Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért szeretik a mamák-papák...

Miért szeretik a mamák-papák jobban az unokákat a gyerekeiknél?

Figyelt kérdés
2022. márc. 30. 06:00
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
9%
Sajnos ez az élet rendje☹️
2022. márc. 30. 06:14
 2/19 anonim ***** válasza:
98%

Szerintem ez nem igaz. Saját családi tapasztalataim szerint aki a gyerekét szereti/szerette gyerekkorában, az az unokáját is szereti, aki a gyerekével nem foglalkozott (azt nem írom, hogy nem szereti, mert ebben a formában erős lenne), az az unokájával sem fog. Mindkettőre tudok példát.

Inkább arról van szó, hogy a nagyszülő már "felelőtlenebbül" tudja szeretni a gyereket, nem az ő dolga nevelni, korlátokat állítani, bár nálunk ez sincs így, nagymamám szigorúbb volt velem, mint a szüleim, és most a szüleim szigorúbbak a gyerekeimmel, mint én. Ebből volt is régebben nézeteltérés, nehezen értették meg, hogy ha én ott vagyok, nem az ő dolguk a fegyelmezés, hanem az enyém, és ha bármi történik (mit tudom én, leesik a mászókáról, ahová szerintük nem lett volna szabad felengednem), akkor az az én felelősségem, nem az övék.

2022. márc. 30. 06:15
 3/19 anonim ***** válasza:
47%
Az én anyai nagymamám se a gyerekeit se az unokáit nem szereti.
2022. márc. 30. 06:28
 4/19 anonim ***** válasza:
92%
Valószínűleg azért, mert feléjük nincs semmi felelősségük vagy kotelezettseguk, hiszen a szüleik azok, akiknek nevelniuk, gondozni kell.
2022. márc. 30. 06:36
 5/19 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem részben igaz, de ha belegondolsz, mi is van? Szülői életkorban dolgozol, tele vagy gondokkal, örülsz, ha lyuk van a seggeden. Mire megjönnek az unokák, már nyugdíjas vagy, nyugi van, végre van időd élni az életed és örülni mindennek. Ráadásul az unokák nem állandóan vannak nálad, jó eséllyel csak a kellemes dolgokkal szembesülsz (nem te ébredsz fel éjszaka gyereksírásra). Ilyen egyszerű. Én gyermekkoromban a szüleimet kevesebbet láttam, állandóan dolgoztak, otthon sokszor fáradtak, problémák, stb, ráadásul még dolgoznak a hormonok is, ami még a házasságot is terhessé teheti. Nagyszülőknél nyugi volt, csak a kert, semmi veszekedés, stb. Imádtam.
2022. márc. 30. 06:36
 6/19 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem a gyerekeiket is ugyanennyire szerették amikor kicsik voltak
2022. márc. 30. 07:18
 7/19 anonim ***** válasza:
91%
Csak szeretni "kell" őket, nincs velük meló
2022. márc. 30. 07:33
 8/19 anonim ***** válasza:
95%
Azért mert nincsenek velük 0-24-ben és úgy könnyebb elviselni őket.
2022. márc. 30. 07:37
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem jobban szeretik, csak másképp. Sokkal felszabadultabbak lehetnek velük, hiszen nem az ő felelősségük a felnevelése, lehetnek vele sokkal kevésbé következetesek, kevésbé szigorúak. Ettől aztán úgy tűnik, jobban szeretik őket.
2022. márc. 30. 07:47
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem sem jobban szeretik, csak másképp. Egy kisbabát, gyereket lehet puszilgatni, ölelgetni, rácsodálkozni vele mindenre, játékosak, kedvesek.

Egy felnőtt ember teljesen másféle érdeklődést igényel. Míg kicsik voltak, valószínűleg feléjük is, jobban ki lehetett mutatni a rajongása.

2022. márc. 30. 08:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!