak és bevállalják, mert "kell", ez a "normális". Normálisnak kell lenni...de nem fogják megszeretni azt a sosem kívánt pénztemető gyereket.

Ha nem erőltetnék az emberek másokra a gyerekvállalást, akkor kevesebb szülőnek nem való vállalna gyereket.

2022. ápr. 14. 06:42
 7/26 anonim ***** válasza:
94%

Amikor megszülettek a gyerekek, nem mondhatnám, hogy szerettem őket, de aztán később jött a dolog. Ahogy nagyobbak lettek, egyre inkább. Ettől függetlenül, ha nincs meg az összhang, ha már a szülő vállalta a gyereket, kutya kötelessége tisztességesen felnevelni. De azért szomorú, ha a gyerek nem érzi a szeretetet, aminek alapnak kellene lennie, ettől érezné azt a gyerek, hogy a világ biztonságos hely.

Fura is erről beszélni, mert magától értetődő.

Ahogy írták a házastársi hűséget. Van kísértés 20 - 30 év alatt, de úgy döntesz, hogy van párod és nem engedsz a kísértésnek.

A gyereknél is úgy döntesz, hogy kedves vagy vele és neveled tisztességesen, főleg amikor nehéz szeretni, mert kamasz és utál mindent és mindenkit.

2022. ápr. 14. 06:43
 8/26 anonim ***** válasza:
35%

Jajj... Már miért kellene? Az állat világban ezt látjuk? Egyik macska felnevelni a kölyköket, a másik hagyja éhen halni. Szaporodni (szinte) mindenki tud, ne lássunk bele ebbe többet, mert a valóságban sem ezt látjátok.

Rengeteg ember vállal gyereket, akik adott életszakaszábab teljesen alkalmatlan rá, hát nekik valószínűleg teher lesz.

A szeretettel meg az a helyzet, hogy az mindenkire magára tartozik, emellett vagy ettöl függetlenül lehet gondoskodó, tisztelet teljes szülőként funkcionálni, ha már így alakult... Vagy lehet máshogy is, erre azért nincs szabály.

A jó hír, hogy mások dolgaival nem neked kell elszámolni.

2022. ápr. 14. 07:26
 9/26 anonim ***** válasza:
74%
Én mikor felhoztam azt a témát hogy egy szülő nem tudja mindkét gyerekét ugyanúgy szeretni, mert mindig lesz aki egy picit is közelebb áll hozzá, persze ezt senki nem ismeri be mert félnek hogy szégyenbehozzák magukat ezzel, szószerint meg voltak sértődve.
2022. ápr. 14. 07:47
 10/26 anonim ***** válasza:
63%

Ez nem akarat kérdése sajnos.

Nekem az egyik pl annyira ellenszenves, elviselhetetlen, hogy képtelen vagyok rá, és ez már ovis korában elkezdődött.

A család többi tagja is nehezen viseli őt el, de bennük ott van ez a szeretni KELL elvárás.

A vér nem jelent semmit, csak ez miatt sokkal nehezebb megszűntetni a rossz kapcsolatokat

2022. ápr. 14. 08:31
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!