Ha vennél magadnak valami finom ennivalót és a gyereked megkívánná, odaadnád neki?
6!
Értem. Tehát te azt látod, hogy parszat forint. Én azt látom, hogy a 3 gyerek megeszik egyet-egyet a 3-3 db suliból, a maradék kettő, tehát összesen hat darab megy a kukába anyuka 4 burekjebol minimum kettővel kézen fogva. Felénk nem szokás pazarolni. Tudod, nálunk a pénz mellé társul értelem is, így nem pazarlunk
Nekem is az jutott először eszembe, hogy megfelezem vele.
Aztán amikor legközelebb veszek ilyesmit, megkérdezem, hogy a megszokott kakaós csiga helyett nem kér-e ilyet mégiscsak (még mielőtt vásárolok).
Megfelezném vele. 2 bátyám van egyébként és mindig felezgettünk, megosztottunk mindent.
Apám volt, aki mindig vett magának külön dolgokat, amihez csak ő nyúlhatott (pl finom drága császárszalonn). Meg is maradt egy életre, hogy milyen önző volt (persze nem csak az étel témában... több gond is volt).
Anyu meg sokszor átment mártírkodó szerepbe, ami szintén negatívumként maradt meg. Mai napig sokszor felhozza, hogy ha nem volt annyi pénz nála, akkor magának nem vett fagyit, csak nekünk, pedig ő is mennyire kívánta volna... Az ilyen megszólalások miatt befeketíti a gyerekkori emlékeket.
Ezért azt mondom, hogy a legjobb megosztani, megfelezni. Bátyáimmal mindig sikerült megoldani és szerintem jó lecke a gyereknek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!