Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell megsértődni,...

Miért kell megsértődni, amiért megkérem, hogy legalább szóljanak, mielőtt jönnek?

Figyelt kérdés

Szeptember óta élek egyedül, a családom, szülővárosom tőlem 180 km-re. Szóval ez nem az a táv, ahova csak úgy beugrik az ember, mert éppen van egy fél órája...

Többször volt, hogy anyukám és a férje csak úgy beállítottak hozzám, "meglepetésből". Mindannyiszor volt is meglepődés... Mert vagy egy egyéjszakás sráccal ébredtünk arra, hogy valaki dörömböl az ajtón, vagy 5 barátnőm aludt nálam és egy alapozás+buli után voltunk, mindenhol üres üvegeket/poharak, ruhák, sminkcuccok, alvó lányok. Vagy szimplán én voltam egy nagytakarítás közepén úgy, hogy minden arrébb volt húzva/fel volt pakolva stb. Ezek után mindig ment a szájhúzogatás, pofavágás, meg hogy "én itt élek a retekben"... Nem, csak nyilván egy nagytakarításnál KÖZBEN nincs makulátlan rend és tisztaság, épp ez a dolog lényege

Szóval kértem, hogy legalább pár nappal előtte szóljanak már, mert akkor én is úgy szervezem a dolgaimat, jobban ráérek, itthon leszek biztos. Jó jó, így lesz. Hát azóta sincs így... Felhívnak péntek este, hogy szombaton jönnek. Ha mondom, hogy ne, mert nem leszek itthon, akkor ordítozás, hogy hova megyek már megint, minek megyek, ne menjek, ne zavarjak ott. Vagy ha mondom, hogy dolgom lesz, akkor "de elfoglalt vagy, hozzád külön időpontot kell már kérni".

Múlt hétvégén úgy volt, hogy jönnek, direkt lemondtam mindent, sütöttem sütit, rendeltem gyümölcsleveket, üdítőket. Kérdezem szombaton, hogy mikor érnek ide, hááát még nem tudja, hogy jönnek-e, mert a nevelőapám nagyon nyűgös, olyankor nem lehet hozzászólni. Nem jöttek, de hogy majd jönnek vasárnap. Délben felhívtam, hogy mizu, hát mégse jönnek, mert fáradtak. De hogy hétfőn lehet eljönne egyedül. Mondom, hogy hétfő nekem nem jó, tanulok + órám is lesz, erre felcsattan, hogy jó, akkor nem jön semmikor.

És folyamatosan ez van, hogy megbeszélünk valamit, de aztán a nevelőapámnak nem lesz kedve, rosszul ébred, nyűgös és le van fújva az egész, mert hát vele az ilyesmit nem lehet megbeszélni, vagy megkérdezni... Ha neki éppen van kedve, jönnek, ha meg nincs, akkor nem. Csak erről általában elfelejtenek értesíteni.

2022. márc. 23. 19:45
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk kiállhatnál magadért, még neten keresztül is idegesít a tutyimutyiságod... Nem vagy otthon és kész, ilyen egyszerű, istenem...
2022. márc. 24. 10:56
 42/47 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egyszer ideállítottak a szüleim (Győrből Szegedre). Hozták a nővéremet is, meglepit akartak. Nem névnap volt vagy szülinap, hanem egy szakmai előrelépés nekem, és hát jöttek délután 6-kor, itt álltak mosolyogva egy tálca süteménnyel. Meg hogy akkor már itt is aludnának hárman. (Férjemmel laktam kettesben, saját lakásunkban).

Bevallom őszintén, én szépen, korrektül megmondtam nekik, hogy fáradt vagyok, kimerült vagyok, baromira nem alkalmas, hogy jöttek, reggel korán kezdek az új helyen. Anyám sértetten hátat fordított és elment, apám és testvérem is, soha többet nem jöttek bejelentés nélkül.

2022. márc. 24. 11:09
 43/47 anonim ***** válasza:
96%
Nem velem történt, hanem a lányommal. Karácsonyi vacsorára (24-én) hívta meg a nagyszülőket, akik úgy gondolták, hogy már reggel 10 órakor rátelepedhetnek az unokára, unokavejre és a dédunokára. (Aki akkor volt 1 éves, még szopott.) Botrány lett belőle, mert nem ülhettek oda a karácsonyi készülődés őrületében a kupi közepébe.
2022. márc. 24. 11:46
 44/47 anonim ***** válasza:
79%
A rendőrt és a letiltást én is durvának érzem, de a határokat akkor is meg kell húzni. Én a többedik ilyen esetnél bizony megmondanám, hogy hétvégén jó lett volna, de most NE jöjjetek, mert nem leszek itthon. S ehhez tartanám magam, ha feljönnek, tényleg nem lennék ott. Vagy azt mondanám, hogy barátnők lesznek nálam, itt alvós buli vagy pasit hívok, bármi, de nem lenne hazugság, tényleg azt tenném, s ha jönnek, majd meglepődnek. Egyszer-kétszer kell eljátszani és tanulnak belőle.
2022. márc. 24. 17:56
 45/47 qkker1 ***** válasza:
30%
Hová tűntél, kérdező?
2022. márc. 24. 21:24
 46/47 anonim ***** válasza:
100%

Legközelebb nem nyit ajtót - sok sikert az én rokonaimhoz :D

Ha nem ignorálom a picsbe, addig járkáltak a nyakamra (míg Magyarországon éltem), míg be nem engedtem őket - és igen, képesek voltak 40 percen keresztül rátelepedni a csengőre.

Szóval elköltöztem jóóóó messzire, és ide nem tudnak csak úgy beállítani :D, vagy repülhetnek haza.

2022. márc. 25. 09:34
 47/47 anonim ***** válasza:
100%
#46, ezt próbáltam én is föntebb magyarázni. Vannak levakarhatatlan családtagok.
2022. márc. 25. 09:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!