Az anyám miért lett hirtelen engedékeny a barátommal kapcsolatban?
Kb. mintha kicserélték volna, vagy nem is ő lenne.
Eddig heti egyszer alhattam ott, vagy pénteken, vagy szombaton. Most nem szólt azért, hogy péntek déltől ma délig ott voltam.
Még februárban mondtam, hogy tavasszal elmennénk pár napra kettesben, vagy Ausztriába vagy Szlovéniába. Kirándulni, wellnessezni. Hallani sem akart róla, meg hogy ő a rendőrséggel hozat haza, ha el merek menni, meg hogy mit fognak mások gondolni... Aztán csütörtökön kérdezte, hogy azzal végülis mi lesz, foglaltunk-e már? Mondom hogy foglaltunk volna, mikor az említésétől is ordítottál fél órán keresztül? Erre hogy hát végülis ha nagyon szeretnék, menjek, de végig tudni akar rólam, meg tudni akarja, pontosan hová megyünk, mikor merre járunk.
Most lesz majd a barátom születésnapja, hétköznapra esik. A szülinapján estig gyakorlaton lesz az egyetemen, és szerettem volna meglepni azzal, hogy feldíszítem kicsit a lakását (van kulcsom), főzök neki és aztán ott is alszom, másnap is vele vagyok. Viszont ez egy csütörtöki nap, így a pénteki napot kihagynám a suliban. Ezt sem akarta, mert hogy ő nem fog amiatt igazolást kérni az orvosomtól, hogy én tudjak menni szexelni (így, igen). Aztán most kérdeztem, hogy mehetek-e és belement.
Szóval nem értem, mert eddig mindenre forgatta a szemét, bármit kérdeztem, ami a barátommal volt kapcsolatos, a válasza zsigerből NEM volt, és ha kérdeztem, hogy miért, akkor jött a "mert én azt mondtam" szöveg. Nem értem, arra is gondoltam, hogy most jól belemegy mindenbe, aztán amikor már mennék, vagy valami, visszamondja, hogy mégsem?
17/L
Igen, biztosan nagyon megbotránkoztató dolog, hogy meglepném a barátomat a születésnapján vagy hogy kettesben szeretnénk először elmenni valahová...
Ugyanígy az anyám felelt értem, mikor augusztusban elengedett a barátnőimmel vidékre fesztiválozni. Abból mégsem csinált ekkora ügyet, egyszer beszélt a barátnőmmel, akinél laktunk abban a pár napban. Hogy biztosan nem zavarok-e, mit fogunk csinálni, kik lesznek még ott. Mondta is az apám hogy az volt a nagy szerencsém, hogy nem tudta anya, hogy a barátom is ott volt a haverjaival, mert akkor biztos nem tehettem volna be a lábamat a városba se.
Szóval ha nem tud a barátomról, vagy nincs ott, nem vele csinálok programot, akkor semmi baja.
Rendes anyad van,aki aggodik erted. Nekem ez jon le, majd par ev mulva rajossz. Ennyi idosen en se ertettem. Mas orulne neki, ha az anyja ennyit foglalkozna vele.
Sot majd akkor erted meg, ha te magad is anya leszel.
Azért, mert beszéltem vele és elmagyaráztam a dolgokat neki.
Legközelebb majd te legyél az, aki kommunikál vele, elvégre te vagy a gyereke.
Beszélt valakivel, akinek a véleményére ad (apukád, barátnője, szülei stb.) és ők felhomályosították, hogy teljesen szokványos és normális dolgokat szeretnél, és tegye össze a két kezét, hogy nem ilyen-olyan-amolyan helyzetekbe sodródsz bele. Továbbá, hogy vigyázzon, mert a tiltással könnyen azt éri el, hogy megcsinálsz mindent, csak sokkal felelőtlenebbül, és akkor már a legkevésbé sem tud rád hatni, mert teljesen bezárkózol előtte.
Anyukád pedig átgondolta a dolgot, és reálpolitikus módjára engedett. Ez becsülendő!
"ő nem fog amiatt igazolást kérni az orvosomtól, hogy én tudjak menni szexelni (így, igen). Aztán most kérdeztem, hogy mehetek-e és belement."
De azt nem tette hozzá, hogy honnan lesz igazolásod: számíts rá, hogy neked kell majd gondoskodnod róla, nem az ő dolga lesz, hiszen ha már vagy annyira felnőtt, hogy egy kis szex miatt kihagyj egy napot a suliból, akkor nyilván tudsz kérni a dokitól igazolást is. Amúgy mennyire óvodás dolog már ez, hogy emiatt lógni egy napot? :D
Mondjuk ez a lógás, egyedüliként a történetben, ez engem is zavarna. Szülőként konkrétan ezt mondanám neked, kérdező:
"Nyugodtan aludj a barátodnál, de vidd a pénteki tanszereidet is, időben kelj fel másnap és menj onnan iskolába." És értelemszerűen iskola után, ill. hétvégén töltsétek együtt az időt.
Bár, magánvéleményként mondom: ha nekem estig bent kéne lennem az egyetemen/munkahelyen, akkor én kérném, hogy ne aznap ünnepeljünk, mert fáradt leszek. Ünnepeljünk inkább szombaton vagy maximum péntek este.
Nem tudom, szerintem azon, hogy néha ellógok 1-1 lazább napot, semmi nem múlik. Kitűnő tanuló vagyok, évközben nagyon nagy ritkán csúszik be 1-1 hármas mondjuk matematikából, de év végére, vagy félévkor mindig feltornázom az átlagomat mindenből. Ez egy különleges alkalom, ilyenkor bőven belefér, hogy egy pénteket kihagyok (ami a leglazább nap a hetemben, 4 órám van). Nem fog ezen az egy napon múlni semmi.
A barátom hétközben Budapesten van, ott lakik az egyetem miatt. Nem akarom a szülinapja másnapján, hajnalok hajnalán ébreszteni, hogy hozzon el suliba... Így is miattam tölt itthon minden hétvégét, szóval most szeretnék kicsit én "áldozatot hozni", meg másnapra is tervezek programokat vele.
Nem lesz fáradt, igazából azért jár be, mert névsort olvasnak mind a két óráján és kettőnél többet nem hiányozhat. De semmi komoly munka nincs, az egyikre majd egy beadandót kell írnia, a másikból meg a vizsgái előtt írnak dolgozatot... Délután megy be, este 6-kor végez, szóval ne egy ilyen reggel 8-tól este 8-ig tartó, keményen odafigyelős napot képzeljen el senki.
Az okot lehet nem fogod megtudni, lehet ő sem tudja... Gondolom a veszekedések óta többször is látta a barátodat, lehet hogy látta, hogy milyen boldog vagy vele, lehet hogy látta,hogy a tanulmányi eredményed nem romlik a barátod miatt stb. De lehet az is, hogy tényleg valakivel beszélt és amiatt megváltozott...
Inkább csak örülj a változásnak és mutasd is ki anyukádnak. Ne élj vissza vele, nehogy elveszítsd a bizalmát.
Egyébként bennem is mindig bízott anyum, de azért aggódott is. De ha pl egy nap nem volt kedvem bemenni iskolába, akkor simán leigazolta nekem (igen, még gimis koromban is) és azt a napot pl együtt töltöttük, vásárolgattunk melója után (6 órázott)... Nem éltem vissza soha ezzel és mai napig jó a kapcsolatunk. (26/N)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!