Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha vennél magadnak valami...

Ha vennél magadnak valami finom ennivalót és a gyereked megkívánná, odaadnád neki?

Figyelt kérdés
Pl ha vennél neki mondjuk kakaóscsigát (amit te nem szeretsz), magadnak almás pitét, és ő meglátná otthon, és megkívánná a pitét, neki adnád, vagy megennéd, mert azt magadnak vetted?
2022. ápr. 1. 18:38
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
77%

6!

Értem. Tehát te azt látod, hogy parszat forint. Én azt látom, hogy a 3 gyerek megeszik egyet-egyet a 3-3 db suliból, a maradék kettő, tehát összesen hat darab megy a kukába anyuka 4 burekjebol minimum kettővel kézen fogva. Felénk nem szokás pazarolni. Tudod, nálunk a pénz mellé társul értelem is, így nem pazarlunk

2022. ápr. 1. 18:59
 12/34 anonim ***** válasza:
98%

Nekem is az jutott először eszembe, hogy megfelezem vele.

Aztán amikor legközelebb veszek ilyesmit, megkérdezem, hogy a megszokott kakaós csiga helyett nem kér-e ilyet mégiscsak (még mielőtt vásárolok).

2022. ápr. 1. 19:03
 13/34 anonim ***** válasza:
16%
De, ételt is pazarlunk, mert én megengedhetem magamnak. Nyílván más téma, hogy az hogy valamit elteszünk és később megesszük az távol áll a pazarlástól, de ehhez nem átlag magyar intelligencia szükségeltetik.
2022. ápr. 1. 19:09
 14/34 anonim ***** válasza:
89%
#13, utálom, ha valaki így gondolkodik, hogy "megengedhetem magamnak". Én is megengedhetném magamnak, mégsem dobok ki kaját. I am sooo sorry.
2022. ápr. 1. 19:14
 15/34 anonim ***** válasza:
93%

Megfelezném vele. 2 bátyám van egyébként és mindig felezgettünk, megosztottunk mindent.

Apám volt, aki mindig vett magának külön dolgokat, amihez csak ő nyúlhatott (pl finom drága császárszalonn). Meg is maradt egy életre, hogy milyen önző volt (persze nem csak az étel témában... több gond is volt).

Anyu meg sokszor átment mártírkodó szerepbe, ami szintén negatívumként maradt meg. Mai napig sokszor felhozza, hogy ha nem volt annyi pénz nála, akkor magának nem vett fagyit, csak nekünk, pedig ő is mennyire kívánta volna... Az ilyen megszólalások miatt befeketíti a gyerekkori emlékeket.

Ezért azt mondom, hogy a legjobb megosztani, megfelezni. Bátyáimmal mindig sikerült megoldani és szerintem jó lecke a gyereknek is.

2022. ápr. 1. 19:15
 16/34 anonim ***** válasza:
28%
13-as, nekem meg az eltesszük, később megesszük nem jön be. Pl. én ilyen pékségi dolgokat másnap már nem eszek meg. Ezek akkor finomak frissen, roppanósan. Nem mindenki eszik 2-3 napos pékárut, mint te.
2022. ápr. 1. 19:17
 17/34 anonim ***** válasza:
87%
Csak hergeli a népet, ne üljetek fel rá :D
2022. ápr. 1. 19:21
 18/34 anonim ***** válasza:
81%
16-os. Én dolgozom és jól élek. Mégis van, hogy nincs időm reggel meló előtt vásárolgatni, ezért előző nap veszem meg a pékárut, hogy vihessem a melóba és képzeld, jól esik és finom még akkor is. Lehet hogy olcsó pékárut veszel, azért nem jó már másnap... Lehet mégsem állsz olyan jól anyagilag, hm.
2022. ápr. 1. 19:21
 19/34 anonim ***** válasza:
16%
Komolyan ilyen hülyék itt az emberek, hogy nem veszik észre a 13as iróniáját??
2022. ápr. 1. 19:24
 20/34 anonim ***** válasza:
4%
A pékárút rendszerint pár óra múlva, legkésőbb aznap délután megeszik a gyerekek. De ha nem ennék meg akkor este kidobnám a többi kajával együtt. Én vegetáriánus vagyok, a párom húsevő, mindennap nagy adag húsos ételt dobok ki mert másnaposan nem eszi meg. Nem vágna földhöz ha 2 darab péksütit is ki kéne dobnom. De azt mindig megeszik a gyerekek.
2022. ápr. 1. 19:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!