Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Gazdag vagy a szegényebb...

Gazdag vagy a szegényebb szülők gyermekei lesznek talpraesettebbek?

Figyelt kérdés

2022. márc. 18. 16:41
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
92%

Nincs összefüggés. Szegények voltunk, talpraesett lettem, sőt, bőven átlag felett keresek, nagyon jól tárgyalok, nyelveket beszélek, sokat utazom stb. Amúgy nő vagyok, de van egy húgom is, aki meg totál az ellentétem, egy rakás szerencsétlenség, mondjuk ha logikát kerestek, akkor itt van:

engem bevontak a házimunkába elég rendesen, volt egy csomó elvárás felém, nem kényeztettek el, ő meg volt a kedvenc, folyton sajnálgatták, megcsináltak helyette mindent stb.

2022. márc. 18. 18:07
 12/23 anonim ***** válasza:
6%

Természetesen a szegényebb rétegekből lesznek talpraesett emberek.

"Tudom, hogy divat azt gondolni hogy aki tehetősebb családból származik, az egy szerencsétlen tehetetlen senki lesz, de ez nem így van."

De, márpedig így van.

Tudnék példákat felhozni gazdag hülyegyerekek szempontjából, de nem fogok, mert így is belém fognak kötni, csak azért, mert én másképp gondolom, illetve tapasztaltam meg.

2022. márc. 18. 18:13
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez inkább személyiség függő.Ismerek olyanokat, akik arany kanállal a szájukban születtek, minden adott volt nekik az életben, és szó szerint egy semmirekellő senki lett belőlük.

Olyat is, aki gazdag családból való és sikeres.

Olyat is, akinek borzasztó családi körülményei vannak, csóró a családja, rosszak a szülei, mégis a saját akaratából tisztességes ember lett.Olyat is, aki ugyanilyen körülményekből indulva sajnos elkallódott, esetleg börtönbe került.Mondjuk ez egyáltalán nem csoda, sajnos.

2022. márc. 18. 20:22
 14/23 anonim ***** válasza:
95%

12, én meg tudnék felhozni szegény hülyegyerek példát is, ugyan ne mondjam már, hogy melyik rétegben van sok.

Szerinted igaz a mese a szegény királyfiról aki talpraesettségében megalapozza a szerencséjét?

A tabult tehetetlenség, tarsadalmi mobilitás, szegenység újratermelődése kulcsszavakra keress rá kutatásokban...

2022. márc. 18. 20:26
 15/23 anonim ***** válasza:
11%

Én megalapoztam a szerencsémet és a testvérem is megalapozta a szerencséjét. Még valami egyéb baromság a részedről?

2022. márc. 18. 21:49
 16/23 anonim ***** válasza:
12%
Ja, és nem fogok rá keresni, mert nem érdekel. Nagyon sok olyan embert ismerek testvéremen és magamon kívül, akik nagyon alul voltak régen, de van saját lakásuk, autójuk.
2022. márc. 18. 21:51
 17/23 anonim ***** válasza:
94%
Ki mondta, hogy nincs ilyen? Arról beszélünk, hogy az előző azt mondta, hogy a szegényebbek mindig talpraesettebbek. Ezt nyilván baromság így kijelenteni.
2022. márc. 18. 22:00
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem pénz kérdése.
2022. márc. 18. 22:04
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Aki egy gazdag vállalkozó vagy értelmiségi családban nevelkedik annak teljesen más lesz a gondolkodása és természetesen a lehetőségei.

A gazdag lehet tud menni jobb egyetemekre, kap lakást autót egyetemistaként, nyelveket tanul vagy külföldön tanul. Tudok olyat aki gimi után az USA küldtek tanulni hogy megtanuljon jól angolul. Ezt egy szegény család nem tudja kivitelezni, persze szegény gyerek is lehet jó angolból kellő szorgalommal.

Egy tehetős konnyebben tud boldogulni az életben az anyagi tőkéjének köszönhetően. Az hogy ki lesz talpraesett teljesen egyéni kérdés.

2022. márc. 18. 22:39
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Abszolút nem pénz kérdés a talpraesettség.

A lehetőségek száma is csak egy bizonyos pontig számít.

Nálunk az általános iskolában volt egy szegény csaj, aki nagyon okos volt, szorgalmas, meg volt egy közepesen okos gazdag srác. Mind a kettő bekerült az elit gimibe. A gazdag sok-sok külön órával, a csaj meg simán otthoni tanulással.

Most mind a kettő alkalmazott multiknál, jól élnek.

Aztán volt egy harmadik srác, tök átlagos pénzügyi hátterű családdal, az aki nem feltűnően gazdag de nem is nélkülöz. Nem gimibe ment, hanem szakközépbe.

Na ő volt az osztály hangadója, vicces volt, remek ötletei voltak, bizniszelt mindig apróságokkal, a tanárokat lekenyerezte a viselkedésével.

Jó haverom, sikere volt a nőknél, most vállalkozó, kb amibe belefog pénz lesz belőle, sikeres minden téren.

Sokkal talpraesettebb mint a szegény és gazdag osztalytársaink.

2022. márc. 18. 23:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!