Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hagyjátok szüleiteket az...

Hagyjátok szüleiteket az alternatív hazugságban?

Figyelt kérdés
Vannak köztetek olyanok, akiknek a szülei teljesen nem látják át a világ történéseit, a valóságot, ki se mozdulnak, és nem hisznek nektek? Mit tesztek?
2022. ápr. 5. 18:20
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
77%

Nagyon sok ember él burokban. Nemcsak szülők, nemcsak öregek. A világ egy bonyolult és ijesztő hely. Sokkal egyszerűbb vetíteniük maguk köré egy megnyugtató, ismerős képet, amelynek minden porcikáját ismerik, mint szembenézni a folyamatos kihívással, hogy értékelni kell az információkat, és esetleg felülbírálni a korábbi álláspontot.

Az ilyen emberek rendszerint agresszióval reagálnak rá, ha kényszeríteni próbálod őket a mentális komfortzónájuk elhagyására. Dühösek lesznek, ha rámutatsz, hogy egy vagy több korábbi konklúziójuk érvényét vesztette, vagy soha nem is volt helyes. Az önbizalmuk és önértékelésük sérül tőle. Ez sokszor még akkor is így van, ha a makacsságuk nyilvánvalóan hátrányt okoz.

Tipikusan az alacsony intelligenciájú és a magas intelligenciájú emberek ilyenek. Az egyik túl hülye ahhoz, hogy gondolkodjon, a másik meg azt hiszi, mindent jobban tud.

2022. ápr. 6. 02:04
 12/25 anonim ***** válasza:
91%

Én nem beszélek bizonyos témákról mert nincs értelme.

Pl kulfoldont élek, most vettem egy vadonatúj autót, hitel nélkül. Mamamnak elmeséltem boldogan, örüljünk együtt, erre közli: biztos atvertek. Hát nem mondtam neki semmit. Nem éri meg, meg szrok rá. Ne is strapald magad ilyeneken, árt a szepsegednek. :)

2022. ápr. 6. 08:21
 13/25 anonim ***** válasza:
78%
Nem lehet az ilyennel mit tenni. Mostohaapám úgy fideszes, hogy anyum tanár. Végignézte ahogy portfóliót ír a semmiről, látja folyamatosan túlórázni és mégis az M1-en hallottakat fújja.
2022. ápr. 6. 08:49
 14/25 anonim ***** válasza:
90%

Anyám szerint kádáralattmindenjobbvót, apám szerint csak a komcsik ne.

Szerinted? :D

2022. ápr. 6. 10:06
 15/25 anonim ***** válasza:
13%

Szerintem ez egy ilyen kamaszos-gyerekes hozzáállás, hogy az "ősök" mindent rosszul tudnak, és nekem, a felvilágosult és széles látókörű fiatalnak, aki 16 év alatt hatalmas élettapasztalatra tett szert, nekem kötelességem meggyőzni őket az egyedül jelenvaló igazságról.

Aztán később rájön az ember, hogy az igazság nem abszolút, inkább mindenkinek megvan a maga nézőpontja, amit igazságnak hisz. És rájön, hogy többet ér a családi béke annál, semhogy olyan kérdéseken veszekedjen a családtagjaival, aminek úgysincs gyakorlati jelentősége, csak elvi kérdés.

2022. ápr. 6. 10:45
 16/25 anonim ***** válasza:
68%
15 ezért tart itt ez a balkáni putrin ország. A szüleink, nagyszüleink generációja süllyedő hajó. Lehet itt ideológizálni a semmit
2022. ápr. 6. 10:56
 17/25 A kérdező kommentje:
Egyetértek az utolsóval, és eléggé sajnálom azokat akik családilag szintén ebben vannak. Mert az nem családi béke, mikor azzal egyetértesz, hogy pedagógus feleséged semmibe veszik. Az nem családi béke mikor ráhagyod a csak tvből informálódó rokonodra, hogy egy másik dimenzióban éljen. Az egy illúzió. Berögződések alakulnak, fanatizmusok, téveszmék amikor a politikát mindig kritikusan kell nézni. Édesapám is mindig kritikus volt, de ma ha normálisan megcáfolod pl azt a tévhitet hogy a kormánypártiaknak nincsenek villáik, elkezd ordítani,majd emiatt nem beszél velünk, a családjával. Eszébe sem jut, hogy hazugság áldozata. És még hány millió ilyen ember van. Azt nem veszik észre, hogy éppen családokat szakítottak szét a politikájukkal, gyűlöletükkel, a nagy család párt.
2022. ápr. 6. 12:54
 18/25 anonim ***** válasza:
83%
Miért akarsz meggyőzni bármiről meggyőzhetetlen embereket? Ahhoz meg kellene változtatnod őket. Márpedig ez lehetetlen. Ha ezt megérted, kevesebbet fáj a fejed. Ezt rakd félre tapasztalatként, akkor tudsz majd figyelni, hogy ennyi idősen te nehogy ilyen legyél. Saját családodban meg tudsz tanulni dolgokat, mit, hogy kell és meg tudsz tanulni dolgokat, mit hogyan nem kell.
2022. ápr. 6. 13:46
 19/25 anonim ***** válasza:
42%
Ja, én azt hittem a másik alternatív valóságról beszélsz.
2022. ápr. 6. 13:48
 20/25 anonim ***** válasza:
86%
Igen, apám Fideszes :-S
2022. ápr. 6. 15:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!