Hogy lehetne elsimítani ezt a konfliktust a fiam és a párom között?
Van egy 19éves fiam,aki nemrég szerzett jogosítványt. Persze nagyon szeretne saját autót, de sajnos nem áll módomban venni neki. A párom felejanlotta,hogy használhatja a régi autóját, aminek a gyerek nagyon örült, de már a második napon akadt egy kis nézeteltérés. A párom ugyanis állítólag visszahallotta az ismerőseitől, hogy a gyerek közveszélyesen száguldozik a városban, és emiatt kérdőre vonta és megfenyegette,hogy a következő alkalommal visszaveszi az autót. Szó szót követett, végül a gyerektől elhangzott a következő mondat: "b@szd meg az autód, nem vagy az apám,hogy belepofázz hogyan vezetek"
Ezt követően megfagyott a levegő és kis idő múlva a gyerek szótlanul bement a szobájába.
Nem tudtam mit mondani,egyiket sem védem mert mindketten hibásak, így mindenki rám neheztel, mert nem állok senki oldalára.
A párom alaptalanul vádaskodott, semmi bizonyítéka,hogy a gyerek száguldozott, ráadásul ha igaz is, akkor sem így kellene közölni és fenyegetőzni.
Viszont a gyerek is nagyon csúnyán reagált, kicsit én szégyelltem magam miatta
"emiatt kérdőre vonta és megfenyegette,hogy a következő alkalommal visszaveszi az autót"
A párod baromira nem hibás semmiben, hiába próbálod rá kenni.
Ultimátumot adott, NEM fenyegetett, hogy "majd LEGKÖZELEBB, ha ez megtörténik, akkor..."
A gyereked mondhatott volna annyit, "oké, nem igaz, hogy száguldoztam, de jó, még jobban ügyelni fogok".
A párod eleve SZÍVESSÉGET tett a TE gyerekednek, nem a sajátjának. A kis taknyos gyerekednek meg még feljebb áll.
Ha én lennék a párod a második ilyen után ott hagynálak a pitsába. Nem lennék a lábtörlőd, csak mert nem tudod a fiadat nem "anyuci pici babájaként" kezelni.
Nem arról van szó,hogy veszélyeztetett volna valakit,hanem csak gyorsan megy és kerékcsikorgással indul el. De erre is van logikus magyarázat: egyszerűen még csak tapasztalatlan és kelleténél nagyobb gázzal indul ,nehogy leffuladjon.
Persze nagy szívességet kapott a páromtól és értékelnie kellene,nem pedig ilyen csúnyán válaszolni.
De mind tudjuk milyenek a fiatalok, a párom is közölhette volna finomabban és akkor nem vágják a fejéhez,hogy nem ő nem apa.
Csak szeretném ez elfelejteni és túlleni rajta,hogy visszaálljon a béke...nem volt ez akkora ügy,hogy emiatt haragudjanak egymásra és főleg nem énrám.
23
Fú de gáz egy nő vagy. Tudod mit? Egyikük sem hibás, csak te. Egy h*lye liba vagy.
"De mind tudjuk milyenek a fiatalok,"
Milyenek? Neveletlen suttyók, mint a tied? Büszke lehetsz rá. Remélem tudod, hogy a párod keze is enni ad a gyerekednek, meg tetőt a feje fölé, kocsit a segge alá.
Megérdemelnéd, hogy kidobjon a suhanc fiaddal együtt.
"Szerintem nem a kezdő vezetők indulnak kerékcsikorgással hanem a jampizo kisgyerekek akik játszák a kocsival az agyukat. "
ÍGY VAN!!!
Huhh, hát az én kölkem is óvatosan vezetett, amikor mellette ültem. Egy héttel a friss jogsi után megkaptam - az én kocsim volt - az első gyorshajtási bírságot. Nem ígérgettem semmit, hogy "na majd legközelebb"; azonnal visszakértem tőle a kulcsot, egy hónapra. Egy mukkot se szót.
Nekem nem fog száguldozni se iskolák, se óvodák, se kocsmák előtt.
Ez tíz éve volt, azóta nem fordult elő semmi ilyesmi.
Hú de buta vagy, kérdező. Tipikusan az a fajta vagy, aki csak akkor tanul valamiből, ha már megtörtént a baj. Vagy ha netán a fiad elgázolna valakit, akkor is csak őt mentegetnéd és az lenne a legnagyobb bajod, hogy béke legyen közte és a párod között? Akkor is csak azt hajtogatnád, hogy jaj hát kezdő és tapasztalatlan, meg hogy ilyenek a fiatalok?
A párodnak azt kellene csinálnia, amit a 29-es írt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!