Miért szeretik a mamák-papák jobban az unokákat a gyerekeiknél?
Figyelt kérdés
2022. márc. 30. 06:00
11/19 anonim válasza:
Nem szeretik jobban. Anyósomat például abszolút nem érdeklik az unokái, csak a gyerekei.
12/19 anonim válasza:
A szeretet mértékét nemigen lehet objektív módon meghatározni.
13/19 anonim válasza:
Van olyan, hogy valaki elb.szta a kapcsolatát a gyerekével és az unokáját valahogy úgy szereti, mint ahogy a saját gyerekét kellett volna szeretnie. Nálunk a családban van erre példa kettő is.
14/19 anonim válasza:
Szerintem nem szeretik jobban. Csak máshogy. A gyerek már felnőtt, amikor gyereke lesz. Nyilván az unokát szeretgeti, kényezteti a nagyszülő, mert egy kisbaba, kisgyerek. Nem a felnőtt gyerekét.
15/19 anonim válasza:
Ebben nem feltétlenül adok igazat!
Pl az ember ahogy idősödik finomodnak tulajdonságai. Az érzéseit is jobbsn kitudja mutatni. Legalábbis sok embernél föleg édesapámnál ezt tapasztalom. Amin régen felmérgesítette magát arra most máf rálegyint.
16/19 anonim válasza:
Miért lettek lepontozva válaszok? Nem minden nagyszülő tud szeretni. Én nem tapasztaltam ezt, nem tudok így áradozni a nagyszüleimről, mert nekem más jutott, ezzel a kérdésben szereplő általánosító állítás meg is lett cáfolva. Akik meg ezt tapasztalják, azoknál valószínűleg nincs gond a nagyszülő-szülő közötti kapcsolattal sem, meg nem a nagyszülők élnek a gyerekkel, nem annyi stressz jut nekik, esetleg már a nagyszülők nem dolgoznak. Az én nagymamám önző, összeférhetetlen, kötekedő, neki senki nem elég jó, és nem is hiányzunk neki, ő mindig éreztette, hogy teher vagyunk neki, a szüleimet csak kihasználta. Ilyen nagyszülő is van.
17/19 anonim válasza:
Nem biztos hogy jobban szeretik, a szeretetnek amugy sem feltétlen van mértékegysége.
18/19 anonim válasza:
Azért, mert öregebb korára fejlettebb lett érzelmileg, és pihentebb is, ezért így látszik olyanoknak, akik nem értenek hozzá.
19/19 after stroke válasza:
A gyerekeiket is szerették, csak azokat nem kényeztethették úgy, mint az unokát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!