Hogy lehetne elsimítani ezt a konfliktust a fiam és a párom között?
Van egy 19éves fiam,aki nemrég szerzett jogosítványt. Persze nagyon szeretne saját autót, de sajnos nem áll módomban venni neki. A párom felejanlotta,hogy használhatja a régi autóját, aminek a gyerek nagyon örült, de már a második napon akadt egy kis nézeteltérés. A párom ugyanis állítólag visszahallotta az ismerőseitől, hogy a gyerek közveszélyesen száguldozik a városban, és emiatt kérdőre vonta és megfenyegette,hogy a következő alkalommal visszaveszi az autót. Szó szót követett, végül a gyerektől elhangzott a következő mondat: "b@szd meg az autód, nem vagy az apám,hogy belepofázz hogyan vezetek"
Ezt követően megfagyott a levegő és kis idő múlva a gyerek szótlanul bement a szobájába.
Nem tudtam mit mondani,egyiket sem védem mert mindketten hibásak, így mindenki rám neheztel, mert nem állok senki oldalára.
A párom alaptalanul vádaskodott, semmi bizonyítéka,hogy a gyerek száguldozott, ráadásul ha igaz is, akkor sem így kellene közölni és fenyegetőzni.
Viszont a gyerek is nagyon csúnyán reagált, kicsit én szégyelltem magam miatta

"b@szd meg az autód, nem vagy az apám,hogy belepofázz hogyan vezetek"
Itt kellett volna ezt mondani: "Nem vagy a fiam, hogy szívességből használd az autómat, pláne ha száguldozol vele, úgyhogy add is vissza a kulcsot."

Ha több ismerősöm mondja, mit tesz a kölök, én nekik jobban hiszek.
S ha a kölök ilyen stílusban szól nekem vissza, nem hogy visszaveszem tőle a kulcsot, de még kap tőlem egy akkorát is, hogy az orra vére elered és/vagy behugyozik.
Aztán (ingatlan tulajdonjogától függően) vagy összecsomagolok, vagy anyukát is, kölköt is elküldöm a fenébe.

Becsüld meg nagyon a puncid, mert saját erődből a pici bunkó fiaddal a köztéren lennétek. Amúgy te is tudhatták volna venni autót a pici fiadnak erre volt 18 éved. Ha csak évente 500 raktál volna el a fiadnak 9 milliós autója lenne.
De azért jó lett volna megnevelni a fiad.

"Nem arról van szó,hogy veszélyeztetett volna valakit,hanem csak gyorsan megy..."
Most akkor nyugisan vezet vagy gyorsan, mert ez a kettő üti egymást. Arról nem is beszélve, hogy pont a gyorsan menéssel veszélyeztet másokat. Azt ugye tudod, hogy a gyorshajtás (és az ittas vezetés) mindent visz a balesetek megítélésénél, azaz ha gyorsabban megy a megengedettnél akkor is ő lesz a hibás, ha egy gyalogos tök részegen tántorog elé.

Innen a kanaperol EN szegyellem magam a fiad helyett!!
24 evesen szereztem meg a jogsim! Es anyu kocsijat igy is felve ovatosan kertem kolcson talan 3x.. nemhogy szaguldozzak.
Szoval tenyleg amig nincs a neven sajat kocsija addig tenyleg oruljon hogy gyakorolhat vezethet egy esetleg regebbi auton.
Ilyenkor mindig rajovok megse vagyok hálátlan az eletben :D
26n

Szerintem meg "amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten".
A párodnak nem kérdőre vonni és megfenyegetni kellett volna a fiadat, hanem elbeszélgetni vele arról, hogy mit hallott.
Lehet, azt mondta volna, hogy "igen, megtörtént, bocsánat, többet nem fordul elő". Itt le lehetett volna zárni a történetet.
Ha nem vállalja be a fiad a száguldozást, akkor meg lehetett volna beszélni, hogy tényleg meg történt-e, vagy csak egy eltúlzott pletyka volt.
Így is véget érhetett volna a történet.
De, ha egy 19 éves felnőttet megfenyegetnek, hogy elvesznek tőle valamit, amit ő nagyon szeret, ott borítékolható az agresszió.
Csunya volt amit a fiad mondott, de egyenesen következett az előzményekből.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!