Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hol van a határ aközött, hogy...

Hol van a határ aközött, hogy valaki normális felnőttet nevel a gyerekéből vagy egy nárcisztikusat?

Figyelt kérdés
2022. márc. 31. 07:52
1 2
 11/17 anonim válasza:
95%
Azt gondolom, elfogadni kéne, hogy nem vagyunk egyformák. Azzal, hogy őket akarod analizálni máris kritizálod őket, és önmagadat mégis jobbnak látod náluk. Sok félelemmel teli ember, aki nem mer nemet mondani semmire és senkinek, a másik embert beállítja nárcisztikusnak, mert nem ismeri fel saját gyávaságát. Ha valaki ártott nekünk, az már manapság rögtön nárcisztikus. Ha a saját életét analizálná minden ember, akkor egy szeretetteljesebb világban élhetnénk
2022. márc. 31. 11:10
 12/17 anonim ***** válasza:
96%
Nem vagy pszichiáter hogy diagnosztizáld őket. Főleg hogy egy orvosnak is nehezebb ezt a betegséget diagnosztizálni, a pszichopátiával együtt, mert remekül megjátsszák magukat a betegek. Még őket is meg tudják téveszteni.
2022. márc. 31. 11:13
 13/17 anonim ***** válasza:
84%

Konkrét nárcisztikus személyiségzavarban az emberiség mindössze 1% szenved és ez az 1% is mind Gyakorízók hozzátartozói, ismerősei.:)

A betegség genetikailag nem örökölhető, de azért a viselkedési minták másolása elképzelhető, és ebben az esetben nagyrészt az apától van mit másolni, hiszen a nárcisztikus személyiségzavar jellemzően férfi betegség. (Cserébe pedig vannak más személyiségzavarok amik csak nőik)

Egy szó mint száz Kérdező, ne diagnosztizálj!

2022. márc. 31. 11:36
 14/17 anonim ***** válasza:
96%

9# csak nem kipécézted szegény hapsit magadnak mint (jómódú) férj akit el kell kapni csak 1 bibi van, hogy "pocsék a természete"?

Szerintem inkább rád illik a "nárcisztikus" jelző azok alapján amiket nagy fölényesen és arrogánsan idefirkantottál, a jóérzésű TÖBBSÉGet kiosztottad, akik téged kritizálni mertek.

2022. márc. 31. 11:44
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Manapság mindenkire rámondják hogy nárcisztikus. Illetve a legtöbb probléma könnyen megoldható lenne az ehhez csak hasonló emberekkel. Sok embernek fogalma sincs valójában milyen egy nárcisztikussal együtt élni, párkapcsolatban lenni... csak utána olvasnak, és amit a neten találnak az alapján bekategorizálják hogy aha, akkor nárcisztikus oszt kész.

1 embert ismertem aki diagnosztizálva volt és én hülye teljesen félvállról vettem, meg nem is tudtam erről mélyebben.

Egy pokol volt vele az élet és újjá születtem mikor végre sikerült eltávolítani az életemből.

2022. márc. 31. 12:39
 16/17 anonim válasza:
15%

Nincs olyan, hogy normális. Téged félrevezettek a pszichológusok akik kitalálták a nárcizmust, hogy könyveket adhassanak el a "nem" normálisoknak.

Mindenki olyan amilyen, ha komolyan veszed ha valaki megsért azzal csak magadnak teszel keresztbe. Adj annak az embernek még egy esélyt, legközelebb talán kedvesebb lesz.

2022. márc. 31. 14:24
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha azt nézzük, hogy itt pár ember szerint majdnem mindenki nárcisztikus ja meg toxikus is persze, akkor nagyon kevesen nem úgy nevelnek...
2022. márc. 31. 17:53
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!