Miért ne kereshetnék a hobbimmal? Tényleg ennyire fontos az egész napos munka?
Van "rendes" polgári munkám, könyvelőként dolgozom, legnagyobb részt otthonról, heti 1-2 alkalommal kell maximum bemennem irodába, néha több munka, néha kevesebb.
A szüleimnek emiatt mindig úgy jött le, hogy alibizgetésből dolgozom, mindig mondják, hogy legyen több ügyfelem, menjek el egy multihoz, hiszen jobban keresnék, törjek felfelé stb. A fizetésem bőven fedezi a kiadásaim, tudok félrerakni, nem szorulok rájuk és nem kérek kölcsön.
A COVID alatt belevágtam egy új hobbiba (növényekkel foglalkozom) és most ott tartok, hogy tudnék belőle pénzt is csinálni. Kiszámolva órabérre elég kevés, de szeretem csinálni, kikapcsol. Nem cserélném le rá a munkám, de megnyugtat és jót tesz nekem.
A múltkori családi vacsorán viszont a teljes rokonság osztott, hogy milyen hülyeségbe verem a pénzem, hogy amennyi időt beleölök azért vállalhatnék plusz munkát, úgyis ráérek (rokon felkért, hogy intézzem az Ő cégét és nemet mondtam, mert láttam, hogy hogyan vezeti a céget és könyvelői rémálom és nem érzem úgy, hogy a vérségi alap elég arra, hogy ennyi plusz stresszt a nyakamba vegyek, nyilván "kedvezményes" áron, úgy, hogy a szakmámon túlmutató feladatokat is a nyakamba varrna).
Tényleg ennyire nagy probléma, hogy inkább kiegyensúlyozott lennék, van időm a barátaimra, a kapcsolataimra és nem akarok heti 50 órákat dolgozni, hogy aztán időm se legyen elkölteni a pénzt? Másnál volt ebből konfliktus?
Mi ez a munka? Érdekesen hangzik.
Szerintem nem szabad olyat erőltetni, amit nem akarsz, pláne, hogy írod, hogy mindenre futja. Ez lenne az ideális.
Ha jól értem, már felnött vagy. Akkor miért foglalkozol azzal, ki mit mond?
Egyszerüen csináld azt, ami neked tetszik, a könyvelésböl annyit csinálj, hogy meg tudj belöle élni mindenkitöl függetlenül, a növényes téma meg maradjon félig hobbi, ami bejön belöle, az plusz pénz.
Csak erre, mármint a növényes valamire azonban nem szabad teljes mértékben átállni, mivel élölények, így bármikor elpusztulhat az összes növényed egy váratlan betegség vagy egyéb miatt.
Ha nem túl személyes, megírnád, miröl van szó a növényes esetben? Engem is érdekelnek a növények, ezért kérdezem.
Tök jó, ha látsz benne pénzt, invesztálj bele, hogy több lábon állj. Gratulálok, én még nem találtam meg sajnos, amit keresek. A családoddal ne foglalkozz, néha másoknak nincs igazuk, és neked van.
A rokon meg pukkanjon meg, és fizessen rendesen egy könyvelőnek :D Gondolom ő sem ad neked mindent ingyen, puszira.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!