Ezt miert tagadjak a szuleim?
Figyelt kérdés
Amikor kicsi voltam es nagyon rossz voltam megutottek a szuleim, de nem durvan vagy ilyesmi, nem is haragszom miatta. De nemreg szoba kerult es egyszeruen letagadtak hogy hat ok sosem utottek meg engem... Lehet nem is emlekeznek ra?2022. ápr. 4. 16:21
1/12 anonim 

válasza:

Ugyanez volt velem is 😊 Az enyémek se emlékeznek rá. Szerintem szégyellik.
2/12 anonim válasza:
Velem is hasonlóképp van. Nálam anyám hangoztatja folyton, hogy soha nem ütött meg, de mikor azt mondtam, hogy én mégis emlékszem arra, hogy egyszer bizony kaptam, akkor megvádolt, hogy hazudok. Szerintem is szégyelli.
3/12 anonim 

válasza:

Dettó. Apám is azt mondja mindig, hogy soha nem emelt kezet rám. Ja, csak volt, amikor vörösre verte a valagamat (kb. 4 éves koromtól kezdve), ha nem úgy tettem valamit, vagy idegesítette, amit csinálok).
4/12 anonim 

válasza:

De miért kell hazudni? Miért nem lehet azt mondani, hogy igen, volt, hogy megütöttelek, tudod, szakadt nálam a cérna, de elismerem, hogy nagy hiba volt, megbántam.
De neeem, hazudoznak összevissza.
5/12 anonim 

válasza:

Hogy kiben milyen mélyek az emléknyomok, az nagyon eltérő. Akinél valami egészen traumatikus élményt okozott, annál megmarad, akinél meg a mindennapok során megtörtént lényegtelen dolgok közé tartozik (tartozott), azoknál nem marad meg emléknyom. A szülők sokszor az utóbbi kategóriába tartoznak.
6/12 anonim 

válasza:

4# Mert a bocsánatkéréshez nincs gerinc, nincs vér a pucában. Mert miért ne lehetne, hogy anno 10-20 éve számára elfogadott volt a fizikai fenyítés, vagy abban a szituban ő ezt látta megoldásnak és elpicsázta a gyereket, de azóta megváltozott a kérdésről a véleménye. Nem méri fel, hogy a renoméja kevésbé csökkenne a bocsánatkéréssel, mint a tagadással, ráadásul a másik féllel szemben tagadja. Gondolom ez neki egy kutyaszorító, ezt a módszert választja a szabaduláshoz, magát ezzel totál hiteltelenné téve.
7/12 anonim 

válasza:

Azért nehogy ne emlékezzen már a szülő, hogy időnként kipicsázta a gyerekét.
9/12 anonim 

válasza:

7-es, emlékszik rá, csak tagadja önmaga előtt is.
10/12 anonim 

válasza:

És ez most jelenelg miért szmít már? Gondolom nem tegnap történt, hanem 10-20 éve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!