Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell megsértődni,...

Miért kell megsértődni, amiért megkérem, hogy legalább szóljanak, mielőtt jönnek?

Figyelt kérdés

Szeptember óta élek egyedül, a családom, szülővárosom tőlem 180 km-re. Szóval ez nem az a táv, ahova csak úgy beugrik az ember, mert éppen van egy fél órája...

Többször volt, hogy anyukám és a férje csak úgy beállítottak hozzám, "meglepetésből". Mindannyiszor volt is meglepődés... Mert vagy egy egyéjszakás sráccal ébredtünk arra, hogy valaki dörömböl az ajtón, vagy 5 barátnőm aludt nálam és egy alapozás+buli után voltunk, mindenhol üres üvegeket/poharak, ruhák, sminkcuccok, alvó lányok. Vagy szimplán én voltam egy nagytakarítás közepén úgy, hogy minden arrébb volt húzva/fel volt pakolva stb. Ezek után mindig ment a szájhúzogatás, pofavágás, meg hogy "én itt élek a retekben"... Nem, csak nyilván egy nagytakarításnál KÖZBEN nincs makulátlan rend és tisztaság, épp ez a dolog lényege

Szóval kértem, hogy legalább pár nappal előtte szóljanak már, mert akkor én is úgy szervezem a dolgaimat, jobban ráérek, itthon leszek biztos. Jó jó, így lesz. Hát azóta sincs így... Felhívnak péntek este, hogy szombaton jönnek. Ha mondom, hogy ne, mert nem leszek itthon, akkor ordítozás, hogy hova megyek már megint, minek megyek, ne menjek, ne zavarjak ott. Vagy ha mondom, hogy dolgom lesz, akkor "de elfoglalt vagy, hozzád külön időpontot kell már kérni".

Múlt hétvégén úgy volt, hogy jönnek, direkt lemondtam mindent, sütöttem sütit, rendeltem gyümölcsleveket, üdítőket. Kérdezem szombaton, hogy mikor érnek ide, hááát még nem tudja, hogy jönnek-e, mert a nevelőapám nagyon nyűgös, olyankor nem lehet hozzászólni. Nem jöttek, de hogy majd jönnek vasárnap. Délben felhívtam, hogy mizu, hát mégse jönnek, mert fáradtak. De hogy hétfőn lehet eljönne egyedül. Mondom, hogy hétfő nekem nem jó, tanulok + órám is lesz, erre felcsattan, hogy jó, akkor nem jön semmikor.

És folyamatosan ez van, hogy megbeszélünk valamit, de aztán a nevelőapámnak nem lesz kedve, rosszul ébred, nyűgös és le van fújva az egész, mert hát vele az ilyesmit nem lehet megbeszélni, vagy megkérdezni... Ha neki éppen van kedve, jönnek, ha meg nincs, akkor nem. Csak erről általában elfelejtenek értesíteni.

2022. márc. 23. 19:45
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
69%

A dörömbölésre kiszólnék jó hangosan: "Készen van, de minden csupa vér!!!"

Legközelebb nem jönnek váratlanul.

2022. márc. 23. 21:44
 22/47 anonim ***** válasza:
36%

Egyéjszakás srác, öt barátnő aludt nálad részegen?

Haverom kérdi, megkereshet e e Instagramon!😁😂

2022. márc. 23. 22:21
 23/47 anonim ***** válasza:
39%

Azért nagyon durva tanácsokat adtok. Tiltsa le az anyukáját, hívjon rá rendőrt? Könyörgöm, annyi a bűne hogy beállít váratlanul. Ti így viselkedtek az anyátokkal?

Elismerem gáz hogy nem szólnak, de azért ne fogadd meg ezeket a tanácsokat.

Itt a nevelőapáddal van a baj. Annyit megmondanék hogy nekem sincs kedvem. Illetve ha nem értik meg akkor én sem lennék otthon. De azért nem tiltom le az anyám, rendőrt meg végkèpp nem hívok rá mert nem bűnöző.

Mondogatni kell nekik hogy szóljanak mert nem mindig vagy otthon vagy érsz rá.

2022. márc. 23. 22:23
 24/47 anonim ***** válasza:
88%

#23: Oké, egy-két itteni javaslatot én is túlzásnak tartok.

De: "Könyörgöm, annyi a bűne hogy beállít váratlanul."

Ha csak egyszer történt volna meg, az még talán elnézhető lenne, bár engem tuti felkergetne a plafonra akkor is, ha csak egyszer is ideállítana bejelentkezés nélkül, akkor is, ha az égvilágon semmi dolgom nem lenne. De a kérdező írja, hogy ez rendszeres.

"Mondogatni kell nekik hogy szóljanak mert nem mindig vagy otthon vagy érsz rá."

Mondja nekik, hatása szemmel láthatóan nincsen.

2022. márc. 23. 22:28
 25/47 anonim ***** válasza:
86%
Ajtó becsuk, nem nyit ki, aztán ennyi.
2022. márc. 23. 22:31
 26/47 anonim ***** válasza:
89%
A kulturált viselkedés nem mindenkinek a sajátossága.
2022. márc. 23. 22:35
 27/47 anonim ***** válasza:
92%

Szuper ötlet, alkalmazni fogom. Én otthonról dolgozom, és gyakran van megbeszélés a zoom-on. Ha beengedem őket, meg vannak sértődve, hogy én a haverjaimmal dumálok, mert egyszerűen nem tudják elképzelni, hogy ezek az emberek az igazgatóm, az osztályvezetőm, a kollégák. Ők nem dolgoznak, és beállítanak hétköznap délelőtt tizkor és elvárják, hogy hagyjam abba, amit csinálok. Ha nem engedem be őket, akkor meg behallatszik az ordibálásuk az értekezletbe.

A lakás a sajátom, szülői segítség nélkül vettem 8 évvel ezelőtt, mielőtt valaki hálátlannak nevezne. Egyedül nyögöm a hitelt, és mellé támogatom az öcsémet, aki most harmadéves.

2022. márc. 23. 22:44
 28/47 anonim ***** válasza:
94%
27-es tedd meg, hogy mindenkit összehívva közlöd velük, mivel videokonferenciáid vannak, ők meg nem dolgoznak, ha még egyszer úgy jönnek, hogy előtte legalább 2 nappal nem jelzik, nem fogsz ajtót nyitni, és azután örök haragra számítsanak, mert szórakoznak veled.
2022. márc. 23. 22:58
 29/47 anonim ***** válasza:
95%

"Könyörgöm, annyi a bűne hogy beállít váratlanul."

Egyrészt ez önmagában rohadt nagy pofátlanság, másrészt itt messze nem ennyi a "bűnük", hanem konkrétan nem tekintik egyenrangú félnek a kérdezőt.

Egyfajta hierarchia harc és erőfitogtatás, hogy ők bármikor jöhetnek és bármikor visszamondhatják, mert ők irányítanak.

2022. márc. 23. 23:50
 30/47 anonim ***** válasza:
10%
Hát, gondolom az itt szidott szülők fizetik az albérletet, meg a bulikat is...
2022. márc. 24. 05:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!